آیت‌الله علم‌الهدی: «پردیس زندگی» اولویت نخست فعالیت‌های عمرانی دانشگاه فردوسی باشد | ضرورت معرفی دستاوردها و ذخایر علمی سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در سوریه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اذعان مقامات صهیونیست به بن بست اسرائیل در جنگ غزه غزه؛ هشت ماه در جنگ مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد رئیس جمهور: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند تأیید طرح سامان‌دهی مسکن و اجاره‌بها | صحت انتخابات در تمام حوزه‌ها به تأیید رسید جوزپ بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه منهدم شد ترامپ دولت بایدن را با نیروی پلیس مخفی آلمان نازی مقایسه کرد فرماندار مشهد: هزار و ۶۴ شعبه اخذ رأی در دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه مشهد و کلات فعال خواهند بود + فیلم وزارت بهداشت فلسطین نسبت به فاجعه پزشکی بی‌سابقه در غزه هشدار داد حماس از عادی بودن روابط خود با قطر خبرداد تجارت و اوکراین محور گفت‌وگوی ماکرون با شی پیام رئیس‌جمهور چین به نشست سازمان همکاری اسلامی جهاد تبیین و مدیریت جهادی نمونه بارز و عینی مقابله با جنگ شناختی دشمن است ورود ناو «شهید مهدوی» به نیمکره جنوبی زمین ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند حماس هیچ توافقی را بدون توقف جنگ نمی‌پذیرد
سرخط خبرها

اعتراف وزیر خارجه پیشین آمریکا: خروج از افغانستان یک پایان بد بود

  • کد خبر: ۱۴۵۳۳۴
  • ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶
اعتراف وزیر خارجه پیشین آمریکا: خروج از افغانستان یک پایان بد بود
وزیر خارجه پیشین امریکا می‌گوید که او هرگز از رییس‌جمهور غنی نخواسته بود از قدرت کنار برود. او افزوده که اشرف غنی انتخابات را دزدید؛ اما خود را رییس جمهور منتخب می‌خواند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مایک پامپئو در سخنرانی خود در دانشکده سیاست دانشگاه شیکاگو گفت: محمد اشرف غنی همواره مخالف گفت‌وگو با طالبان بود به دلیل اینکه مدعی بود در انتخابات برنده شده در حالی‌که انتخابات را دزدیده بود، او در دزدی رای از رقیب‌اش [عبدالله عبدالله] ماهرتر بود.

به گفته‌ی وزیر خارجه پیشین آمریکا، کشورش در راه رسیدن به توافق صلح با طالبان بود، اما رسیدن به این توافق نیازمند حضور آمریکا در افغانستان بود.

او گفت که هرگز از اشرف غنی نخواسته بود که کنار برود، هرچند او چنین فکر می‌کرد. «از رئیس جمهور غنی شدیدا خسته شده بودم»، آمریکا از دوره اوباما می‌خواست افغان‌ها را دور یک میز گردهم آورد اما اشرف غنیِ «مخالف» بود.

وزیر خارجه پیشین آمریکا همچنین گفت غنی از اینکه آمریکا به طالبان «اعتماد» و گفتگو کرد، «ناراحت» بود.

پامپئو مدعی شد که در جریان گفتگوهای صلح آمریکا و طالبان در دوحه، «کسی که با او ملاقات کردم، تقریبا مطمئن بودم که یکی از دوستانم را کشته است.» ظاهرا منظور وزیر خارجه پیشین آمریکا عبدالغنی برادر، معاون فعلی نخست وزیر طالبان است که ملاقاتی با او در دوحه داشت.

وی تصریح کرد: اشرف غنی برای‌ صلح آماده نبود و این بسیار مایه‌ تأسف بود. برخلاف زلنسکی که تصمیم گرفت بماند، رییس‌جمهور غنی سوار هواپیما شد و به جایی رفت تا زندگی امنی داشته باشد. در حالی‌که شمار زیادی از مردم در افغانستان رنج می‌برند.

پامپئو گفت: خروج از افغانستان یک پایان بد برای ارتش امریکا بود و این باعث شده است که رقیبان آمریکا به اندازه‌ای که باید از آمریکا بترسند، نمی ترسند به‌عنوان رئیس سی آی ای، رئیس جمهور بر من فشار می‌آورد تا زودتر از افغانستان بیرون برویم، اما به صراحت به او گفتم که نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. پس ما از ۱۵ هزار نیروی آمریکا، به ۲ هزار و ۵۰۰ تن در جریان چهار سال رسیدیم.  رئیس جمهور هر وقت مرا می دید می‎گفت مایک تو به سرعت به پیش نمی‌روی و من به او یادآوری می‌کردم که اگر ما دو هزار و ۵۰۰ سرباز را به یکباره بیرون بیاوریم اتفاقات بدی رخ خواهند داد و زمانی که رئیس‌جمهور بایدن این انتخاب را کرد، همان اتفاق بد افتاد.»

او بطور تلویحی گفت که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه جرأت داد تا به اوکراین حمله کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->