۳۲۴ نقض آتش‌بس با لبنان توسط رژیم صهیونیستی پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳)| بازار وارد فاز خنثی می‌شود؟ کاهش مصرف گاز در صنایع، توقف تولید را در پی دارد تأمین گوشت مرغ ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی کلید خورد (۸ دی ۱۴۰۳) درباره مرحوم مهندس باقر مستوفی، پدر صنعت پتروشیمی ایران | مرد چالش‌های بزرگ ساعات کاری بانک‌ها تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد نقش صادرکنندگان در جهش نرخ ارز چیست؟ بررسی قیمت امروز موبایل (۸ دی ۱۴۰۳) | شیائومی نوت ۱۳ چند؟ افزایش ۲ تا ۴۰ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های خارجی (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ دی ۱۴۰۳) | سورن پلاس ۸۴۱ میلیون تومان شد برنامه قطعی برق در مشهد تغییر کرد (۸ دی ۱۴۰۳) طلا در مشهد از مرز ۵.۲ میلیون تومان هم عبور کرد (۸ دی ۱۴۰۳) موتور سهام کوچک بازار سرمایه روشن شد | افت ۲۱ هزار واحدی شاخص بورس (۸ دی ۱۴۰۳) وزیر نفت خبر داد: افزایش ظرفیت تولید نفت تا حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز برای خرید عرضه اولیه «آواک» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۸ دی ۱۴۰۳) هر باک بنزین سوپر، ۱.۶ میلیون تومان! فاصله کوتاه نرخ طلا در مشهد با ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی شدن (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت بنزین سوپر وارداتی اعلام شد (۸ دی ۱۴۰۳) | عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال صعود سه‌پله‌ای تولید فولاد ایران در دنیا بیش از نیمی از کل سپرده‌های بانکی کشور، در استان تهران قرار دارد! خانه‌های کلنگی در تهران نجومی شد دلار بازار آزاد در محدوده ۸۱ هزار تومان (۸ دی ۱۴۰۳) | سکه از ۵۶ میلیون تومان عبور کرد اعتمادسازی، پیش‌نیاز توسعه اقتصادی سود سهام عدالت خود را چگونه یک‌جا دریافت کنیم؟ طلای جهانی یخ زد | قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ اعلام جزئیات پیش‌فروش برخی از محصولات سایپا از روز دوشنبه (۱۰ دی ۱۴۰۳) آخرین مهلت ثبت درخواست محصولات ایران‌خودرو اعلام شد
سرخط خبرها

قطع انرژی صنایع برخلاف شعار سال است

  • کد خبر: ۱۴۵۶۰۴
  • ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۱
قطع انرژی صنایع برخلاف شعار سال است
بهترین قانونی که در حمایت از تولید به تصویب رسیده، قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار است.

بیش از ۱۰سال است که شعار سال با تشخیصی درست، به حوزه تولید اختصاص داده شده است، اما در هنگام تصمیم گیری ها، متأسفانه برخلاف این موضوع عمل می‌شود. در همین راستا باید اذعان کرد که اولویت قرار دادن صنایع در قطع برق و انرژی، برخلاف شعار‌های حمایت از تولید است.

بهترین قانونی که در حمایت از تولید به تصویب رسیده، قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار است؛ در ماده۲۵ این قانون به صراحت ذکر شده است صنایع نباید در اولویت قطع انرژی باشند و اگر قرار به قطع انرژی است، باید نحوه جبران خسارات ناشی از این اقدام نیز پیش بینی شود. اما این قانون کشور که ارکان اساسی تأیید و تصویبش کرده اند، رعایت نمی‌شود و اجرای آن به دلخواه صورت می‌گیرد. با کوچک‌ترین اتفاقی که موجب افزایش مصرف انرژی می‌شود، برخلاف شعار‌های سال و قانون مذکور، ابتدا بخش تولید صنعتی و سپس بخش کشاورزی در اولویت قطع انرژی قرار می‌گیرند.

به دلیل اینکه اولویت متولیان، بخش‌های غیرتولیدی است، در قطع برق، صنعت را در اولویت قرار می‌دهند و این یکی از روش‌های تأسف باری است که در زمان بحران در یک کشور می‌تواند اجرا شود. شرکت توزیع برق در ارسال پیامکی به صنعتگران واحد‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی اعلام کرده است: «تمام صنایع، ملزم به تعطیلی در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه به مدت سه هفته هستند». اما این احکام و دستورالعمل‌ها بدون برنامه ریزی و آینده نگری صادر می‌شود.

در این مکاتبات از واژه‌های بزک شده هم استفاده شده است و نوشته اند: به منظور «رعایت عدالت اجتماعی» این اقدام صورت می‌گیرد. حال سؤال این است که تعطیلی واحد تولیدی و افزایش بیکاری، یعنی برقراری عدالت؟ واحد‌های صنعتی با زیان ناشی از این قطع برق و تعطیلی‌ها چه باید بکنند؟ آیا بانک‌ها هم در این مدت از دریافت سود تسهیلات خود چشم پوشی می‌کنند و آیا سازمان‌های مالیاتی و تأمین اجتماعی هم تعطیل می‌شوند و مالیات و حق بیمه این روز‌ها را دریافت نمی‌کنند؟ مسئولان باید در این زمینه پاسخگو باشند. واحد‌های صنعتی باید حقوق کارکنان خود را از محل تولید بدهند، اما در هنگام تصمیم گیری برای تعطیلی صنایع به دلیل کمبود برق، به این مسائل توجهی نمی‌شود.

سؤل این است که برای این تعطیلی صنایع چه کسی تصمیم گرفته است؟ آیا طبق ماده۲۵ قانون بهبود محیط کسب وکار، برای جبران خسارت صنایع در این روز‌ها راهی پیش بینی شده است؟ آیا این صحیح است که به منظور تأمین برق برج‌های تجاری و روشنایی گرماتاب‌های واحد‌های صنفی و تجاری، برق صنایع قطع شود؟

به وزیران صمت و اقتصاد و مسئولان پیشنهاد می‌شود ترازنامه انرژی سال۱۳۹۷ را که وزارت نیرو منتشر کرده است، مطالعه کنند. در بخشی از ترازنامه مزبور آمده است: قیمت هر کیلووات برق صنعتی در کشور آلمان ۱۴/۵ سنت و قیمت برق خانگی ۳۵/۳ سنت است. در دانمارک، قیمت هر کیلووات برق صنعتی ۹/۳ سنت و بخش خانگی ۳۵/۸ سنت است. در سوئد، بخش صنعت بابت هر کیلووات برق ۷سنت می‌پردازد و بخش خانگی ۱۹/۶ سنت. متأسفانه برخلاف کشور‌های پیشرفته که تأمین انرژی بخش تولید در اولویت برنامه هایشان است، در کشور ما اولویت با تأمین انرژی بخش خانگی و تجاری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->