به گزارش شهرآرانیوز، دکتر لاله افتخاری، دبیر کل اتحادیه زنان مسلماندرباره برگزاری گردهمایی زنان مسلمان( همایش سالانه اتحادیه بین المللی بانوان مسلمان ) که امروز، ۲۹ دی ماه در مشهد برگزار شد گفت: توفیق پیدا کردیم در این هفته میزبان بیش از ۷۰ نفر مهمانانی از کشورهای مختلف دنیا که دعوت اتحادیه جهانی زنان مسلمان را پذیرا بودند در مشهد باشیم تا در همایش بانوی مهر حضور یابند.
وی با بیان اینکه این ششمین همایش بود که اتحادیه جهانی زنان مسلمان جهان برگزارکرد تصریح کرد: هدف این اتحادیه شناسایی ظرفیت های بانوان در جهان اسلام است. بررسی مسائل و مشکلات آنها و ارائه راهکار است که به فعلیت درآمدن استعدادهای بالقوهاین بانوان مورد توجه است.
دبیر کل اتحادیه زنان مسلمان یادآورشد: امسال هم همایش بانوی مهر با حضور ۱۰۰۰ نفر از کشور ایران وسایر کشور ها برگزار شد. این همایش به صورت علمی و پژوهشی و تبلیغی و ترویجی بود که نزدیک به دو هزار اثر فرهنگی ترویجی ارسال شد و حدود ۱۰۰۰ مقالهو آثار پژوهشی جمع بندی شد. ما در پی این هستیم که فرهنگ فاطمی را و آنچه که دغدغه مقام معظم رهبری است مثل فرهنگ، جمعیت، مادر فاطمی و تمدن نوین اسلامی را به بحث بگذاریم و دیدگاه ها را کشورهای مختلف بشناسیم.
وی تصریح کرد: رهبرانقلاب در سخنان اخیر خود به دیگران توصیه کردند،خاطرات همسران شهدا را بخوانند و ما نیز در پیش همایش این کنگره که آذرماه در استان هرمزگان برگزارشده بود، به صورت علمی و پژوهشی به مسائل ایثار و مقاومت پرداختیم.و قرار بر این گردید تا بعضی از میادین و خیابان های شهر تهران به نام بانوان شهید و اثرگذار تغییرنام دهند.
در بخش دیگر این مراسم بانوان نماینده کشورهای اسلامی که در این کنگره حضورداشتند به بیان نظرات، تبادل تجربیات و سایر مسائل پیرامون زنان پرداختند و به سوالات خبرنگاران حاضر در جمع پاسخ دادند.
زنان ایرانی پیشرو در عرصه مقاومت
ولاابراهیم، بانوی مسلمان ساکن لبنان و مادر شهید حسین عمود در خصوص جایگاه زن ایرانی در جهان اسلام گفت: زنان ایرانی پیشتاز در جبهه ایثار و مقاومت هستند و در ابتدا زنان ایرانی و مادران شهدا بودند، که جبهه مقدس جهاد در راه دین و آزادگی را با فداکاری و صبر خود به ما نشان دادند و سپس زنان لبنانی نیز در این راه از زنان ایرانی الگو گرفتند.
وی با اشاره به شهادت عماد مغنیه بیان کرد: این شهید بزرگوار در راه حق به شهادت رسید و فرهنگ شهادت طلبی و جهاد جزو راه و عقیده ماست. بسیاری از خلبانان اسرائیلی فرزندان ما را به شهادت رساندند، اما راه مقاومت برای ما همچنان ادامه دارد.
ارسال ۲هزار مقاله توسط زنان عراقی در همایشها
دکتر بیان استاد دانشگاه، نویسنده ورپژوهشگر از کشور عراق در خصوص جایگاه زنان عراقی بعد از سقوط صدام حسین گفت: پیش از سال ۲۰۰۳ زنان در عراق از وضعیت نامطلوبی برخوردار بودند. اما بعد از سقوط صدام حسین اکنون زنان عراقی در جبهههای مختلف حضور دارند و در تلاش هستیم تا فعالیت زنان را درعراق گسترش دهیم.
وی ادامه داد: اکنون در کشور عراق همایش های مختلفی با محوریت جایگاه زنان ازجمله همایش روح النبوه، کوثراسما برگزارمی شود و زنان حضور بسیار فعالی دارند و هر ساله حدود 2 هزارمقاله به این همایش ها از سوی زنان ارسال می شود.
مبارزه با تهاجم فرهنگی مهمترین هدف زنان مسلمان
دربخش دیگر این نشست دکتر رجبی عطار نویسنده، شاعر و پژوهشگر از کشور لبنان درپاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی براینکه معنای آزادی تا چه حدودی در ادیان تعریف شده، افزود: در تمام ادیان الهی آزادی زن مطرح گردیده، اما این آزادی در همه ادیان به معنای برهنگی نیست. طبق دستورات دین اسلام نیز زن میتواند در همه عرصههای اجتماعی، سیاسی و... حضور داشته باشد. اما خداوند برای او حدودی را تعیین می کند و این حدود نه تنها مانع حضور زنان در اجتماع نیست بلکه باعث میشود تا شانیت زن حفظ شود.
وی همچنین گفت: آنچه که امروزه به اسم آزادی زن درجهان مطرح است، فقط تهاجم فرهنگی غرب است و هیچ ربطی به ادیان ندارد و ما نیز به عنوان زن مسلمان باید با تهاجم فرهنگی مبارزه کنیم و با نگاه درست به مباحث اسلام و آنچه که درخصوص زن بیان شده، چهره واقعی زن مسلمان را به مردم جهان نشان دهیم.
آگاهی سازی مهمترین اولویت زن مسلمان
بانوی دیگری که از کشورپاکستان دراین مراسم حضورداشت نیز با اشاره به وضعیت زنان در کشورپاکستان گفت:در بین کشورهای اسلامی پاکستان بیشترین انجمن های حقوق زنان را دارد،اما با این وجود همچنان زنان درپاکستان باچالش های زیادی مواجه ا ند.
وی ادامه داد: نگاه به جایگاه زن درکشور پاکستان با دو رویکرد سنتی و مدرن همراه است . و درحال حاضر نیز زنان در این کشور در راه گذر از جامعه سنتی و رسیدن به جامعه مدرن هستند. این بانوی مسلمان همچنین بیان کرد: خداوند درقرآن می فرماید " زن نعمت کثیراست " و اگر غربی ها امروزه پی به جایگاه زن برده اند و حقوق زنان را به سبک وشیوه غربی مطرح می کنند، اسلام در ۱۴۰۰ سال پیش به جایگاه زن پرداخته است.
وی با اشاره به اینکه باید آگاهی سازی اولویت زن مسلمان باشد گفت: غربی ها امروزه ازطریق فضای مجازی ورسانه به دنبال آگاهی هستند و اگر آنها در راه تبلیغات خود موفق شده اند نیز مهمترین علتش همین است. درحالی که ما برای معرفی هو یت واقعی زن مسلمان هیچ شبکه فعالی نداریم. این بانوی پاکستانی همچنین تصریح کرد: امروزه چهره زن مسلمان از طریق اقدامات طالبان وداعش و... به جهان نشان داده می شود به طوریکه گاهی اوقات دختربچه مسلمان نیز از دیدن چنین تفکراتی می ترسد و اگر بخواهیم زنان درکشورهای اسلامی به جایگاه واقعی برسند، باید در ابتدا تفکرات تندرو را کنار بگذاریم و قوانین موجود را مناسب با زمان و دستورات اسلامی اصلاح کنیم و به اعتدال رو آوریم .
وی در خصوص پرسشی مبنی بر خروج ایران ازکنوانسیون بین المللی حقوق زن سازمان ملل پاسخ داد: طبق آمارهای موجود زنان ایرانی درحوزه ورزشی و دربین کشورهای جهان دارای بیشترین مدال هستند ودرسایرحوزه های دیگرنیزخوش درخشیده اند. اماغربی ها فقط دست بر روی نقطه ضعف گذاشته اند و سعی دارند همان را به مردم جهان نشان دهند.
زنان در غرب مظلوم تر از زنان کشورهای اسلامی
در ادامه نیز بانوی مسلمان کانادایی در خصوص جایگاه زن در کشورهای غربی، توضیح داد: در غرب زنان را با شعار زیبای برابری و آزادی فریب می دهند، در حالیکه اگر به طور واقعی بخواهیم وضعیت زنان را در کشورهای غربی بررسی کنیم، همه این شعارها تبلیغات است و در عمل صحیح نخواهد بود.
وی ادامه داد: زن در جهان سرمایهدار غرب به عنوان کالا به نمایش گذاشته میشود و اگر از نزدیک به بطن جامعه غربی نگاهی بیاندازیم، زنان در کشورهای غربی از کشورهای اسلامی مظلومتر هستند.
زنان ایرانی هویت خود را حفظ کردهاند
وجیهه نقیبی دانشجوی دکتری مطالعات زنان از کشور پاکستان نیز در این مراسم با اشاره به خروج ایران از کنوانسیون بین المللی حقوق زن سازمان ملل گفت: ایران همیشه نسبت به مسائل حقوق زنان موضعگیری مشخص خود را دارد و در قبال عملکرد غربیها درباره زنان میپرسد. غربیها نیز متوجه این موضوع شدهاند و نمیتوانند این مساله را تحمل کنند. در حالیکه در همان کنوانسیوان کشور عربستان عضویت دارد که همه ما میدانیم تا چه اندازه حقوق زنان در این کشورنقض می شود.
وی تصریح کرد: امروزه زنان ایرانی از احترام و آزادی عمل بسیار بالایی برخوردار هستند، آنها می توانند به راحتی رفت وآمد کنند و درجامعه حضور داشته باشند. به طور مثال دیده ام که یک دختر ایرانی به راحتی میتواند در ساعت ۱۲ شب به جاهای مختلف تردد کند و از امنیت بسیارخوبی برخوردارند. درحالیکه در بین هیچ کدام از کشورهای مسلمان منطقه شرایط برای زنان اینگونه نیست.
نقیبی همچنین گفت: در جامعه غربی زنان از آزادی برخوردار هستند اما از آنها سواستفاده نیزمی شود و غربی ها فقط سعی دارند تا مشکلات زنان درایران را به تصویر بکشند در حالیکه اگرچه نواقصی وجود دارد اما به صورت عمومی امنیت برای زنان درایران برقرار است.