مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩
سرخط خبرها

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در مشهد: صنایع دستی ایرانی باید نان‌آور و ارز‌آور باشند

  • کد خبر: ۱۴۸۴۴۶
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در مشهد: صنایع دستی ایرانی باید نان‌آور و ارز‌آور باشند
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: صنایع دستی ایرانی باید رویکرد اقتصادی داشته باشد و زنجیره ارزش ایجاد و نان آور و ارز آور باشد. 

به گزارش شهرآرانیوز، مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مراسم افتتاح پردیس فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در مشهد، اظهار کرد: هر چه داریم از هنرمندانی است که با هنر سرزمین را زنده نگه داشتند. 

وی ادامه داد: واژه‌ها قدر و قیمت دارند، اگر «پردیس فناوری‌های نرم» را افتتاح می‌کنیم، اگر از نوآوری و خلاقیت حرف می‌زنیم و از اقتصاد دانش بنیان صحبت می‌کنیم، اگر از طرح «منش» سخن می‌گوییم، واژه‌هایی است که باید تصویرذهنی و رویکرد‌های عملی ما معطوف این واژه‌ها باشد؛ اقتصاد هویت بنیان ما از صنایع دستی سرچشمه می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه جهان هرجایی خاتم ایران، دست بافته‌های ایران، فرش، شیشه، سفال، چرم و چوب ایران را می‌شناسد، افزود: از هنرمندی انسان ایرانی است که در تبدیل اندیشه به کالا تلاش کرده و این همان خلاقیت و دانش محوری است. 

جلالی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌تر از صنایع دستی نداریم، افزود: وقتی می‌گوییم فناوری، در ذهن شما تصویر آزمایشگاه و صفحه‌های دیجیتال شکل می‌گیرد، اما کمتر یادمان می‌افتد که دارقالی و منبت ما برخاسته از دانش ایرانی است، نیاز داریم به شیمیدانانی که سفال را بروز کنند، معدن شناسانی که گوهر‌ها را بروز کنند، رنگ شناسانی که پارچه‌ها بروز کنند و این اتصال هنر ایرانی با دانش روز باید ایجاد شود. 

هنر ما از پوشال بی ارزش، دستبافته و حصیر می‌بافد و این تجلی هنراست

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: هنر ایرانی پیوستاری از نگرش و بینش است؛ بینش ایرانی نقش بر گنبد میزند، همان نقش گنبد را بر سفره و لباس نقش می‌زند و این پیوست فرهنگی هویت و اشتغال آفرین است. به فکر اشتغال نباشیم مشغول شدن، بدون مولد بودن، فایده ندارد.

به گفته وی، هنر ما از پوشال بی ارزش، دستبافته و حصیر می‌بافد و این تجلی هنر، دانش بنیان و تولید کننده است، اما گاهی به اسم اشتغال تولید را از بین برده‌ایم. 

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اینکه سیاست میراث فرهنگی این است که ۳ بال فرهنگ، اقتصاد و اجتماع به همگرایی وهم جوشی برسد، گفت: صنایع دستی ایرانی باید رویکرد اقتصادی داشته باشد و زنجیره ارزش ایجاد کند. 

وی با اشاره به افتتاح پردیس فناوری‌های نرم صنایع دستی ادامه داد: با این اسم‌ها امیدواریم رسم‌های جدید بوجود بیاید، فقط ساختار اضافه نشود و به رسم جدیدی برسیم که همان سبک زندگی ایرانی است که حتی فراغت او، تولید بوده است. 

جلالی افزود: مدیون مادران و زنان ایرانی هستیم و گزاره «زنان پیشران ایران» را پیگیری می‌کنیم، چون روح زنان در هنر ایرانی غالب است و بر اساس کلام رهبری باید به الگوی نوین پیشرفت برسیم و این ریشه می‌خواهد که همان اصالت هنر و صنایع دستی ماست که در اقلیم‌های مختلف ایران وجود دارد. 

وی ادامه داد: این تجلی هنر ایرانی است و امیدوارم به همت دانشگاه و دانشجویان هنر را از ویترین‌های پر زرق و برق به متن زندگی بیاوریم و در سبد خانواده قرار بگیرد. 

وی در پایان از هنرمندان و دانشگاهیانی که عزم برای اتصال حوزه‌های هنر و فناوری دارند، قدردانی و تاکید کرد: نوآوری را به نان آوری متصل می‌کنیم، زیرا نوآوران ما باید نان آور باشند. مدیون تلاش بافنده‌های پارچه و نیز کسانی که در حوزه فلز و چوب کار می‌کنند هستیم و آن‌ها هنر را زنده نگه داشتند، اما ما دانشگاهیان کم کاری و غفلت کردیم. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->