سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در مشهد: صنایع دستی ایرانی باید نان‌آور و ارز‌آور باشند

  • کد خبر: ۱۴۸۴۴۶
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در مشهد: صنایع دستی ایرانی باید نان‌آور و ارز‌آور باشند
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: صنایع دستی ایرانی باید رویکرد اقتصادی داشته باشد و زنجیره ارزش ایجاد و نان آور و ارز آور باشد. 

به گزارش شهرآرانیوز، مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مراسم افتتاح پردیس فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در مشهد، اظهار کرد: هر چه داریم از هنرمندانی است که با هنر سرزمین را زنده نگه داشتند. 

وی ادامه داد: واژه‌ها قدر و قیمت دارند، اگر «پردیس فناوری‌های نرم» را افتتاح می‌کنیم، اگر از نوآوری و خلاقیت حرف می‌زنیم و از اقتصاد دانش بنیان صحبت می‌کنیم، اگر از طرح «منش» سخن می‌گوییم، واژه‌هایی است که باید تصویرذهنی و رویکرد‌های عملی ما معطوف این واژه‌ها باشد؛ اقتصاد هویت بنیان ما از صنایع دستی سرچشمه می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه جهان هرجایی خاتم ایران، دست بافته‌های ایران، فرش، شیشه، سفال، چرم و چوب ایران را می‌شناسد، افزود: از هنرمندی انسان ایرانی است که در تبدیل اندیشه به کالا تلاش کرده و این همان خلاقیت و دانش محوری است. 

جلالی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌تر از صنایع دستی نداریم، افزود: وقتی می‌گوییم فناوری، در ذهن شما تصویر آزمایشگاه و صفحه‌های دیجیتال شکل می‌گیرد، اما کمتر یادمان می‌افتد که دارقالی و منبت ما برخاسته از دانش ایرانی است، نیاز داریم به شیمیدانانی که سفال را بروز کنند، معدن شناسانی که گوهر‌ها را بروز کنند، رنگ شناسانی که پارچه‌ها بروز کنند و این اتصال هنر ایرانی با دانش روز باید ایجاد شود. 

هنر ما از پوشال بی ارزش، دستبافته و حصیر می‌بافد و این تجلی هنراست

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: هنر ایرانی پیوستاری از نگرش و بینش است؛ بینش ایرانی نقش بر گنبد میزند، همان نقش گنبد را بر سفره و لباس نقش می‌زند و این پیوست فرهنگی هویت و اشتغال آفرین است. به فکر اشتغال نباشیم مشغول شدن، بدون مولد بودن، فایده ندارد.

به گفته وی، هنر ما از پوشال بی ارزش، دستبافته و حصیر می‌بافد و این تجلی هنر، دانش بنیان و تولید کننده است، اما گاهی به اسم اشتغال تولید را از بین برده‌ایم. 

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اینکه سیاست میراث فرهنگی این است که ۳ بال فرهنگ، اقتصاد و اجتماع به همگرایی وهم جوشی برسد، گفت: صنایع دستی ایرانی باید رویکرد اقتصادی داشته باشد و زنجیره ارزش ایجاد کند. 

وی با اشاره به افتتاح پردیس فناوری‌های نرم صنایع دستی ادامه داد: با این اسم‌ها امیدواریم رسم‌های جدید بوجود بیاید، فقط ساختار اضافه نشود و به رسم جدیدی برسیم که همان سبک زندگی ایرانی است که حتی فراغت او، تولید بوده است. 

جلالی افزود: مدیون مادران و زنان ایرانی هستیم و گزاره «زنان پیشران ایران» را پیگیری می‌کنیم، چون روح زنان در هنر ایرانی غالب است و بر اساس کلام رهبری باید به الگوی نوین پیشرفت برسیم و این ریشه می‌خواهد که همان اصالت هنر و صنایع دستی ماست که در اقلیم‌های مختلف ایران وجود دارد. 

وی ادامه داد: این تجلی هنر ایرانی است و امیدوارم به همت دانشگاه و دانشجویان هنر را از ویترین‌های پر زرق و برق به متن زندگی بیاوریم و در سبد خانواده قرار بگیرد. 

وی در پایان از هنرمندان و دانشگاهیانی که عزم برای اتصال حوزه‌های هنر و فناوری دارند، قدردانی و تاکید کرد: نوآوری را به نان آوری متصل می‌کنیم، زیرا نوآوران ما باید نان آور باشند. مدیون تلاش بافنده‌های پارچه و نیز کسانی که در حوزه فلز و چوب کار می‌کنند هستیم و آن‌ها هنر را زنده نگه داشتند، اما ما دانشگاهیان کم کاری و غفلت کردیم. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->