به گزارش شهرآرانیوز، آیین بزرگداشت سومین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی دقایقی پیش در سالن اجلاس سران برگزار شد.
اسحاق جهانگیری،حجت الاسلام سید حسن خمینی، محسن هاشمی، محمد هاشمی، عفت مرعشی، مجید انصاری، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور،معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، محمدرضا باهنر، سید محمد موسوی بجنوردی، مصطفی کواکبیان، غلامحسین کرباسچی،علی اکبر ناطق نوری، جمعی از وزرا همچون محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رضا اردکانیان وزیر نیرو، جمعی از نمایندگان مجلس همچون بهروز نعمتی، علیرضا رحیمی، فاطمه ذوالقدر، فاطمه سعیدی، طیبه سیاوشی، فریده اولادقباد، علی مطهری و همچنین تعدادی از سفرای کشورهای خارجی در این مراسم شرکت کرده بودند.
همچنین در این مراسم،با پخش کلیپی از رشادتهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در میدان نبرد با تروریستها یاد او نیز گرامی داشته شد.
معاون اول رییس جمهوری گفت: این سالگرد با شرایط خاصی در کشور در حال برگزاری است و در شرایط دشوار وغمباری هستیم. دیماه امسال برای همه ما تا به امروز در غم و نگرانی و دلهره و شنیدن خبرهای غیرمنتظره و هراس از آینده گذشته بوده است.
وی افزود: خبر شهادت فرماندهی نام آور و شجاع و استراتژیست که به حق سرباز ملی لقب گرفت تا خبر جان باختن ۶۹ نفر از هموطنان در تشییع باشکوه، خبر سقوط هواپیمای اوکراینی و حادثه مرگ مسافران اتوبوس سوادکوه اتفاقات بد دی ماه بودند.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: البته در این میان صحنههای باشکوهی در وداع مردم فهیم ایران از فرزند مهربان خویش در شهرهای مختلف دوست و دشمن را شگفتزده کرد بسیار به یادماندنی است و نیز بر آوردن خواست ملت ایران و انتظار رهبر انقلاب در تحقق انتقام سخت از دولت جنایتکار آمریکا که اعلام کرده بود اگر ایران عکس العمل نشان دهد، ۵۲ نقطه دیگر را خواهیم زد با حمله به پایگاه عین الاسد، خاطره شیرین و ماندگاری به جا گذاشت.
جهانگیری گفت: ولی افسوس که شوک جان باختن جمعی از نخبگان علمی کشور به دلیل اشتباه محاسباتی و غلبه شرایط جنگی بر مدیریت امور و پنهان نگه داشتن حادثه برای چند روز این فرصت عظیم ملی را در معرض تهدید قرار گرفت.
معاول اول رییس جمهوری با بیان اینکه تضعیف جایگاه رهبری و نیروی نظامی در هیچ شرایطی به مصلحت نیست، گفت: آنها باید روحیه دفاع از کشور را داشته باشند.
وی اضافه کرد: مسئولیتپذیری سردار حاجی زاده را تحسین می کنم چرا که وی اعلام کرد گردن من از از مو باریکتر است.
جهانگیری افزود: رهبری نظام مایه افتخار نظام است و تضعیف آن جایگاه برای ایران میتواند خطرناک باشد ضمن اینکه آیتالله هاشمی در سخت ترین شرایط هم از جایگاه رهبری حفاظت و صیانت کردند.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: تضعیف نیروی نظامی در هیچ شرایطی به مصلحت کشور نیست چراکه آنها باید روحیه دفاع از کشور را داشته باشند.
جهانگیری گفت: خبر شوکآور سقوط هواپیمای اوکراینی و داغ بزرگی که بر دل ایرانیان در ۱۸ دی گذاشت بسیار ناگوار بود، ضمن اینکه ما در ۱۹ دی هم حادثه مرگبار واژگونی اتوبوس در محور سوادکوه را داشتیم؛ در این میان صحنههای باشکوهی هم در مراسم وداع مردم فهیم ایران و بدرقه پیکر پاک شهدای مقاومت داشتیم که در اهواز، مشهد، تهران، کرمان و دیگر نقاط خلق حماسهای بزرگ در دوران کردند که دوست و دشمن را شگفتزده کرد و بسیار به یادماندنی است.
وی گفت: برآورد انتظار و خواست ملت ایران و مقام معظم رهبری از جنایتکار دوران با حمله موشکی به پایگاه عینالاسد هم اتفاق شیرینی را به یادگار گذاشت.
معاون اول رییس جمهور افزود: قبل از دی ماه سال جاری، در آبان ماه مردم دچار نگرانی شده بودند اما با وحدت و همبستگی، اعتماد و امید ایجاد شده سرمایه اجتماعی تولید شد.
جهانگیری گفت: سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کرده بود ولی افسوس که شوک جان باختن نخبگان علمی و دانش در اثر خطای محاسباتی و غلبه شرایط جنگی بر مدیریت امور و پنهان نگه داشتن آن برای چند روز موجب غفلت شد.
وی تصریح کرد: وقتی با خانوادههای داغدار جانباختگان سقوط هواپیما صحبت کرده و درباره سرمایههای آنها گفتوگو میکنیم داغها صد برابر میشود.
معاون اول رییس جمهور افزود: باید به این خانوادهها حق داد که گلایه و نقد کرده و اعتراض کنند؛ انصاف آن است که در مدیریت بحران بپذیریم، اشتباهات و خطاهای بزرگی رخ داده و باید زمینهها و شرایط و پیامدهای آن را به درستی شناخته و با سرعت و قاطعیت به آن رسیدگی کرده و هزینههای آن پرداخته شود.
جهانگیری گفت: مدیریت بحرانها و تجربه موفق عبور از بحرانها در آیت الله هاشمی رفسنجانی و در تعدادی از مدیران جمهوری اسلامی وجود دارد و لازم است به بازخوانی این میراث و نقش بزرگ او پرداخته شود.
معاون اول رییس جمهوری گفت: هاشمی مبارزی توسعهگرا و آیندهنگر بود در همه عرصههایی که برای خدمت فرصت پیدا میکرد خوش درخشیده و برای عبور از بحرانها میراثی درخشان از خود به جای گذاشت.
وی گفت: آیت الله هاشمی علیرغم جفاها و بیمهریهایی که دید اما در قبال مردم احساس مسؤولیت زیادی میکرد و برای آن انعطاف داشت ضمن اینکه برای پیشبرد منافع مردم و جمهوری اسلامی تا آخر عمرش نشان داد که یک روحانی خستگیناپذیر بوده و استقلال کشور را برای سازندگی ضروری میدانست.
جهانگیری افزود: هاشمی میخواست عقبماندگی تاریخ ایران را با فرهنگ کار، تلاش و تولید ارتقا دهد؛ او سالها در خطبههای نماز جمعه به تشریح اقدامات و رویکرد خود میپرداخت.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: هاشمی در بخش آموزش، اقتصادی، زیربناها، بنادر و اتوبانها و سدها اقدامات بزرگی کرد به طوری که اگر سدهای کرخه و دز نبودند سیل سال جاری شرایط را به مراتب بدتر میکرد چرا که در یک ثانیه فقط ۸ هزار مترمکعب آب از دریچه این سدها خارج میشد.
اصلاحطلبان با صبر و بردباری موضوع ردصلاحیتها را پیگیری کنند