مستمری کمک‌هزینه لوازم بهداشتی دی ۱۴۰۳ معلولان واریز شد (۲۶ دی ۱۴۰۳) پرداخت کمک هزینه معیشت به افراد دارای معلولیت + جزئیات نگاهی به چالش‌های طرح تلفیق تحصیل دانش‌آموزان استثنائی در مدارس عادی به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود رشد و توسعه جامعه با مشارکت فراگیر معلولان قول ویژه رئیس جمهور به معلولان + فیلم سهم ناعادلانه معلولان از امکانات همگام با مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان همه ما ساکنان یک خیابانیم روایت اهالی آسایشگاه فیاض بخش که معلولیت مانع رسیدن به اهدافشان نیست | زندگی به توان امید لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود
سرخط خبرها

اختصاص بخشی از ساعات پرورشی مدارس به بهزیستی

  • کد خبر: ۱۵۰۱۲۷
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰
اختصاص بخشی از ساعات پرورشی مدارس به بهزیستی
معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: آموزش و پرورش مدارس عادی، ساعات پرورشی خود را در اختیار بهزیستی قرار دهد تا از محتواهای آموزشی بهزیستی برای آموزش کودکان استفاده شود و از این طریق موانع نگرشی نسبت به این دانش‌آموزان در مدارس کاهش یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا علیزاده در حاشیه مراسم اختتامیه دو جشنواره هنری «مشق همدلی» و «زیر پوست راه» بیان کرد: افراد دارای معلولیت با موانع نگرشی و موانع فیزیکی متعددی در جامعه مواجه‌ هستند. جشنواره مشق همدلی و زیرپوست راه با هدف اصلاح موانع اجتماعی افراد دارای معلولیت برگزار شده است. در جشنواره مشق همدلی به اصلاح موانع نگرشی و در جشنواره زیرپوست راه به موانع فیزیکی و نبود مناسب‌سازی محیطی برای افراد دارای معلولیت پرداخته شده است.

حمیدرضا علیزاده رضایی گفت: برابرسازی فرصت‌ها برای افراد دارای معلولیت در عرصه‌های اجتماعی، آموزشی، فرهنگی و هنری، توانمندسازی و تقویت حس مسئولیت‌پذیری و پرورش نگرش مطلوب اجتماعی و احترام به حقوق آن‌ها و همچنین شناخت و درک افراد دارای معلولیت و برقراری ارتباط سالم با آن‌ها به دور از هرگونه تفاوت و تبعیض، از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی با بیان اینکه جشنواره «مشق همدلی» اولین جشنواره ملی تئاتر عروسکی با موضوع اصلاح نگرش نسبت به دانش‌آموزان دارای معلولیت در مدارس بوده است، گفت: در جشنواره مشق همدلی از عموم مردم خواسته شد کلیپ‌هایی با موضوع معلولیت خصوصا در میان دانش‌آموزان تهیه کنند تا از این طریق جامعه را نسبت به وضعیت این افراد حساس کنیم. حضور افراد دارای معلولیت در مدارس و بهره‌مندی آن‌ها از امکانات آموزشی برابر با سایر کودکان، از حقوق شهروندی این افراد و از جلوه‌های برابری و عدل است. جشنواره مشق همدلی قصد داشت با استفاده از جذابیت‌های تئاتر و نمایش‌های عروسکی برای کودکان، ذهن آن‌ها را برای پذیرش هم‌شاگردی‌های دارای معلولیتشان آماده کند.

اختصاص بخشی از ساعات پرورشی مدارس به بهزیستی

معاون امور توانبخشی ضمن تأکید بر اینکه دانش‌آموزان دارای معلولیت با محرومیت‌ها و محدودیت‌های متعددی روبه‌رو هستند که تحصیل را برای آن‌ها بسیار دشوار می‌سازد و در برخی موارد باعث بازماندگی آن‌ها از تحصیل می‌شود، گفت: نگرش‌های منفی موجود در جامعه به معلولان، از آزاردهنده‌ترین و بزرگ‌ترین مشکلات افراد دارای معلولیت است، بدین‌صورت که گاهی خانواده از کودکش قطع امید می‌کند، مثلا گمان می‌کند که فرزندش که دارای معلولیت جسمی است، هیچ آینده‌ای نخواهد داشت. گاهی نیز کودک در مدرسه مورد تمسخر و استهزای هم‌کلاسی‌هایش قرار می‌گیرد و اعتمادبه‌نفسش را از دست می‌دهد.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این جشنواره‌ها توجه به هنر نمایش، توانمندسازی این افراد و افزایش آگاهی جامعه نسبت به توانایی‌ها و ظرفیت‌های افراد دارای معلولیت است، گفت: برگزاری این جشنواره‌های هنری می‌تواند تغییر نگرش جامعه به افراد دارای معلولیت را در پی داشته باشد. برای جشنواره مشق همدلی، جلسه مشترکی با آموزش و پرورش برگزار شد و در آن از آموزش و پرورش مدارس عادی برای رفع موانع نگرشی نسبت به دانش‌آموزان دارای معلولیت که در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند، کمک خواستیم. در این جلسه مقرر شد آموزش و پرورش مدارس عادی، ساعات پرورشی خود را در اختیار بهزیستی قرار دهد تا از محتواهای آموزشی بهزیستی برای آموزش کودکان استفاده شود و از این طریق موانع نگرشی نسبت به این دانش‌آموزان در مدارس کاهش یابد.

علیزاده رضایی افزود: برای تأمین محتواهایی که بتوانیم در ساعات پرورشی دانش‌آموزان مقطع اول ابتدایی برای انگ‌زدایی از دانش‌آموزان دارای معلولیت استفاده کنیم، از جشنواره مشق همدلی بهره گرفتیم و از همه گروه‌های هنری و افراد دغدغه‌مند برای تهیه تئاترهای عروسکی و ارسال آن‌ها به دبیرخانه دعوت شد.

وی خاطرنشان کرد: پذیرش افراد دارای معلولیت در اجتماع، یکی از موضوعات بسیار مهم است که باید از دوران کودکی اتفاق بیفتد و درک متقابل بین افراد دارای معلولیت و افراد عادی انجام گیرد و این افراد نیز از امکانات آموزشی برابر با افراد سالم بهره‌مند شوند تا به توانمندی برسند. برای تحقق این هدف، علاوه بر جشنواره مشق همدلی، جشنواره‌ها و بازی‌های بومی‌محلی نیز از ابتدای سال در شهرستان‌های مختلف برگزار شد که اصلی‌ترین و قابل‌توجه‌ترین آن جشنواره همدلی بود که در همین ماه برگزار شد و بیش از ۳۰۰ دانش‌آموز ۶ تا ۹ سال عادی و دارای معلولیت در کنار هم در مسابقات شرکت کردند و روز مفرح و شادی برای آن‌ها رقم خورد.

۷ سال پیشینه در برگزاری جشنواره‌های مرتبط با موضوع مناسب‌سازی و دسترسی‌پذیری

معاون امور توانبخشی با بیان اینکه جشنواره «زیر پوست راه» نیز با موضوع مناسب‌سازی برای افراد دارای معلولیت برگزار شده است، گفت: فقدان امکانات و نبود مناسب‌سازی محیطی در اماکن عمومی، دسترس‌پذیری را برای افراد دارای معلولیت دشوار می‌سازد. همان‌طور که قبلا گفتیم، موانع نگرشی و فیزیکی موجب عدم دسترسی برابر افراد دارای معلولیت به خدمات و امکانات می‌شود. این خدمات می‌تواند هر چیزی از جمله خدمات آموزشی، سلامت، امرار معاش و... باشد. موانع فیزیکی از جمله دوری مسافت، وجود پله، موانع معماری مثل ارتفاع پایین سایه‌بان جلو مغازه‌ها که برای افراد نابینا آسیب‌رسان است، نصب‌شدن دکمه آسانسور در ارتفاع که باعث می‌شود ‌افراد ویلچری نتوانند از آن استفاده کنند و... از جمله این موانع است.

وی افزود: موانع فیزیکی یکی از محدودکننده‌های جدی برای افراد دارای معلولیت است و بهزیستی سعی می‌کند این موانع را کم کند. در وهله اول باید آگاهسازی انجام گیرد تا نظر افراد جامعه به نقش محدودکننده‌بودن این موانع در حیات افراد دارای معلولیت جلب شود. متأسفانه بسیاری از افراد جامعه مطلع نیستند که وجود حتی یک پله چقدر دسترس‌پذیری را برای این افراد دشوار می‌سازد یا خطوط ویژه تردد نابیناها در پیاده‌روها بسیار مهم است که در مسیر آن مانعی قرار نگیرد، به‌عنوان مثال از پارک موتور، ماشین یا راندن با دوچرخه در این مسیرها باید خودداری کرد و... . اینکه مردم با این موانع آشنا شوند، مهم‌ترین هدف جشنواره زیر پوست راه است. درخصوص مناسب‌سازی و حذف این موانع باید اقدامات متعددی برای فرهنگ‌سازی‌ انجام گیرد. هدف جشنواره زیرپوست راه نیز همین است. در این جشنواره از شرکت‌کنندگان خواسته شد پوسترهایی با موضوع موانع دسترسی برای افراد دارای معلولیت تهیه کنند.

علیزاده رضایی با اشاره به اینکه برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، ۴ هدف عمده را دنبال می‌کند، گفت: کاهش فقر، برابرسازی فرصت‌ها و فراگیرسازی اجتماعی افراد دارای معلولیت، از اهداف توانبخشی مبتنی بر جامعه است. قطعا ازبین‌بردن موانع نگرشی و موانع فیزیکی نقش بسزایی در برابرسازی فرصت‌ها و فراگیرسازی اجتماعی افراد دارای معلولیت خواهد داشت. ازبین‌رفتن موانع موجب دسترسی بهتر این افراد به فرصت‌های معاش، منابع اقتصادی، علمی و... می‌شود و از این طریق کاهش فقر نیز اتفاق می‌افتد. بنابراین، زمانی که بتوانیم از طریق هر فعالیتی موانع نگرش و فیزیکی را برای این افراد کاهش دهیم، باعث دسترسی به هر ۴ هدف برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه خواهیم بود.

وی افزود: حدود ۷ سال است که جشنواره‌های متعددی در زمینه دسترس‌پذیری و مناسب‌سازی در استان خراسان رضوی برگزار می‌شود که ثمرات خیلی خوبی نیز داشته است. خوشبختانه در استان خراسان رضوی از طریق شهرداری و استانداری گام‌های بسیار خوبی در این زمینه برداشته شده است. امسال نیز ۸۷ اثر برای جشنواره زیرپوست راه ارسال شده است که در گفتمان‌های بعدی دسترس‌پذیری، حتما از آن‌ها بهره‌مند خواهیم شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->