به گزارش شهرآرانیوز، مدیر گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز پنجشنبه با بیان این مطلب افزود: دوشن یک بیماری ژنتیکی پیش رونده و تخریب کننده عضلانی است که شیوع این بیماری در ایران به طور متوسط یک نفر در سه هزار تولد مذکر برآورد میشود.
دکتر مجید مجرد افزود: در این بیماری نوزاد پسر، سالم متولد میشود، اما به مرور عضلاتش تحلیل میرود به طوری که در سنین هفت تا ۱۰ سالگی ویلچرنشین میگردد و تا سنین ۲۰ سالگی به دلیل ضعف شدید عضلات تنفسی، قلبی و سایر عوارض فوت میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیماری دوشن، لاعلاج و کشنده است، اما تا آخرین لحظات عمر، بیمار از نظر هوشی سالم است.
وی خاطر نشان کرد: تحقیقات پیرامون درمان بیماری ارثی "دوشن" توسط پژوهشگران این دانشگاه از ۱۰ سال گذشته در حال انجام است و نتایج قطعی این پژوهشها تا پنج سال آینده اعلام خواهد شد.
مدیر گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فرآیند پژوهشی درمان بیماری دوشن از طریق اصلاح ژنتیکی از سال ۸۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده و نتایج قطعی این پژوهشها تا پنج سال آینده اعلام خواهد شد.
دکتر مجرد با بیان اینکه مادر میتواند بدون هیچ علائمی ناقل بیماری دوشن باشد گفت: این بیماری در جنین قابل تشخیص است و با انجام آزمایش میتوان از بروز آن در نسلهای بعد جلوگیری کرد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با افزون بر ۹ هزار دانشجو و ۲۳ هزار کارمند بهداشتی و درمانی هماکنون به عنوان قطب بهداشتی شمال شرق کشور مطرح است.
منبع: ایرنا