فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

آغاز تولید سریال حضرت یحیی(ع) هم‌زمان با روز مبعث

  • کد خبر: ۱۵۰۴۶۵
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
آغاز تولید سریال حضرت یحیی(ع) هم‌زمان با روز مبعث
همزمان با روز مبعث، پیش‌تولید سریالِ حضرت یحیی(ع) رسماً آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مؤسسه‌ای که سریال "یوسف پیامبر" را ساخت قرار است از روز مبعث سریال قرآنی جدیدی را شروع کند که در دلِ داستانش، سه پیامبر هم عصر را روایت خواهند کرد.

تولید سریال به تعبیرِ حامد حقیقت تهیه‌کننده و مدیر مؤسسه سینمایی «نگار فیلم تبیان» تا دو سال طول می‌کشد.

فیلمنامه این سریال بیش از سه سال زیر نظر مشاوران، کارشناسان و پژوهشگران این موسسه که سابقه و تجربه دیرین در همکاری سریال‌های تاریخی و قرآنی داشته‌اند، به نگارش درآمده و در پژوهش فیلمنامه، از معتبرترین متون اسلامی و نیز مشترکات اسلام با سایر ادیان توحیدی استفاده شده است.

البته مقدمات ساخت این سریال از جمله انتخاب و طراحی دکور، لباس، جلوه‌های ویژه و ...، از مدت‌ها پیش آغاز شده است. تمامی بودجه این سریال با استفاده از جایگاه و ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی موسسه سازنده و از سوی برخی دوستداران سریال‌های قرآنی و قصص انبیاء (ع) در بخش خصوصی تأمین شده و آن‌طور که گفته شده بودجه‌ای دولتی و یا بودجه نهادها به هیچ وجه در تولید این سریال دخالتی ندارد.

حقیقت درباره پخش این سریال که گفته می‌شود در نمایش‌خانگی و پلتفرم‌ها خواهد بود، گفت: تلویزیون خانه ما است و هیچ‌وقت همکاری با تلویزیون را انکار نکردیم. اما با توجه به مشکلات مالی تلویزیون و بوروکراسی‌هایی که وجود دارد، ترجیح دادیم منابع مالی این پروژه از بیرون سازمان صداوسیما تأمین شده و پس از تولید بهتر می‌توان درباره بسترِ پخش آن تصمیم‌گیری کنیم. در واقع هم برای پلتفرم‌ها و هم پلتفرمِ تبیان که در حال طراحی است و هم‌ ان‌شاءالله برای سازمان صداوسیما که معتقدیم مخاطبان واقعی ما آنجا هستند، برنامه‌ریزی پخش داریم. البته در کنار همه این‌ها، با توجه به بازتابِ خوب یوسف پیامبر در کشورهای خارجی، حتماً به بستر پخش بین‌المللی هم می‌اندیشیم.

این تهیه‌کننده درباره جزئیات دیگر ساخت این سریال توضیح داد: پیش‌بینی‌ ما برای پیش‌تولید و تولید حدوداً دو سال است. البته رسماً از سال قبل مقدمات کار را شروع کرده‌ایم و لوکیشن‌ها مشخص‌اند. برای ما فیلمسازی دینی در ایران به عنوان خواستگاه ام‌القرای جهان اسلام اهمیت ویژه‌ای دارد. چرا که پیشنهادهای مختلفی داشتیم و بسیاری از کشورها خواستند این سریال‌های دینی را در خاک آنها بسازیم و بگوییم محصول مشترک ایران و فلان کشور؛ اما خودمان اصرار داریم این فیلم و فیلم‌های این‌چنینی در خاک خودمان ساخته شوند و تا آنجایی که امکان دارد از ظرفیت‌های هنرمندان داخلی که فوق‌العاده‌اند استفاده شود.

وی در خصوص انتخاب بازیگران برای این سریال قرآنی، افزود: فیلمسازی در حوزه انبیاء یکسری اقتضائات و الزاماتی دارد مثل درک محتوا که بحمدالله هنرمندان داخلی تا حدود زیادی این‌‌گونه محتوا را متوجه می‌شوند و درک می‌کنند. عوامل پشت دوربین هم کسانی باشند که با باور سراغ ما بیایند. بیشتر از 30 سال در این عرصه حضور داشته‌ایم و به این تجربه رسیده‌ایم که انتخاب عوامل در دیده شدن کار خیلی مؤثر است و حتماً با نکته‌سنجی و دقت عمل وارد این حوزه خواهیم شد.

تهیه‌کننده سریال حضرت یحیی(ع) در مورد داستان این مجموعه 36 قسمتی، گفت: در این سریال سه پیامبر حضور دارند؛ در واقع گوشه‌هایی از زندگانی حضرت زکریا(ع)، بخش‌هایی از دوران نوجوانی حضرت عیسی(ع) که هم‌عصرند و مادر گرامی ایشان حضرت مریم مقدس(س)؛ از آنجایی که حضرت یحیی(ع)، مورد توجه و احترام ویژه مسیحیان جهان هم قرار دارد، از این جهت ساخت داستان زندگی این پیامبر گرانقدر توسط یک کشور اسلامی، می‌تواند بهترین اتفاق را در تعامل فرهنگی و پیوند بین ادیان توحیدی رقم بزند.

حقیقت در پاسخ به این سؤال که با توجه به نظر بسیاری از کارشناسان به ساخت سریال درباره پیامبر اکرم(ص)، تولید فیلم و سریال در خصوص ایشان را در دستور کار دارید، خاطرنشان کرد: ضرورت ساخت درباره زندگی شخصیت پیامبر اکرم(ص)، انکارناپذیر است؛ باید برای پیامبر مهربانی‌ها فیلم بسازیم اما دو مقوله وجود دارد. اول شرایطی است که باید در دنیا فراهم شود. ما می‌خواهیم قصه از مرزها عبور کند. دیدید آقای مجیدی زحمت کشیدند و فیلم سینمایی محمد رسول‌الله(ص) را ساختند چه مقاومت‌هایی صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: دیدیم که برخی از فیلم‌ها با همه اهمیت‌شان مثلِ «مختارنامه»، چندان از مرزهایمان عبور نکرد اما یوسف پیامبر ده‌ها کشور دنیا دیدند. این مشکل به خاطر شرایطی است که بر دنیا تحمیل کردند. ما امیدمان این است که سریال «حضرت یحیی(ع)» و کارهای قرآنی دیگر ارتباط مان با مخاطبان جهانی به روزرسانی کنیم. ان‌شاءالله یک سریال جدید و فاخر و طولانی برای پیامبر اکرم(ص) جزو اهداف موسسه ما به شمار می‌رود. اما تردید نکنید کار درباره انبیاء ساختن یعنی قصه‌های قرآنی را روایت کردن؛ و قرآن معجزه پیامبر اکرم(ص) است.

این تهیه‌کننده سریال‌های قرآنی در پایان به این نکته اشاره کرد که قطعاً برای ساخت سریال «حضرت یحیی(ع)» از ویژوآل افکت و قطعا به روزتر از قبل استفاده خواهیم کرد. چرا که هم هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و هم سرعت عمل‌مان را بالاتر می‌برد. اگر از استانداردهای جهانی حرف می‌زنیم باید به الزامات آن استانداردها در حد توان‌مان وفادار باشیم.

پس از پخش سریال یوسف پیامبر (ع) و بازتاب‌ها و استقبال وسیع داخلی و جهانی و همچنین پس از درگذشت زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور، این نخستین سریال تاریخی است که در حوزه «انبیا» توسط جمعی از دوستان و همراهان آن مرحوم در این موسسه تولید می‌شود.

آخرین یادگاری کارگردان یوسف پیامبر یعنی فرج‌الله سلحشور، روی میزِ تحقیق و پژوهش دوباره ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان جدید سریال "موسی(ع)" است و باید دید این مجموعه تلویزیونی چه سرانجامی می‌گیرد؟ و از طرفی دیگر، آیا این سریال دینی و مذهبی و کار تاریخی تبیان می‌تواند آن جذابیت‌ها و موفقیت‌های کارهای گذشته‌شان را تکرار کند و مجموعه "یحیی(ع)" هم می‌تواند ظرفیت بین‌المللی شدن پیدا کند یا خیر؟

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->