قیمت قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ تا ۲ ماه آینده مشخص می شود گلایه آیت الله علم الهدی از بلاتکلیفی طرح جامع زیارت در خراسان رضوی رفیق خوب نعمته | روایت‌های دینی درباره دوست خوب و بد چه می‌گوید؟ هماهنگی برای اعزام چهار هزار نفر از دانشگاهیان به عمره تولیت آستان قدس رضوی: بسیجیان باید امید را تقویت کنند | آگاهی و تحلیل عمیق، ابزار مقابله با جنگ نرم دشمن است مراسم بزرگداشت شهدای پاراچنار پاکستان در حرم امام‌رضا (ع) برگزار شد (۴ آذر ۱۴۰۳) راهیابی ۲۵ حافظ مشهدی به مرحله نهایی مسابقات کشوری قرآن کریم مشورت، صفت مؤمنان بررسی کارکردهای اجتماعی نماز | فریضه‌ای عدالت‌طلب و احیاگر حق چرا باید صبر کنیم؟ ایمان داشته باش تا هدایت شوی | درباره لزوم هدایت قرآنی در زندگی بشر آیت‌الله علم‌الهدی: فرهنگ بسیجی محور عمل کارگزاران نظام باشد | هیچ منطقی در گرانی‌های بازار نیست آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی مروری بر روایات ائمه اطهار (ع) درباره عقل | بهترین نعمت برای دنیا و آخرت نصرت الهی در پرتو صبر و پایداری
سرخط خبرها

اهدای ۱۳۳ تخته فرش و منسوجات نفیس به موزه آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۱۵۲۳۸۵
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
اهدای ۱۳۳ تخته فرش و منسوجات نفیس به موزه آستان قدس رضوی
مجموعه‌دار ایرانی مقیم کشور ایتالیا ۱۳۳ تخته فرش و منسوجات نفیس متعلق به ایران و آسیای شرقی را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در مراسم اهدای این مجموعه ارزشمند که در محل موزه فرش آستان قدس رضوی برگزار شد، مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی حضور داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم ضمن تقدیر از این واقف ارجمند، اهدای این مجموعه از آثار متعلق به ایران و آسیای شرقی را باعث غنی شدن گنجینه فرش موزه رضوی به لحاظ دارا بودن آثار بین المللی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه موزه با اطلاعاتی که به مخاطب خود میدهد زنده است تصریح کرد: ایران قدمت چند هزارساله در بافت فرش دارد اما مرکزی برای مطالعات فرش در ایران وجود ندارد در حالی که ایران مهد فرش است و ما بنا داریم با هدایت های عالمانه واقف این مجموعه، موزه فرش رضوی را به پژوهشکده فرش مبدل کنیم.

حسینی دکتر سید طاهر صباحی، واقف این مجموعه را دایره المعارف زنده فرش ایران خواند که به جای جای کشور سفر کرده و بخش عمده‌ای از عمر ۸۰ ساله خود را برای حفاظت و صیانت این آثار ارزشمند قرار داده است.

دکتر سید طاهر صباحی نیز در ادامه این جلسه طی سخنانی با اشاره به پیشینه هنر فرش بافی در ایران، پژوهش در این زمینه را بسیار ضعیف خواند و گفت: ایرانی ها این هنر را داشتند و دارند که از پشم به عنوان کالایی کم ارزش، هنری مانند فرش را خلق کنند که در تمام موزه های دنیا و مراکز معتبر نشانی از آن دیده می شود.

این واقف به استقبال کشورهای غربی از آثار خود در خصوص تاریخچه فرش ایران و پژوهش‌های وی در این زمینه اشاره داشت و گفت: ما همان افرادی هستیم که با ذوق، هنر را خلق کردیم اما در مورد آن ننوشتیم تا آن را به یادگار بگذاریم.

در ادامه این جلسه، دکتر سید طاهر صباحی آثار مکتوب خود به همراه سه منسوج تاریخی از کشور تاجیکستان و بخارا با قریب به ۲۰۰ سال قدمت را به صورت نمادین به موزه رضوی اهدا کرد و دکتر مالک رحمتی قائم مقام آستان قدس رضوی با اهدای هدایایی از وی تقدیر به عمل آورد.

شایان ذکر است بخش عمده ای از این مجموعه متعلق به دوره قاجار بوده و در کنار آن آثاری از منسوجات و دست بافته کشورهای آسیای شرقی همچون پاکستان، افغانستان ،تاجیکستان، ترکمنستان نیز وجود دارد.

منبع: آستان نیوز 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->