توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

در هوای خلسه‌آور جنوب

  • کد خبر: ۱۵۴۰۵۴
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
در هوای خلسه‌آور جنوب
آدم‌های محله عرب‌های مشهد، شب که می‌شود کرکره مغازه‌هایشان را بالا می‌دهند و تازه آن‌وقت است که محله، جان می‌گیرد.

دیواری که پیش از این شهرک را از خیابان‌های شهر جدا می‌کرده، حالا دیگر نیست؛ برای همین هم، شهرک شهید بهشتی، حالا دیگر محله عرب‌های مشهدی است؛ جایی که بیش از ۹‌هزار هم‌وطن جنوبی در آن زندگی می‌کنند. خوزستانی‌هایی هستند که آتش جنگ سال‌ها پیش خانه و کاشانه و زار و زندگی‌شان را سوزانده است. درست‌تر آنکه پدر و مادر آن‌ها چند دهه قبل، به جبر جنگ، زندگی سوخته‌شان را بار کرده‌اند و پناه آورده‌اند به مشهد. جوان‌ترها، اما درست مثل ما، مشهدی هستند؛ حالا گیرم عربی گچ‌پژدار جنوبی را هم راحت و فصیح بلد باشند.

آدم‌های محله عرب‌های مشهد، شب که می‌شود کرکره مغازه‌هایشان را بالا می‌دهند و تازه آن‌وقت است که محله، جان می‌گیرد. شب‌ها، راسته فلافلی‌های شهرک، جای سوزن انداختن نیست. هر چه هست، ردیف میز‌هایی است که پر شده از ظرف‌های نان و خیارشور و کلم و کاهو و آدم‌هایی که می‌چرخند لابه‌لای میز‌ها و کاسه‌ها. اینجا عمده کار‌ها با خود مشتری‌هاست. این قانون متداول همه فلافلی‌هاست.

شهرک البته فقط فلافل و سنبوسه ندارد. بهترین ماهی و خرمای جنوب را هم همین‌جا می‌شود پیدا کرد. ماهی‌فروش‌ها چندسالی است که بساط کباب کردن ماهی را هم راه انداخته‌اند. حالا گوشه و کنار شهرک، روز‌ها بوی زغال و ماهی کبابی هم به‌راه است. یک کارگاه بزرگ هم هست که بامیه عربی می‌پزد؛ همه آن بامیه‌هایی که در مغازه‌های کوچک و بزرگ اطراف حرم مطهر است و مشتری‌های پر‌و‌پاقرصی بین زوار دارد، اینجا در محله جنوبی‌های مشهد پخت می‌شود.

محله جنوبی‌های مشهد، مثل همه جنوب، جایی برای غذاخوری‌های ارزان‌قیمت؛ جایی که می‌شود بی‌دغدغه کمرشکن بی‌پولی، دست اهل و عیال را گرفت و برای ساعتی بی‌خیال مصیبت‌هایی شد که محاصره‌مان کرده‌اند؛ اینجا دست کم به قدر گاز زدن فلافل‌های تند و داغ، می‌شود گم شد در هوای خلسه‌آور جنوب؛ در بی‌قیدی شیرینی که موج می‌زند در آن هوا.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->