ماجرای خوانندگی سفیر کره جنوبی در ایران مهران مدیری به دیدار اکبر زنجان‌پور رفت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ساخت بزرگ‌ترین استودیوی تولید مجازی آسیا در ایران سید محمدرضا طاهری، شاگرد استاد شهریار، درگذشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + علت بازگشت «سیدبشیر حسینی» به تلویزیون با «داستان شد» جایزه ادبی گنکور به «کمال داوود» نویسنده فرانسوی ـ الجزایری رسید تصاویر نعیمه نظام‌دوست در سریال «لالایی» در باب اهمیت شناسنامه هویتی خراسان رضوی صحبت‌های مدیر شبکه نسیم درباره بازدید میلیونی «بگو بخند» پخش فصل جدید «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار اعلام زمان خاک‌سپاری «محمدحسین عطارچیان»، خوش‌نویس پیشکسوت بازیگران «گلادیاتور ۲» در ژاپن پژمان بازغی با «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» در موزه سینما دلیل خداحافظی جشنواره برلین از رسانه اجتماعی ایکس چیست؟ سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نفوذ فرهنگ بیگانه با ارتقای آگاهی‌های عمومی و ترویج اخلاق ایرانی‌اسلامی تدبیر می‌شود نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است
سرخط خبرها

بررسی اندیشه‌های پروین اعتصامی در نشست خوانش متون ادبی

  • کد خبر: ۱۵۵۳۴۵
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۱
بررسی اندیشه‌های پروین اعتصامی در نشست خوانش متون ادبی
اندیشه‌های پروین اعتصامی به همت کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و با حضور استاد زبان پارسی در نشست خوانش متون ادبی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز ، جواد میزبان استاد زبان و ادبیات فارسی در نشست خوانش متون ادبی با بیان اینکه پروین اعتصامی یکی از پرآوازه‌ترین شاعر زن ایران است اظهار کرد: سرودن اشعار سنگین و با محتوا در سنین نوجوانی توسط پروین باعث شد تا عده‌ای که این امر برای آن‌ها قابل پذیرش نبود در مقابل او جبهه بگیرند.

وی به نظرات بزرگان شعر و ادب فارسی در خصوص پروین اعتصامی اشاره کرد و گفت: علامه میرزا محمدبن عبدالوهاب قزوینی مشهور به علامه قزوینی ادیب و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران پروین را «رابعه دهر» و «ملکه‌النسا الشواعر» توصیف کرده و قصاید او را با قصاید ناصر خسرو برابر می‌داند.

این استاد زبان و ادبیات فارس همچنین به سبک این شاعر نامی در سرودن اشعار پرداخت و گفت: اشعار پروین در قالب‌های شعری مختلفی از جمله قصیده، غزل و مسمط بوده، اما قطعه معروف‌ترین قالب شعری این شاعر است.

میزبان به شهرت پروین در بحث حکایت نویسی و تمثیل نویسی اشاره کرد و افزود: زبان پروین در قصاید و قطعاتش متفاوت است و در اشعار او ۶۵ قطعه شعری وجود دارد که به صورت مناظره بیان شده که از آن جمله می‌توان به قطعه «گفتم غم تو دارم گفتا غمت سرآید» اشاره کرد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در شعر پروین اصالت و صداقت کلام و اندیشه شاعرانه موج می‌زند و اندیشه‌های تازه و نو او متضمن نکات بلند اجتماعی، اخلاقی و انتقادی است و سرشار از ادراک منطق و حکمت است.

وی اشعار پروین را در ساختار و کلام تحت تاثیر ناصر خسرو، انوری و سعدی خواند و افزود: این شاعر که تحت تاثیر آثار ترجمه شده غرب بود، از آن تقلید نکرد بلکه محتوا را پرورش داد و اثر جدیدی را خلق کرد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->