«هناس» به مناسبت سالروز شهادت داریوش رضایی‌نژاد روی آنتن شبکه نمایش می‌رود + زمان پخش استوری پژمان بازغی در واکنش به فوت مرحوم سعید راد + عکس پیام رئیس سازمان سینمایی به مناسبت درگذشت «سعید راد» نامه صریح وزارت فرهنگ و ارشاد به اداره کار خراسان‌رضوی بابت بازنشستگی خبرنگاران «ایستاده با گرگ» نامزد جایزه ویژه بخش مستند جشنواره روسیه شد حکایت مرد تن لش و گُنده غول‌های بیابان شاعر یا نویسنده نمی‌تواند مانند یک ربات به صورت مداوم، اثر تولید کند درباره بازی زنده یاد «سعید راد» در سریال های تلویزیونی «بک گراند» به شبکه نمایش خانگی آمد زمان تشییع زنده‌یاد «سعید راد» اعلام شد+ جزئیات کمک چهارونیم‌میلیون‌دلاری «جنیفر لوپز» به فلسطین ساخت سریال «پایتخت ۷» در چه مرحله‌ای است؟ «سکوت تلخ» آماده نمایش شد واکنش پرویز پرستویی به درگذشت «سعید راد» + عکس تصویری قدیمی از مرحوم سعید راد و فرزندانش + عکس «گردبادها» گیشه سینمای آمریکا را تصاحب کرد
سرخط خبرها

عمق تأثیرگذاری فرهنگ

  • کد خبر: ۱۵۵۶۰۲
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۷
عمق تأثیرگذاری فرهنگ
عرصه فرهنگ، طبیعتا یک عرصه زیربنایی و فراگیر است.

عرصه فرهنگ، طبیعتا یک عرصه زیربنایی و فراگیر برای همه فعالیت‌هایی است که حتی در عرصه سیاسی و اقتصادی اتفاق می‌افتد. حتی در مسائل اقتصادی که هم اکنون ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، هر چه جلوتر می‌رویم، بیشتر مشخص می‌شود که اگر فرهنگ اقتصاد در جامعه ما دچار تحول نشود و باور‌ها و رفتار اقتصادی حاکمان و مردم ما تغییر نکند، طبیعتا ما نباید انتظار فائق آمدن بر شرایط موجود را داشته باشیم؛ بنابراین غفلت فرهنگی از همین رهگذر ناشی می‌شود.

وقتی با عرصه اهمیت و گستره تأثیرگذاری فرهنگ بر جامعه آشنا نباشیم و باور نکرده باشیم، نتیجه این می‌شود که مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و قضایی را با پرداختن به خودش و نماد‌ها بررسی و علاج کنیم. در عین اینکه این نوع بررسی‌ها هم لازم است و باید مورد توجه قرار بگیرد، ما باید به زیربنا‌های این مسئله هم توجه داشته باشیم و زیربنای بسیاری از مسائل که ذکر شد، فرهنگی است.

به عنوان مثال در عرصه قضایی چرا باید با حجم زیاد پرونده‌ها مواجه باشیم و قوه قضائیه همیشه باید از حجم پرونده‌های ورودی عقب باشد؟ اگر ما مسئله فرهنگ را در جامعه علاج کرده باشیم و تعادل و صیانت فرهنگی در جامعه تقویت شود، به همان میزان در رفتار متعادل مردم، رفتار انسانی و اسلامی نمود پیدا می‌کند و به طور طبیعی ورودی‌های پرونده‌های قضایی کاهش خواهد یافت و ما برای اینکه بتوانیم توقع از قوه قضائیه را اجابت کنیم، باید بتوانیم شیب تولید و افرایش جرم را در جامعه کاهش بدهیم.

یا در عرصه سیاسی اگر انتظار داریم مردم مشارکت بیشتری داشته باشند، این مشارکت وقتی تقویت می‌شود که ارتباط بین حضور و مشارکت سیاسی خودشان را با دفاع از ارزش‌های اسلامی و ایرانی یعنی حریت و آزادی را بیشتر متوجه شوند.

طبیعی است که محرک فرهنگی باعث می‌شود که رفتار سیاسی آن‌ها هم تحت تأثیر قرار بگیرد و نسبت به حضور در صحنه، انگیزه‌مند شوند. به هر میزان که به عمق تأثیرگذاری فرهنگ دقت کرده باشیم، طبیعتا بیشتر متوجه می‌شویم که باید بیشتر به آن اهتمام ورزیم و به آن بپردازیم و باید رخنه‌ها را بشناسیم و مراقبت کنیم.

افزون بر این عامل درونی غفلت فرهنگی، یک عامل بیرونی را هم می‌توان برشمرد و آن عامل عبارت است از هجمه رسانه‌ای که دشمن به جوامع اسلامی به ویژه ایران اسلامی دارد  و در این هجمه رسانه‌ای تلاش می‌کند که جوامع را از اصالت ها، ارزش ها، نقاط قوت و دستاورد‌های خودشان غافل کند و ذهن آن‌ها را با کاستی‌ها و نقصان‌های روبنایی که بیشتر به چشم می‌آید پر کند، طبیعتا در چنین شرایطی هر دستگاه و خانواده‌ای به مسائل روبنایی مشغول می‌شود و اراده او از تصمیم گیری در حوزه فرهنگی که بسیار مؤثر است، خارج شود و به غفلت فرهنگی بینجامد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->