«جشنواره داستان بهار»؛ نخستین جشنواره پاسخگو در کشور   حضور فیلم کوتاه «نرموک» اثر فیلم‌ساز مشهدی، در قدیمی‌ترین جشنواره کودک و نوجوان آلمان درباره کتاب زندگی نامه حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی اکبر ابوترابی فرد و اهمیت روایت زیست اسرا راهیابی فیلم کوتاه سرود کلنل از مشهد، به جشنواره پورتوبللو لندن معرفی برندگان جایزه آکیرا کوروساوا جشنواره فیلم توکیو ۲۰۲۵ فیلم «سردباد» در جشنواره فیلم ونکوور جشنواره فیلم ونکوور میزبان آثار سینماگران ایرانی می‌شود دلنوشته «الهام پاوه نژاد» به بهانه پایان پخش سریال «شکارگاه» + عکس رقابت لیلا حاتمی و طناز طباطبایی در جشن منتقدان سینما انیمیشن «شکارچیان شیطان کی پاپ» پربیننده‌ترین فیلم تاریخ نتفلیکس شد قطعه «صبح امید» به آهنگسازی حسین یوسف زمانی منتشر شد + صوت مجموعه مستند «ماجرا» روی آنتن تلویزیون+ زمان پخش مینی سریال «مرگ به واسطه روشنایی» روی آنتن تلویزیون + زمان پخش رمان «موج»ویرجینیا وولف، به چاپ دوازدهم رسید
سرخط خبرها

عمق تأثیرگذاری فرهنگ

  • کد خبر: ۱۵۵۶۰۲
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۷
عمق تأثیرگذاری فرهنگ
عرصه فرهنگ، طبیعتا یک عرصه زیربنایی و فراگیر است.

عرصه فرهنگ، طبیعتا یک عرصه زیربنایی و فراگیر برای همه فعالیت‌هایی است که حتی در عرصه سیاسی و اقتصادی اتفاق می‌افتد. حتی در مسائل اقتصادی که هم اکنون ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، هر چه جلوتر می‌رویم، بیشتر مشخص می‌شود که اگر فرهنگ اقتصاد در جامعه ما دچار تحول نشود و باور‌ها و رفتار اقتصادی حاکمان و مردم ما تغییر نکند، طبیعتا ما نباید انتظار فائق آمدن بر شرایط موجود را داشته باشیم؛ بنابراین غفلت فرهنگی از همین رهگذر ناشی می‌شود.

وقتی با عرصه اهمیت و گستره تأثیرگذاری فرهنگ بر جامعه آشنا نباشیم و باور نکرده باشیم، نتیجه این می‌شود که مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و قضایی را با پرداختن به خودش و نماد‌ها بررسی و علاج کنیم. در عین اینکه این نوع بررسی‌ها هم لازم است و باید مورد توجه قرار بگیرد، ما باید به زیربنا‌های این مسئله هم توجه داشته باشیم و زیربنای بسیاری از مسائل که ذکر شد، فرهنگی است.

به عنوان مثال در عرصه قضایی چرا باید با حجم زیاد پرونده‌ها مواجه باشیم و قوه قضائیه همیشه باید از حجم پرونده‌های ورودی عقب باشد؟ اگر ما مسئله فرهنگ را در جامعه علاج کرده باشیم و تعادل و صیانت فرهنگی در جامعه تقویت شود، به همان میزان در رفتار متعادل مردم، رفتار انسانی و اسلامی نمود پیدا می‌کند و به طور طبیعی ورودی‌های پرونده‌های قضایی کاهش خواهد یافت و ما برای اینکه بتوانیم توقع از قوه قضائیه را اجابت کنیم، باید بتوانیم شیب تولید و افرایش جرم را در جامعه کاهش بدهیم.

یا در عرصه سیاسی اگر انتظار داریم مردم مشارکت بیشتری داشته باشند، این مشارکت وقتی تقویت می‌شود که ارتباط بین حضور و مشارکت سیاسی خودشان را با دفاع از ارزش‌های اسلامی و ایرانی یعنی حریت و آزادی را بیشتر متوجه شوند.

طبیعی است که محرک فرهنگی باعث می‌شود که رفتار سیاسی آن‌ها هم تحت تأثیر قرار بگیرد و نسبت به حضور در صحنه، انگیزه‌مند شوند. به هر میزان که به عمق تأثیرگذاری فرهنگ دقت کرده باشیم، طبیعتا بیشتر متوجه می‌شویم که باید بیشتر به آن اهتمام ورزیم و به آن بپردازیم و باید رخنه‌ها را بشناسیم و مراقبت کنیم.

افزون بر این عامل درونی غفلت فرهنگی، یک عامل بیرونی را هم می‌توان برشمرد و آن عامل عبارت است از هجمه رسانه‌ای که دشمن به جوامع اسلامی به ویژه ایران اسلامی دارد  و در این هجمه رسانه‌ای تلاش می‌کند که جوامع را از اصالت ها، ارزش ها، نقاط قوت و دستاورد‌های خودشان غافل کند و ذهن آن‌ها را با کاستی‌ها و نقصان‌های روبنایی که بیشتر به چشم می‌آید پر کند، طبیعتا در چنین شرایطی هر دستگاه و خانواده‌ای به مسائل روبنایی مشغول می‌شود و اراده او از تصمیم گیری در حوزه فرهنگی که بسیار مؤثر است، خارج شود و به غفلت فرهنگی بینجامد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->