جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده محکومیت ۴۹ میلیاردی برای عرضه کننده برنج تقلبی در مشهد افراد ناشناس به کارشناسان اورژانس اهواز حمله کردند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) چگونه عروس هلندی را در هر سنی دستی کنیم؟ + عکس متهم به ۴۰ فقره سرقت در مشهد به دام افتاد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم چندقلوزایی کشور در سال ۱۴۰۲ نحوه مشاهده و دریافت فیش حقوقی بازنشستگان بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران تا یکشنبه هفته آینده در نقاط مختلف کشور (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تعرفه خدمات پزشکی قانونی سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا کبودی بی دلیل بدن خطرناک است؟ جزییات تازه از قتل ۲ جوان در جشن تولد خونین در گلمکان خراسان رضوی + عکس دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد (۲۹ فروردین)
سرخط خبرها

علت سردرد هنگام روزه داری در ماه رمضان چیست؟ + درمان

  • کد خبر: ۱۵۶۲۳۳
  • ۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۵
علت سردرد هنگام روزه داری در ماه رمضان چیست؟ + درمان
یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که ممکن است برای روزه داران ایجاد شود، سردرد می باشد که می تواند بنابر دلایل مهمی رخ دهد و حتما باید از این دلایل آگاه باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، روزه داران عموما دچار سردرد و سرگیجه‌ می‌شوند. برخی علت سردرد روزه داران را، ضعف و گرسنگی و برخی دیگر دلیل این سردرد‌ها را ترک عادات روزانه از قبیل نوشیدن چای و… می‌دانند. به طور کلی این نوع سردرد‌ها دلایلی دارند که مرتبط با تغییرات بدن در این ماه مبارک است و چنانچه در ادامه بخش سلامت نمناک خواهید خواند شامل:

کمبود خواب و استراحت
کاهش قندخون در طول روزه داری
کم شدن مصرف کافئین
کم آبی بدن
کم خونی و مشکلات دستگاه گوارش و معده می‌شوند.

روزه گرفتن اغلب می‌تواند منجر به سردرد‌های خفیف یا متوسط شود، اما راه‌هایی برای مدیریت این اتفاق وجود دارد.

چهار روش ساده برای مدیریت سردرد در این ماه مبارک را در بخش سلامت نمناک به اشتراک گذاشته ایم:

۱. سردرد ناشی از کاهش مصرف کافئین:

اگر شما عادت دارید هر روز فنجان‌های زیادی چای و قهوه مصرف کنید، باید مصرف کافئین خود را کاهش دهید با این حال با توجه به اینکه ماه رمضان شروع شده است، چای و قهوه را در هنگام سحر بنوشید، که به جلوگیری از سردرد بدون کافئین کمک می‌کند. علاوه بر این مورد به منظور پیشگیری از این نوع سردرد بهتر است افراد ۲ تا ۳ هفته قبل از شروع ماه رمضان مصرف چای، قهوه و مواد دارای کافئین در رژیم غذایی خود را کاهش دهند.

۲. سردرد ناشی از هیپوگلیسمی یا افت قند خون از دلایل سردرد روزه داران:

قند خون پایین (یا هیپوگلیسمی)، یک عامل مرسوم برای سردرد است. اگر قبل از شروع روزه تان یک وعده غذایی با مقدار قند بالا مصرف کنید، می‌توانید سطح قند خون خود را به سرعت افزایش دهید. این امر باعث کاهش و رفع سردرد می‌شود، اما خوردن یک وعده غذایی با مقدار قند پایین قبل از روزه، می‌تواند باعث ایجاد سردرد در طول روز شود.

۳. کم آبی بدن از دلایل سردرد روزه داران:

مغز انسان اغلب از آب تشکیل شده است و به مقدار آب موجود در آن بسیار حساس است. این بدان معنی است که بدن فرآیند سهمیه بندی آب را آغاز می‌کند و حفاظت از مغز شما در صورتی که کمبود آب برای مدتی طولانی ادامه یابد، کاهش پیدا می‌کند. دهیدراته شدن بدن به طور مستقیم باعث درد و خستگی - سردرد و انرژی کم می‌شود.

هنگام سحر مقدار زیادی آب بنوشید و شما باید تا جایی که ممکن است، از مواجهه با محرک‌ها مثل استرس، خستگی و کمبود خواب در طی روزه اجتناب کنید، به خصوص اگر در معرض سردرد هستید.

استراحت و خوابیدن می‌تواند به جلوگیری از سردرد کمک کند و اجازه نمی‌دهد شما روزه تان را بشکنید.

۴. سردرد ناشی از کم خونی:

کم خونی، علت دیگری که موجب سردرد روزه داران در ماه مبارک رمضان می‌شود که در خانم‌ها رایج‌تر است؛ متخصصان برای این افراد توصیه‌ای دارند و پیشنهاد می‌کنند شربت عسل با آب جوش (بدون لیمو ترش) بعد از سحری و قبل از خواب میل کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر متوجه شدید که سردرد‌های شما با روزه تداخل پیدا کرده است، باید با پزشک خود صحبت کنید تا راه‌هایی برای تسکین درد پیدا کنید. پزشک تعدادی از روش‌ها را ارائه می‌دهد که می‌تواند به شما کمک کند.

اگر سردرد‌های شما بعد از روزه به وجود می‌آید و یا جدی هستند، باید با پزشک صحبت کنید و برای آن راه درمان پیدا کنید.

پس از افطار، کربوهیدرات‌های بسیار پیچیده (یعنی تمام حبوبات) با یک شاخص گلیسمیک پایین، سطح گلوکز خون را افزایش می‌دهد و طولانی‌ترین انرژی پایدار را فراهم می‌کند. با اجتناب از کربوهیدرات ساده مثل شکر خالص، از افزایش سریع سطح قند خون جلوگیری کنید و پس از افت سریع آن ممکن است باعث سردرد شود.

چه زمانی برای سردرد به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که نمی‌توانید سردرد را با اقدامات پیشگیرانه کنترل کنید، دارو‌هایی ممکن است برایتان مفید باشد و انواع خاصی نشان داده اند که به طور خاص مؤثر هستند؛ مثلاً داروی ضد التهاب استروئیدی (NSAID) صبح قبل از شروع روزه مفید است.

اگر سردرد غیرقابل کنترل و یا شدید دارید، توصیه می‌شود که به دنبال توصیه پزشک متخصص برای حذف علل دیگر باشید. افرادی که از میگرن رنج می‌برند، ممکن است به درمان دیگری در طی ماه رمضان نیاز داشته باشند.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->