به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام حجت گنابادینژاد، امروز، ۷ فروردین ماه، در هشتمین نشست خبری قرارگاه مرکزی زائرین خراسان رضوی که در محل اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: روز گذشته ۴۷۹ هزار و ۹۴ زائر ورودی به مشهد داشتیم. از ۱۵ اسفند تا روز گذشته ۶ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۸۰۱ نفر زائر وارد مشهد و استان شدند. از مجموعه ظرفیتهای اسکان رسمی، موقت و اضطراری ۵ میلیون و ۳۶ هزار و ۲۰۶ نفر شب تا شب گذشته استفاده کردند. در روز گذشته در مجموعه واحدهای اسکان رسمی ۷۷ درصد، موقت ۶۵ درصد و اضطراری ۳۳ درصد اشغال بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه مسائل فرهنگی برای اولین بار توانستیم با اهتمامی که در کمیته فرهنگی و اجتماعی بود برنامه خدمات رفاهی زائر از مبدا تا مبدا را تهیه و تنظیم کنیم، عنوان کرد: تهیه این برنامه اتفاق خوب و مبارکی است. این برنامه در تنظیم توانست افق و مسیر روشنی را در حوزه خدمات فرهنگی ایجاد کند که چه کاری باید انجام دهیم و در کجا حضور داشته باشیم. نقطه آغاز آن مبادی سفر بود.
گنابادینژاد افزود: در همین راستا غیر از استانهای خراسان رضوی، قم، شیراز و فارس که معاونت حوزه زیارت در استانداریها فعال است، کارگروه ملی زیارت در سال ۱۴۰۰ برای سایر استانها مصوب کرد که یک مشاور در تسهیل امور زائران داشته باشند. با مسئولیت و محوریت این افراد قرار شد در ۲۰ استان در ایستگاههای راهآهن بدرقه و استقبال زائران اجرا شود و در ۲۵ فرودگاه و ۳۰ ترمینال مسافربری فعالیت مبادی سفر پیشبینی شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: در حوزه مسیرهای جادهای در مسیر داورزن-سبزوار-نیشابور ۱۴ مسجد بین راهی ،۶ بقعه متبرکه و ۱۴ مجتمع خدماتی رفاهی داشتیم که ۹ ایستگاه فرهنگی سطح یک در آنجا پیشبینی شد. در مسیر فاروج-قوچان-چناران ۶ مسجد، ۲ بقعه متبرکه، ۱۰ مجتمع خدماتی رفاهی و ۱۰ ایستگاه فرهنگی سطح یک و همچنین در مسیر گناباد-تربت حیدریه ۵ مسجد بین راهی، ۴ بقعه متبرکه، ۲۸ مجتمع خدماتی رفاهی و ۱۱ ایستگاه سطح یک فرهنگی پیشبینی شد.
وی ادامه داد: در سطح شهر مشهد با پیشبینی اینکه برای هر ۲۰ واحد اقامتی یک مبلغ حضور داشته باشد و اعزام مبلغ در تمام نقاط از جمله هتلها، هتلآپارتمانهای بالای ۱۰۰ نفر ظرفیت، مراکز تجاری زائرمحور، حسینیههای محل اسکان زائران و مدارس آموزش و پرورش که بالای ۱۵۰ مرکز برای اسکان دارند، انجام شود، برپایی حداقل ۶ غرفه و یک جایگاه مراسم در هر نقطه و همچنین برپایی حداقل ۸ غرفه و یک جایگاه مراسم در هر نقطه و برگزاری جشن ویژه با مشارکت و مسئولیت اداره کل میراث فرهنگی، آموزش و پرورش، اوقاف، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری، بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرودگاهها و آستان قدس رضوی برای سطح شهر مشهد پیشبینی شد.
گنابادینژاد با اشاره به اینکه فلسفه و هدف اصلی زائران زیارت و مقصد حرم بوده که موضوعی معنوی و فرهنگی است، تصریح کرد: براساس پیمایشهای مفصل با تیم علمی قوی در استان بررسی شد که زائر از ۲۴ ساعت ۲ ساعت در حرم و ۲۲ ساعت بیرون از حرم است، اگر ۱۰ ساعت استراحت کند، ۱۲ ساعت در خارج از حرم حضور دارد که اول اماکن تجاری و بعد تفریحی است. پیشبینی شد که این نقاط زائرمحور پشتیبانی و خدماتدهی شود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: همچنین بیش از ۸۰ درصد زائران ما با وسیله نقلیه شخصی و ۹۰ درصد از طریق جاده به مشهد میآیند که اگر پیشبینی فرهنگی را در جادهها نداشته باشیم با خدمات در حرم نمیتوانیم خدمترسانی کامل انجام دهیم.