نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

پخش مستندی درباره زندگی پروین اعتصامی از رادیو به مناسبت سالروز درگذشتش

  • کد خبر: ۱۵۶۹۶۴
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
پخش مستندی درباره زندگی پروین اعتصامی از  رادیو به مناسبت سالروز درگذشتش
۱۵ فروردین سالروز درگذشت پروین اعتصامی است که خیلی‌ها او را مشهورترین بانوی شاعر ایران می‌دانند. به همین بهانه امروز ، ۱۴ فروردین، رادیو فرهنگ در برنامه «مستند فرهنگ» پرتره‌ای مستند از زندگی این شاعر خوش آوازه پخش می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۵ فروردین ماه، سالروز فوت یکی از مشهورترین بانوان شاعره ایران‌زمین، پروین اعتصامی است، بانویی که به‌گفته بسیاری از بزرگان ادب و فرهنگ ایران، یکی از چهره‌های ماندگار شعر فارسی در عصر معاصر به‌شمار می‌رود. اعتصامی ۱۵ فروردین ماه سال ۱۳۲۰ و زمانی که تنها ۳۵ سال از عمرش گذشته بود، بر اثر ابتلا به بیماری حصبه در گذشت. پیکر وی در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در قم در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شده است.

"رخشنده اعتصامی" مشهور به پروین اعتصامی در تبریز به دنیا آمد و تنها دختر از خانواده‌ای بود که چهار پسر داشت. اعتصام‌الملک پدر پروین، از نویسندگان و مبارزان دوران مشروطه بود که در سال ۱۲۹۱ به‌همراه خانواده‌اش از رشت به تهران آمد، در همان روزها، پروین اعتصامی با مشروطه‌خواهان و چهره‌های فرهنگی آن روز آشنا شد و ادبیات را کنار پدر و استادانی، چون دهخدا و ملک‌الشعرای بهار آموخت.

همزمان با سالروز درگذشت پروین اعتصامی، مستندی رادیویی با محوریت زندگی وی از رادیو فرهنگ پخش می‌شود. این مستند، بخش‌های مختلف زندگی مشهورترین بانوی شاعر ایران را روایت می‌کند.

«مستند فرهنگ» در سالروز وفات پروین شعر و ادب به زندگی این شاعر معاصر کشورمان از تولد تا وفات پرداخته و همه مقاطع زندگی او را از جمله دوره‌ای که به‌عنوان معاون کتابخانه دانشسرای عالی فعالیت می‌کرده و لوح سپاس هم دریافت کرده است، مورد توجه قرار داده است.

دیوان پروین اعتصامی که یکی از آثار ادبی فاخر ادبیاتی ما به‌شمار می‌رود، شامل ۲۴۸ قطعه شعر است که از آن میان ۶۵ قطعه به‌صورت مناظره است. در اشعار او مضامین اجتماعی با دید انتقادی به تصویر کشیده شده است. یکی از آثار او که هم‌اکنون در کتاب فارسی هم گنجانده شده است، شعر معروف "بلبل و مور" است.

براساس این گزارش، برنامه "مستند فرهنگ" همراه با پرتره‌ای مستند از زندگی پروین اعتصامی امروز دوشنبه ۱۴ فروردین ماه از رادیو فرهنگ روی موج FM ردیف ۱۰۶ مگاهرتز پخش می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->