فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

درس‌نامه جلوه‌های جاوید

  • کد خبر: ۱۵۷۳۵۹
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶
درس‌نامه جلوه‌های جاوید
دعای سحر یکی از زیباترین ادعیه شیعه است، در این دعا در ۲۲بخش یا فقره، از ۲۲کمال یا صفت خداوند نام برده شده است.

کاش از اهل دعا بودیم. کاش توفیق توجه به آن ذات بی‌نقص را داشتیم. کاش در اوقات خاص می‌توانستیم دست به دعا برداریم و از دل، یاا... بگوییم که خدا می‌داند پژواک این یاا... گفتن‌ها در زندگی ما زیبایی و کمال است، آرامش و لبخند است. دعای سحر یکی از زیباترین ادعیه شیعه است، در این دعا در ۲۲بخش یا فقره، از ۲۲کمال یا صفت خداوند نام برده شده است و خواننده دعا با خواندن خداوند با این نام‌ها و صفات به دنبال انعکاس این زیبایی در زندگی خود است و به دنبال متصف‌شدن به آن صفت به اندازه مرتبه وجودی خود است.

در واقع در این دعای زیبا، بنده بهره‌مندشدن از این صفات زیبا را می‌خواهد که همین موضوع یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این دعاست که در واقع دعای سحر کارخانه انسان‌سازی است، قدمی برای رنگ خدا گرفتن است، درس‌نامه‌ای برای تحصیل جلوه‌های جاوید است. در فقره۱۵ این دعای زیبا، صحبت از شرافت است: اللهم إنّی أسألک من شرفک بأشرفه؛ وکلّ شرفک شریف. اللهم إنّی أسألک بشرفک کلّه.

خدایا، از تو درخواست می‌کنم به‌حق شریف‌ترین مرتبه از شرفت و همه مراتب شرف تو شریف است، خدایا از تو درخواست می‌کنم به‌حق همه مراتب شرفت. در واقع در این فقره بنده از آن ذات اشرف درخواست می‌کند که تقرب به خود را برای او مایه شرافت قرار بدهد و از دریای مواج شرافت خویش او را بهره‌مند گرداند. امام خمینی (ره) در شرح خود در این بخش به‌معنای فلسفی شرف و شریف اشاره می‌کنند که در حکمت و فلسفه، در واقع وجود به‌معنای واقعی آن خیر و شریف است و عدم، شرّ است؛ یعنی نقص‌ها و کاستی‌هاست که شرافت‌ها را از بین می‌برد و خدای تعالی که هر نقص و کاستی از ذات پاک او دور است در بالاترین مرتبه از شرافت است.

وقتی وجود او در نظر ما دارنده بالاترین شرافت‌ها شد، توجه به او می‌شود مایه شرافت، ایمان به او می‌شود مایه شرافت، پیروی دستورات او می‌شود شرافت و تقرب به او بالارفتن در مراتب شرافت خواهد بود. امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند: «لا شرَفَ أعلى مِنَ الإسلامِ. نهج البلاغه، حکمه۳۷۱ هیچ شرافتى بالاتر از اسلام نیست.» و عبادت خداوند است که بسته به درجات اخلاق، برای انسان مایه شرف خواهد بود که امام صادق (ع) فرمودند: شَرَفُ المُؤمِنِ صَلاتُهُ باللَّیلِ شرافت مؤمن، نماز شب اوست؛ و بدون‌شک این شرافت در رفتار انسان است که به چشم همگان می‌آید آنجا که رعایت اخلاق دینی سرچشمه این شرف‌ها و شرافت‌هاست.

علی (ع) فرمودند: أفضَلُ الشَّرَفِ کَفُّ الأذى، و بَذلُ الإحسانِ. غرر الحکم برترین شرافت، دست از آزار کشیدن و گسترش نیکویى است. خداوند عزیز به ما کمک کند که در سایه خواندن این ادعیه شریف و تقویت ایمان و اخلاق، بتوانیم در زندگی دنیا، اجراکننده این درس‌های شرافت و عزتمند باشیم، ان‌شاءا....

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->