تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهدا کننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از هفت هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند  اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند
سرخط خبرها

خانه‌های موقتی برای سرقت‌های همیشگی

  • کد خبر: ۱۵۷۴۸۷
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
خانه‌های موقتی برای سرقت‌های همیشگی
پلیس فتای خراسان­ رضوی گره از راز کلاهبرداری­‌های یک مادر و پسر شیاد در مشهد گشود.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ دوربین‌های مداربسته فروشگاه‌ها تنها شاهدانی بودند که کوچک‌ترین حرکت‌های پسر جوان را هم ثبت و ضبط کرده بودند. بررسی فیلم‌ها از سوی پلیس نشان داد که متهم بدون هیچ استرسی اقدامات شوم خود را مدیریت می‌کند و حتی برای لحظه‌ای کوتاه هم عینک دودی را از چشمش برنمی‌دارد.

هرچند چهره‌زنی متهم به راحتی انجام شد، اما محل اختفای او تبدیل به معمایی شده بود که زمان و توان زیادی از کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی گرفت. در نهایت این مرد جوان به همراه مادرش در محل زندگی جدیدشان دستگیر شدند و راز‌های سربه‌مهر این پرونده گشوده شد.
ماجرای این پرونده با شکایت یک فروشنده لباس‌های گران‌قیمت در مشهد آغاز شد. شاکی با در دست داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتای خراسان‌رضوی معرفی شده بود تا به پرونده‌اش رسیدگی شود.

شکایت از کلاهبردار شیک‌پوش

شاکی در بیان آنچه رخ داده بود به کارشناسان پلیس فتا این‌گونه گفت که مردی جوان برای خرید لباس به فروشگاه آن‌ها مراجعه کرده است. این فرد با ظاهری برازنده و خوش‌پوش در حالی که لفظ قلم صحبت می‌کرده است، لباس‌های زیادی با مارک‌های معروف را پرو کرده و از بین آن‌ها به سختی توانسته آنچه می‌خواسته است را انتخاب کند. در ادامه پس از صدور فاکتور چند میلیونی، خریدار اقدام به واریز وجه آن با تلفن همراهش کرده و با نشان دادن رسید به متصدی، فروشگاه را ترک کرده است.

فروشنده پس از چند ساعت که خبری از دریافت پیامک واریز نمی‌شود، حسابش را چک می‌کند و با دریافت فهرست گردش حساب متوجه می‌شود که اصلا پولی برایش واریز نشده است.
کارشناسان پس از دریافت این گزارش و انجام اقدامات اولیه متوجه می‌شوند که ردپای رسیدساز جعلی در پرونده وجود دارد و متهم پس از نشان دادن رسید جعلی با سوء استفاده از اعتماد نابجای فروشنده با لباس‌های گران‌قیمت متواری شده است.

شکایت‌های ادامه‌دار

هم‌زمان با آغاز بررسی‌ها چندین شکایت مشابه دیگر نیز به پلیس فتا اعلام شد. تحقیقات اولیه نشان داد که پلیس با یک کلاهبردار سریالی روبه‌رو ست.
اولین گام بررسی دوربین‌های مداربسته فروشگاه‌ها بود که منجر به چهره‌زنی متهم شد، اما تلاش برای رسیدن به مخفیگاه متهم تقریبا ناممکن بود و در یکی از سرنخ‌ها مأموران زمانی به محل زندگی متهم رسیدند که مشخص شد خانه خالی است.
یافتن مالک این خانه هم منجر به کشف سرنخ جدیدی نشد چرا که این فرد اعلام کرد خانه‌اش را در سایت دیوار به فردی ناشناس به صورت موقت اجاره داده است. او با دیدن تصویری که در دست پلیس بود، این فرد را شناسایی کرد.

مخفی شدن در خانه‌های موقت

مأموران در بررسی‌های بعدی متوجه شدند که متهم با اجاره موقت منازل مسکونی در مشهد، ردپایی از خود به جا نمی‌گذاشته است. اما سرنخ مهم دیگری که یکی از اجاره دهندگان منزل در اختیار پلیس گذاشت، موضوع اجاره منزل به یک مادر و پسر بود که از قضا لهجه شمالی هم داشته‌اند.
با کشف این سرنخ مهم و اطلاعات محرمانه‌ای که به دست کارشناسان رسید در نهایت متهم اصلی این پرونده در مشهد دستگیر شد.

مهاجرت به مشهد برای کلاهبرداری

با انتقال متهم به پلیس فتای خراسان‌رضوی و آغاز بازجویی‌ها مشخص شد که این فرد به همراه مادرش از یکی از استان‌های شمالی کشور به مشهد آمده‌اند و پس از کلاهبرداری با رسیدساز جعلی برای اینکه گرفتار نشوند به صورت دائم تغییر مکان می‌داده‌اند.
تحقیقات کارشناسان پلیس فتا نشان داد که تاکنون این افراد با رسیدساز جعلی از یازده فروشگاه در مشهد مبالغی بین ۳۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون تومان کلاهبرداری کرده‌اند.

شگردی ساده و پرتکرار

رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی با اشاره به ادامه تحقیقات در این پرونده گفت: موضوع رسیدساز‌های جعلی یکی از ساده‌ترین نوع کلاهبرداری‌هاست که فرد با ارائه اطلاعات هویتی و شماره کارت قربانی به راحتی اقدام به ایجاد رسید قلابی می‌کند.
سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور از شهروندان خواست تا به هیچ عنوان به رسید‌های واریزی که در گوشی افراد وجود دارد توجه نکنند و پیش از تحویل کالا نسبت به دریافت پیامک واریزی یا چک کردن گردش حساب از واریز وجه مطمئن شوند.
وی ادامه داد: در مجموع با توجه به تهدید‌های موجود و تحرکات سودجویان که هر روز با شگردی جدید به سراغ افراد می‌آیند، نباید با اعتماد بیجا خود را در معرض کلاهبرداری قرار داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->