عربستان: چارچوبی یکپارچه و عملی برای اجرای راهکار دو دولتی در فلسطین داریم تشکیل کارگروه نظارت بر توزیع کالا‌های اساسی در کمیسیون اصل ۹۰ فرانسه تهدید کرد: تا پایان تابستان به ایران برای دستیابی به توافق هسته‌ای مهلت می‌دهیم ویدئو| وزیر اقتصاد: بسته حمایتی اقتصادی دولت را به زودی تشریح می‌کنم بیانیه نیروهای مسلح یمن: تل‌آویو را با موشک هدف قرار دادیم (۷ مرداد ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی پرواز‌های فرودگاه بن گوریون را متوقف کرد قالیباف: غزه امروز یک کشتارگاه و یک صحنهٔ جرم است قالیباف: رژیم صهیونیستی با حمله به ایران منشور ملل متحد را نقض کرد واکنش ترامپ به تصمیم انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین ماجرای خودکشی نظامی صهیونیست که روزی ۶ بار حمام می‌کرد ویدئو| نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گمانه زنی‌هایی درباره گزینه احتمالی برای جانشینی زلنسکی پژمانفر: فراجا زیرساخت‌های ابلاغ کروکی الکترونیک به طرفین تصادف را فراهم کند تاکید پزشکیان بر توزیع نظام سلامت بر اساس خرید راهبردی و پرداخت عملکردی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: مساجدی که تنها به اقامه نماز می‌پردازند «سکولار» محسوب می‌شوند جزئیاتی از ضربات ایران به رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه عراقچی به تاجیکستان سفر می‌کند (۷ مرداد ۱۴۰۴) عبدالرضا داوری به ۶ ماه حبس و شلاق محکوم شد؟ توضیحات سخنگوی دولت درباره تعطیلی یک هفته‌ای (۷ مرداد ۱۴۰۴) برقراری نخستین پرواز مستقیم مسافربری کره شمالی به روسیه (۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی برای توافق با حماس ضرب‌الاجل تعیین می‌کند نیرو‌های قسد با ارتش سوریه ادغام می‌شود اعتراف ترامپ به قحطی گسترده در غزه وزیر امور خارجه: برای مذاکرات هنوز چیز خاصی تنظیم نشده است تأکید رادان بر آمادگی نیروی انتظامی برای برقراری نظم و امنیت آخرین وضعیت شکایت قوه قضائیه از نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی
سرخط خبرها

روزنامه گاردین: خروج از افغانستان باعث شرمندگی ابدی انگلیس و آمریکا شد

  • کد خبر: ۱۵۸۲۸۵
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
روزنامه گاردین: خروج از افغانستان باعث شرمندگی ابدی انگلیس و آمریکا شد
همزمان با سالروز خروج نیروهای نظامی انگلیس و آمریکا از افغانستان روزنامه گاردین این عقب نشینی را تحقیرآمیزترین مسئله در سیاست خارجی واشنگتن و لندن در تاریخ اخیر دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه گاردین همزمان با سالروز خروج نیروهای نظامی انگلیس و آمریکا از افغانستان نوشت: این وضعیت شدیدترین و تحقیرآمیزترین مسئله در سیاست خارجی واشنگتن و لندن در تاریخ اخیر بود.

گاردین همچنین می‌نویسد: سقوط کابل در آگوست ۲۰۲۱ و همراه با آن تخلیه پرشتاب و بی برنامه نیرو‌های آمریکایی و انگلیسی، اتباع خارجی و تعداد محدودی از غیرنظامیان افغان، پایان جنگ ۲۰ ساله غربی‌ها و مداخله در مسئله ملت سازی در افغانستان بود که پس از حادثه ۲۰۰۱ آغاز شده بود.

روزنامه گاردین به عنوان یکی از منتقدین جدی و صریح دولت «تونی بلر» در زمان ورود انگلیس به جنگ‌ در افغانستان، با تحقیرآمیز خواندن سیاست خارجی کشورش در این باره نگاشت: عجیب است که تقریباً با گذشت دو سال، هیچ کسی در هیچ یک از دو دولت مسئولیت این شکست را بر عهده نگرفته است!

این روزنامه همچنین خاطرنشان کرد: دولت بایدن به تازگی گزارشی درباره فروپاشی افغانستان منتشر کرده است که در آن وزرا، مقامات ارشد و رؤسای سازمان‌های اطلاعاتی در هر دو سوی اقیانوس اطلس که خود مسئول چنین وضعیتی هستند وقیحانه از مسئولیت این بدنامی امتناع  کردند و مسئولیت آن را برعهده نگرفتند. حداقل جو بایدن و آنتونی بلینکن، رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا، در دفتر خود حاضر بودند اما مقامات انگلیس بوریس جانسون، وزیر امور خارجه وقت، دومینیک راب، معاون وزیر امور خارجه، طارق احمد و وزیر دایمی وزارت خارجه فیلیپ بارتون، همگی به تعطیلات رفتند!

گاردین گزارش آمریکا را مانند بهانه‌های یک دانش‌آموز برای انجام ندادن تکالیف خواند و نوشت: تدافعی، توجیه‌کننده، بدون عذرخواهی و حتی ستایش از خود. کاملاً واضح است که آنچه که گزارش آن را «اجماع اطلاعاتی و نظامی» در اوایل سال 2021 می‌نامد مبنی بر اینکه ارتش و نیروهای امنیتی افغانستان می‌توانند به طور مؤثر برای دفاع از کشور و پایتخت پس از عقب نشینی متحدان بجنگند، ناامیدکننده و پیش بینی اشتباه بود.

این گزارش اذعان داشت: همچنین واضح است که علیرغم یک فرایند تصمیم‌گیری عمدی، فشرده، دقیق و فراگیر، اقدام بایدن برای خروج از این کشور به دستور دونالد ترامپ، عجولانه و اشتباه بود و به فاجعه منجر شد.

گزارش تصریح می‌کند: مقامات کاخ سفید می‌گویند عبرت‌هایی از آن روزها گرفته‌اند و بیان می‌کنند کشته شدن 10 غیرنظامی در حمله هواپیمای بدون سرنشین پس از بمباران فرودگاه یک خطای غم انگیز ناشی از تهدیدات محیطی پرخطر بوده است و این دیدگاه بایدن را تکرار می‌کند که آمریکا در اجرای بزرگ‌ترین حمل و نقل هوایی غیرنظامیان در تاریخ خود به خوبی عمل کرده است!

به ادعای گزارش گاردین: برای برخی زمانی که جمهوری خواهان درحال بررسی اقدامات بایدن هستند، چنین گزارشی مانند تلاش حزبی برای انداختن تمام قصورات به گردن ترامپ به نظر می‌رسد. معامله‌گر اصلی روند صلح افغانستان را از طریق توافقنامه دوحه 2020 خود که دولت افغانستان را کنار زده بود و متعهد به عقب نشینی سریع نظامی ایالات متحده و آزادی زندانیان در ازای وعده‌های مبهم طالبان، افغانستان را به آینده تحت حکومت طالبان محکوم کرد و توافق تا حدی دستان بایدن را بست.

گاردین گزارش آمریکا را تا حدی در پاسخ به انتقاد شدید کمیته روابط خارجی عوام انگلیس از عملکرد و نحوه خروج نیروهای این کشور از افغانستان می‌داند و بیان می‌کند: «تام توگندات»، رئیس سابق کمیته، رُک و پوست کنده اظهار داشت کاملاً روشن است که وزارت خارجه قبل، در حین و پس از خروج انگلیس از افغانستان به شدت کوتاهی کرده است، بنابراین همانطور که پیش‌تر پیشنهاد کرده‌ایم، هیچ وقت برای استعفای راب دیر نیست.

روزنامه گاردین در پایان نحوه خروج نیروهای نظامی واشنگتن و لندن از افغانستان را به صورت تلویحی خیانت در سیاست خارجی آن‌ها می‌داند و می‌نویسد: بازنگری تحقیقات مهم است، اما کمک چندانی به مردم افغانستان نمی‌کند، با این حال دولت انگلیس چه می‌کند! این کشور کمک‌ها به زنان و دختران افغانستانی را کاهش می‌دهد و همچنان به طرز مفتضحانه‌ای پناهندگان و مهاجران افغان را از کشور اخراج می‌کند. سقوط کابل نشان دهنده یک خیانت بزرگ بود. خیانت ادامه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->