حمید حاجی نژاد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره سطح زیر کشت گندم استان تصریح کرد: در سطح استان ۱۲۷ هزار و ۶۵۸ هکتارسطح زیر کشت آبی و ۷۵ هزار گندم دیم را داریم.
وی افزود: گندم آبی نسبت به سال گذشته ۵ درصد رشد داشته است، اما گندم دیم روند کاهشی داشته است. به لحاظ اینکه بارندگیها در پاییز پراکنش خوبی نداشته است و خشکسالی شدیدی دراستان داریم واستان از نظر خشکسالی بعد از سیستان و بلوچستان با کاهش ۵۰ درصدی بارندگی در رتبه بعدی با ۳۶ درصد کاهش بارندگی وضعیت خوبی ندارد.
مسئول زراعت استان یاداورشد: علاوه براینکه پاییز خوبی را از لحاظ بارندگی نداشتیم زمستان هم سرمای شدید را تجربه کردیم که قطعا برافت عملکرد تاثیر میگذارد.
به گفته وی، پیش بینی تولید برای امسال ۵۲۰ هزار تن است و پیش بینی خرید از کشاورز اگر شرایط خاصی به وجود نیاید ۳۸۰ تا ۴۰۰ هزار تن میباشد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به خشکسالی استان چرا تاکید بر کشت آبی است گفت: وقتی بارندگی کم است رطوبت هوا هم کم است تنشهای محیطی زیاد میشود که به مزارع غلات اسیب وارد میشود. اما در مزارع آبی افت عملکرد صرفا به دلیل ابیاری نیست.
حاجی نژاد اضافه کرد: به دلیل خسکسالیهای اخیری که در سالهای گذشته داشتیم، کشاورزان این ریسک را نمیکنند کشت دیم داشته باشند؛ و متاسفانه بارندگیها بسیار نامناسب بوده است به طوریکه ۳۶ درصد نسبت به دوره اماری و سال مشابه عقب هستیم و این خود قطعا در تولید دیم ما تاثیر گذار است.
وی افزود: در مناطق معتدل و گرم مثل سرخس و درگز که دیم کاری بیشتر است دیم دراین مناطق از بین رفته و اکنون امیدمان به دیم فریمان، و قوچان و قسمتهایی از شهرستان مشهد است که مناطق سرد تری هستند.
به گفته این مسئول، تولید گنندم استان از نیاز استان کمتر است ما حدود ۳۸۰ هزار تن خرید داریم. اما استان ما شرایط خاصی دارد وعلاوه بر اینکه حدود ۶ میلیون جمعیت دارد ما شاهد ورود حجم زیادی زائر به شهر مقدس مشهد داریم که مسلما مصرف استان را بالا میبرد.
وی یاداور شد: در بحث گندم قطعا در سال جاری تامین و تنوع بذر وکاهش عوامل خسارت زا و همچنین تامین نهادهها دربحث محصولات استراتژیک و راهبردی را در دستور کار داریم.