ارائه گزارش وزرای دولت سیزدهم در دیدار با رئیس جمهور منتخب روزنامه هاآرتص: نتانیاهو از یمنی‌ها می‌ترسد پزشکیان: رضایت مردم شاخص مدیریت ماست معاون وزیر امور خارجه روسیه: مقدمات امضای توافق جامع شراکت راهبردی با تهران تکمیل شده است آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال ایران | تفهیم اتهام وزیر سابق جهاد کشاورزی در پرونده چای دبش تل‌آویو: در صورت توافق ظرف ۶ هفته از غزه خارج می‌شویم آغاز عملیات بازآماد ناوشکن «سهند» در بندرعباس + ویدئو کمال خرازی: نگاه پزشکیان به سیاست خارجی مثبت است ارتش جمهوری اسلامی: ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرقی با دیوار چهارمتری محصور شد آمریکا بمب‌افکن‌های اتمی در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرد با پادرمیانی چین؛ فتح و حماس بیانیه پایان اختلافات امضا کردند ژاپن ۴ شهرک‌نشین صهیونیست را بابت اعمال خشونت علیه فلسطینی‌ها تحریم کرد مراسم تحلیف پزشکیان سه‌شنبه هفته بعد (۹ مرداد) برگزار می‌شود + جزئیات وزیرکار در مجلس از عملکرد پایگاه رفاه ایرانیان دفاع کرد ادامه دیدارهای رئیس جمهور منتخب | برخی مقامات گزارش دادند هریس: ما پیروز انتخابات می‌شویم حماس درباره یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی هشدار داد وزیر یونانی، ترکیه را تهدید نظامی کرد واکنش پزشک بایدن به خبر مرگ رئیس جمهور آمریکا حمله راکتی حزب‌الله برای نخستین بار به شهرک صهیونیست نشین تسوریال
سرخط خبرها

قالیباف: برای حل مشکل ناترازی گاز نیاز به اصلاح قانون نیست، نیاز به تصمیم‌گیری است

  • کد خبر: ۱۵۹۵۳۵
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷
قالیباف: برای حل مشکل ناترازی گاز نیاز به اصلاح قانون نیست، نیاز به تصمیم‌گیری است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت اصلاح شیوه تعرفه گذاری و اصلاح ساختار در صنعت گاز، گفت: پیشنهاد روشن من این است که ما مشکلات ناترازی فصلی را با ذخیره سازی حل کنیم، این مورد سال گذشته نیز مورد بحث قرار گرفت که ما حداقل بین ۱۰ تا ۲۰ درصد باید ذخیره سازی برای پیک مصرف فصلی انجام دهیم.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی پس از سخنان جواد اوجی وزیر نفت و برخی نمایندگان درخصوص گزارش کمیسیون انرژی در مورد عملکرد وزارت نفت در تعرفه گذاری گاز مشترکان خانگی مطابق با مفاد تکلیفی بند «ک» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: مردم با این چالش مدت هاست که روبرو هستند. ما باید وارد بحث‌هایی که مشکلات فنی داریم یا مشکلاتی که در بحث موضوعات مربوط به ناترازی در حوزه سرمایه گذاری داریم، شاید لازم نباشد که در این برهه به آن‌ها بپردازیم، باید این موضوع در کمیسیون‌ها و در نهایت نتیجه آن در برنامه هفتم توسعه دنبال شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آن چیزی که امروز باید مشخص شود شوک قیمتی است که به مردم در سالی که گذشت با برودت و سرمای هوا، وارد شد و تداوم این بحث باید تعیین تکلیف شود.

وی افزود: ما در حوزه کار‌های کوتاه مدت باید بحث تعرفه گذاری از آن‌هایی که بیشترین مصرف داشته و پرمصرف هستند، را پیگیری کنیم،  البته این مسئله در قانون بوده که این کار انجام شود.

قالیباف بیان کرد: آقای وزیر در پایان سخنان خود گفت که باید قانون را اصلاح کنیم! البته باید گفت که حل این مشکل نیاز به قانون ندارد، در نوع تصمیم گیری این کار انجام می‌شود. واقعیت این است که ما در این کاری که انجام شد آن را از جهت زمانی، آن زمانی که بیشترین مصرف را انجام داده بودند، در نقطه فصلی یعنی در سردترین زمان پیک مصرف انتخاب کردیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: زمانی که ما از ناترازی سخن می‌گوییم، یک ناترازی فصلی وجود دارد و یک ناترازی سال داریم که ما ناترازی فصلی را با این نوع قیمت گذاری و تعرفه گذاری که پایه ساختاری آن دچار مشکل است، تشدید کردیم؛ ما باید این ساختار‌ها را ۵ ساختاری کنیم که این پلکان را انجام دهیم و آمده ایم ۲۵ مترمکعب را زمانی که پیک مصرف بود،  کم کردیم. این مورد هم در فصل، هم در سرما و هم در پیک صورت گرفت و در آنجا که ۶۰ درصد مردم که در بخش بین ۳ و ۴ تا ۷ در پلکانی‌ها می‌باشند، آن‌ها را مورد هدف قرار دادیم، درحالی که نیت ما این بوده که آن‌ها کم مصرف کنند. از طرفی قیمت را بالا بردیم و پایه را پایین آوردیم و متاسفانه این نتیجه رخ داده است.

وی اظهار کرد: حرف ما این است که این روش را با اصلاح شیوه تعرفه گذاری و با اصلاح ساختار انجام دهیم. من فکر می‌کنم در یک جلسه مشترک کمیسیون انرژی و وزارت نفت می‌توان این اصلاح ساختار و پایه را انجام داد تا بتوانیم این فشار را برداریم.

قالیباف ادامه داد: پیشنهاد روشن من این است که ما مشکلات ناترازی فصلی را با ذخیره سازی حل کنیم، این مورد سال گذشته نیز مورد بحث قرار گرفت که ما حداقل بین ۱۰ تا ۲۰ درصد باید ذخیره سازی برای پیک مصرف فصلی انجام دهیم. حداقل ۱۰ درصد ذخیره سازی را انجام دهیم. اینکه می‌گویید قانون را عوض کنیم، درست نیست و باید برای مردم مسائل حل شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امسال، سال رشد تولید است، دوستان ما در صنعت حق داشتند که فرصتی را به آن‌ها می‌دادیم، اما واقعا وقت محدود بود، از طرفی نیز برق یا گاز صنایع ما قطع می‌باشد، در حالی که ما برای رشد تولید در سال جاری اگر این موضوع را حل کنیم، ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد تولید خواهیم داشت، اما با توجه به اینکه ما مشکل گاز و برق داریم و مشکلات حوزه صنعت کمتر منعکس می‌شود، بنابراین تا زمانی که بخواهیم صرفه جویی کنیم بیشترین حجم را از مصرف کنندگان خانگی گرفته و فشار وارد می‌کنیم و بیشترین فشار را نیز به بخش صنعت وارد می‌کنیم. البته که آن در دراز مدت با موضوع سرمایه گذاری حل می‌شود که باید در برنامه هفتم توسعه در اولویت کاری ما قرار گیرد.

وی بر ضرورت توجه به حوزه صرفه جویی اصولی، بحث بهینه سازی و بحث هوشمندسازی تأکید کرد و خطاب به وزیر نفت گفت: هر برنامه‌ای که برای صرفه جویی و بهینه سازی بخواهیم، ما نیازمند این هستیم که مشخص شود که مصرف دقیق روزانه مان در کجا، چه سقفی و در چه بخش‌هایی صورت می‌گیرد. حداقل بررسی که من شخصاً انجام دادم، در شرایط کنونی اطلاعاتمان با یک ماه تاخیر به دست ما می‌رسد تا بفهمیم گاز در کجا و در چه سقفی و چگونه مصرف شده است. ما نیازمند تبدیل کردن این روند به اطلاعات روزانه هستیم و این جز با کنتور‌های هوشمند و سیستم‌هایی که باید انجام شود و در آینده ساختارسازی‌هایی که برای اساس صرفه جویی مردم باید انجام دهیم، صورت نخواهد گرفت.

دکتر قالیباف در پایان بیان کرد: جا دارد از تلاش عزیزان وزارت نفت، کارمندان و کارگران و بخش‌های خدماتی این وزارتخانه که انصافاً در زمستان سال ۱۴۰۱ تلاش کردند تا مردم شرایط سخت زمستان را بگذرانند، تشکر می‌کنم و امید است که این بخش را نیز اصلاح کنید، یعنی پلکانی و ساختار می‌تواند کمک کند که فشار برداشته شود. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->