به گزارش شهرآرانیوز؛ آقای غنی در این پیام صوتی که امروز (پنجشنبه، ۳۱ فروردین) در صفحهی فیسبوک خود منتشر کرده، گفته است که در حال حاضر بهجای مقابله با اختناق طالبان، افغانستان از سوی برخیها خواسته و یا ناخواسته به سوی بحران هویتی کشانده میشود.
غنی تأکید کرده است که این بیماری ریشه در «زشتیهای فکری نیم قرن اخیر» دارد و آسیبهای آن در صورتی که جلوگیری نشود، درازمدت و خطرناک خواهد بود. بهگفتهی او، اکنون جوانان و زنان آگاه کشور باید مالکیت در مسألهی بحران هویت را به دست خود بگیرند.
رییسجمهور پیشین افغانستان گفته است: «مهاجرتهای اجباری در این دوران حس تعلق به میهن مشترک را تضعیف کرد و به سودجویان موقع داد تا به نام قوم از آن استفادههای شخصی کنند، درحالی که پیوند مردم کشور با هویت تاریخی و سرزمین واحد، افتخار مشترک همهی ماست که تنها در افغانبودن تجسم یافته میتواند.»
اشرف غنی در این پیام خود گفته است که در حال حاضر تاریخ و هویت مشترک مردم افغانستان از جوانب مختلف هدف حمله قرار دارد و گروه حاکم بیشتر از دیگران به آن زیان میرساند. بهگفتهی او، طالبان هر آنچه را که افتخارات ملی و مشترک مردم است، از بین میبرند.
او در عین زمان تأکید کرده است که اقدامات طالبان «به اشتباه به پشتونها نسبت داده میشود، درحالی که به این قوم هیچ ربطی ندارد». غنی طالبان را به یک اقلیت قومی که بهگفتهی او نامش «استبداد» است، نسبت داده است.
بهگفتهی اشرف غنی، طالبان حتا به پشتونها و سایر اقوام تهمت میبندند که محدودیت بر آموزش و کار زنان براساس فرهنگ آنها وضع شدهاند.
غنی در بخشی از پیامش به وخیمشدن وضعیت بشری در افغانستان اشاره کرده و گفته است که تاکنون تنها کمکهای بشری جلوی بحران تمامعیار را گرفته است. بهگفتهی او، تاریخ گواه است که هیچ ملتی به گدایی بقا نیافته است.
او علاوه کرده است که با توجه به وضعیت وخیم بشری در افغانستان، باید ثابت شده باشد که طالبان از مدیریت اقتصاد کشور عاجز اند.
غنی همچنین گفته است که طالبان محدودیت در برابر کار زنان در مؤسسات را از روی محاسبات خاص و بهخاطر به انزوا بردن کشور وضع و روند کنارزدن زنان از زندگی اجتماعی و اقتصادی را عملا تکمیل کردهاند.
رییسجمهور پیشین علاوه کرده است که فقر عمومی در کشور درحالی بیداد میکند که رهبران طالبان با ربودن غیرقانونی عواید ملی و قاچاق اسلحه و مواد مخدر، به ثروتمندترین افراد تبدیل شدهاند.
منبع: اطلاعات روز