به گزارش شهرآرانیوز، صبح امروز نشست سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر باحضور سردار حسین اشتری فرمانده انتظامی کشور، سردار زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.
این نشست همچنین روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور حضور داشتند.سردار اشتری در ابتدا با اشاره به ویژگیهای شهید سپهبد سردار سلیمانی گفت: شهید سلیمانی تمام عمر خود را وقف خدمت به امنیت کشور و منطقه کرده است و اخلاص و ولایتمداری از جمله ویژگیهای آن بزرگوار است.
وی افزود: در طول ده ماه سال جاری، ۷۰۰تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شد که این آمار نسبت به سال گذشته، ۱۸درصد افزایش یافته است.
فرمانده انتظامی کشور ادامه داد: طی سه سال گذشته مبارزه و برخورد با واردکنندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر از جمله اولویتهای پلیس بود./میزان
دستگیری قاچاقچی معروف هروئین/کشف ۱۱۰ میلیارد دارایی از متهم
سردار محمدمسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در حاشیه نشست سراسری رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در جمع خبرنگاران در ستاد ناجا در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده کیکهای آلوده اظهار داشت: این پرونده هم اکنون در حوزه پلیس آگاهی است؛ اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده؛ اطلاعات ما نشان میدهد که هیچ کدام از قرصها و آن اتفاقات در مراکز تولید نبوده و بعد از ورود به بازار این اتفاقات رخ داده است.
وی در خصوص نقشه راه این پلیس تصریح کرد: ما در دو حوزه ایجابی و سلبی فعالیتهای خود را ادامه میدهیم؛ در حوزه ایجابی با اقدامات پیشگیرانه، افزایش آگاهی عمومی نسبت به خطرات مواد مخدر و هدایت خانوادهها به مشارکت اجتماعی و برنامهریزی برای اجتماعی شدن مبارزه قدم برمیداریم؛ طرح یاریگران و اجرای برنامههایمان در ۴ حوزه خانواده، محلات، مراکز کار و آموزش در همین راستاست.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با تاکید بر این مطلب که از تمام ظرفیتهایمان در این راه استفاده میکنیم، گفت:برنامههای پیشگیرانه در آن واحد جواب نمیدهد و باید زمان ببرد و در آینده تاثیرات خود را نشان خواهد داد.
سردار زاهدیان به برنامههای سلبی پلیس مبارزه با مواد مخدر پرداخت و اظهار داشت: ما از نقطه تولید تا نقطه مصرف لایههای مختلفی را تعریف کردهایم در مرزها و نقاط عمده تعریف شده که چگونه برای برخورد با شبکههای ورود و ترانزیت مواد مخدر برخورد شود؛ همچنین برنامههایمان برای برخورد با خرده فروشان و معتادان متجاهر نیز تعریف شده است که امیدواریم با هماهنگی دستگاههای همکار این اتفاق بیفتد.
وی گفت: همکاری خوبی با قوه قضائیه داریم و عزم رئیس قوه قضائیه در برخورد با قاچاقچیان و خرده فروشان مواد مخدر است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به تلاش شبانهروزی ماموران مبارزه با مواد مخدر و کشف بیش از ۷۰۳ تن مواد مخدر در ۱۰ ماهه جاری اشاره و تصریح کرد:این میزان کشفیات ۱۸ درصد از سال گذشته بیشتر است و این یک رکورد در حوزه کشفیات مواد در جهان است که با اشراف اطلاعاتی و اقدامات شبانه روزی و هماهنگیها انجام شد.
سردار زاهدیان در پاسخ به سؤالی در خصوص دستگاههای کم کار در حوزه برخورد و مقابله با مواد مخدر و نگهداری معتادان متجاهر اعلام کرد: در ساماندهی معتادان متجاهر پارامترهای مختلفی درگیر است؛ پلیس در جمعآوری معتادان مشکلی ندارد چرا که با اشراف اطلاعاتی نقاط مهم و آسیبزا را شناسایی کرده و میتوانیم ۴۸ ساعت آنها را جمعاوری کنیم.
وی یکی از مشکلات را مشکلات قانون دانست و گفت: طبق قانون فقط معتادان متجاهر را فقط ۲ دوره سه ماهه نگه میدارند و فردی که درمانش کامل نشده وارد جامعه شده و دوباره دستگیر میشود و هزینهها افزایش مییابد؛ امیدواریم این قانون هر چه زودتر تصویب شود تا نگهداری معتادان متجاهر حداقل دو سال شود. چرا که با این کار هم بار ماموریتی کاهش یافته و هم با برنامهریزی منسجم میتوان آنها را سالم به چرخه زندگی برگرداند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجاگفت: در برخی نقاط هنوز تعداد مراکز و محیطهای نگهداری بر اساس نیاز نیست و باید رشد پیدا کند؛ در تهران زیرساختهای خوبی وجود دارد و باید از سازمان بهزیستی، سازمان زندانها و سپاه پاسداران تشکر کرد.
سردار زاهدیان گفت: مرکز سروش پلیس که حدود ۶۰۰ نفر معتاد متجاهر را نگهداری میکند مرکز خوبی است چرا که با برنامه مناسب هم در حال درمان وهم حرفه آموزی معتادان متجاهرند.
وی در انتقاد به عملکرد شهرداری گفت: شهرداری توانایی کامل خود را در جمعآوری معتادان متجاهر به کار نگرفته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در خصوص عملکرد وزارت بهداشت گفت: ما با وزارت بهداشت در خصوص نگهداری معتادان دارای زخم باز و واگیر صحبت کردهایم؛ وزارت بهداشت در این خصوص هنوز اقدامی نکرده و مرکز نگهداری از این افراد شکل نگرفته است؛ هنوز ما منتظر هستیم.
سردار زاهدیان در خصوص اسامی جدید مخدرها گفت: قاچاقچیان به واسطه سودجویی اسامی جدیدی را وارد میکنند تا بتوانند بازاریابی کرده و افراد را اغفال کنند اگر مواد مخدر جدیدی وجود داشت به موقع اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی به دستگیری یکی از قاچاقچیان معروف هروئین اشاره و گفت: این فرد بیش از ۵ سال در حوزه قاچاق و انتقال هروئین فعالیت داشت که چندی پیش در یکی از استانهای جنوبی شناسایی و دستگیر شد. از وی تا الان ۱۱۰ میلیارد تومان اموال و دارایی کشف شده است./فارس