به گزارش شهرآرانیوز و به نقل از ایرنا، علی رسولیان معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی روز چهارشنبه در حاشیه مراسم امضای این تفاهمنامه در گفت و گو با خبرنگاران موضوع آن را توسعه همکاریهای گردشگری، کشاورزی و صنعتی، مبادله کالا و تجارت و همکاری در برگزاری نمایشگاههای خارجی عنوان کرد.
استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم ضمن یادآوری سفر دو ماه قبل نخست وزیر پاکستان به مشهد گفت: ایران و پاکستان در طول تاریخ روابط سیاسی و فرهنگی خوبی داشتهاند و امیدواریم این دوستی و حسن همجواری علی رغم عدم تمایل برخی کشورها همچنان بین دو کشور حفظ شود.
علیرضا رزم حسینی با اشاره به سفر سالانه ۳۰ میلیون زائر داخلی و سه میلیون زائر خارجی به مشهد افزود: شمار زائران مشهد سالانه ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه خراسان رصوی از ظرفیتهای گردشگری طبیعی خوبی نیز برخوردار است گفت: این استان با دارا بودن یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی در تولید ۱۰ محصول کشاورزی رتبه اول تا چهارم کشور را در اختیار دارد و در محصول زعفران با تولید سالانه ۲۵۰ تن رتبه نخست جهان را در اختیار دارد.
وی اضافه کرد: خراسان رضوی استانی معدن خیز است و در بخش سنگ آهن حدود ۱۰ میلیون تن معادن سنگ آهن دارد.
استاندار خراسان رضوی به قرارداد خواهر خواندگی دو شهر مشهد و کراچی مرکز ایالت سند در هشت سال قبل اشاره کرد و گفت: پیشینه فرهنگی مشترک میتواند ظرفیتهای خوبی برای همکاریهای فرهنگی به ویژه در بخش موسیقی نواحی فراهم کند.
تهاتر کالا بین دو منطقه، فعالیتهای گردشکری مشترک و فعالیت در حوزه اقتصادی از جمله صنایع غذایی نیز مورد تاکید استاندار خراسان رضوی قرار گرفت.
همچنین رزم حسینی در خصوص تهیه رایگان قطعه زمینی در مشهد برای ساخت زائر سرا برای زائران پاکستانی اعلام آمادگی کرد.
سر وزیر ایالت سند پاکستان نیز با تاکید بر گسترش روابط با ایران بیان داشت: قصد اولم از سفر به مشهد زیارت حرم امام رضا (ع) بود و این زیارت بهانهای برای گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی است.
سید مراد علی شاه ضمن ابراز امیدواری برای گسترش روابط دوجانبه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی گفت: با وجود شمار بالای سفر زائران به مشهد و از جمله سفر اتباع کشور پاکستان به این شهر گسترش روابط دو جانبه ایالت سند و استان خراسان رضوی دارای اهمیت است.
سر وزیر ایالت سند پاکستان روابط دو کشور را خوب و رو به گسترش خواند و گفت: امید است موانع ساخت خط لوله صلح بین دو کشور بر طرف و صادرات گاز ایران به پاکستان از طریق این خط لوله آغاز شود.
علی شاه بندر کراچی مرکز ایالت سند را به عنوان مهمترین شهر اقتصادی پاکستان معرفی و ابراز امیدواری کرد روابط اقتصادی بین دو شهر کراچی و مشهد توسعه یابد.
وی به تولید بالای زغال سنگ در پاکستان اشاره و بیان کرد: علاوه بر تمایل برای فعالیت مشترک و توسعه روابط تجاری، به کار گیری متخصصان ایرانی برای استخراج زغال سنگ و تولید برق را خواستاریم.
پس از تبادل تفاهمنامههای اقتصادی بین دو مسئول، دو طرف هدایایی را به رسم یادبود مبادله کردند و سر وزیر ایالت سند پاکستان از استاندار خراسان رضوی برای بازدید از شهر کراچی دعوت به عمل آورد.
کشور جمهوری اسلامی پاکستان دارای چهار ایالت سند، پنجاب، بلوچستان و سرحد است که تنها ایالت بلوچستان این کشور با استان سیستان و بلوچستان ایران دارای مرز مشترک است.
بندر کراچی به عنوان مرکز اقتصادی و پر جمعیتترین شهر پاکستان مرکز ایالت سند است.