به گزارش شهرآرانیوز، بهنوشته نشریه بریتانیایی "دیلیمیل" کارشناسان معتقدند آکریلآمید، ماده شیمیایی که هنگام سرخکردن غذاهای نشاستهای مانند سیبزمینی در دمای بالا ایجاد میشود، ممکن است با التهاب در مغز و در نتیجه اضطراب و افسردگی مرتبط باشد.
در مطالعه جدید سیبزمینی سرخشده، از جمله چیپس و همچنین گوشت سفید سرخشده، مانند مرغ، بهطور قابلتوجهی با افزایش سطوح اضطراب مرتبط بودند.
نتایج این مطالعه که اهمیت کاهش مصرف غذای سرخشده برای سلامت روان را برجسته میکند، نشان داد که مصرف مکرر این غذاها ۱۲درصد خطر اضطراب و ۷درصد خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد. این پیوند در میان مردان جوان و مصرفکنندگان جوانتر بارزتر بود.
آکریلآمید که در قهوه، بهدلیل برشتهشدن دانهها و نان تست سوخته نیز یافت میشود، قبلا با چاقی و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط بوده است. آزمایشهای حیوانی شواهدی را ارائه میدهد که نشان میدهند این ماده شیمیایی ممکن است بر نحوه تنظیم کلسترول توسط بدن تأثیر بگذارد و به این ترتیب با اضطراب و افسردگی مرتبط باشد. همچنین ممکن است باعث التهاب در مغز شود و بر وضعیت روانی افراد تأثیر بگذارد. بااینحال، متخصصان تغذیه میگویند که نتایج اولیه هستند و لزوماً مشخص نیست که آیا غذاهای سرخشده باعث مشکلات سلامت روانی میشوند یا افرادی که علائم افسردگی یا اضطراب را تجربه میکنند به غذاهای سرخشده روی میآورند.
در این میان و به گفته نویسندگان این مطالعه، نیازی به وحشت در مورد اثرات نامطلوب غذاهای سرخشده وجود ندارد. اما حفظ یک سبک زندگی سالم و کاهش مصرف این غذاها میتواند برای سلامت روان و همچنین سلامت کلی بدن مفید باشد.
محققان به افزایش اخیر افسردگی و اضطراب در سراسر جهان اشاره کردند که در سال ۲۰۲۰ به ترتیب ۲۷.۶ درصد و ۲۵.۶ درصد افزایش یافت. سازمان بهداشت جهانی همچنین تخمین میزند که بیش از ۵ درصد از بزرگسالان از افسردگی رنج میبرند.
منبع: برترین ها