ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید
سرخط خبرها

کریمی‌قدوسی: راهبرد ایران برای افغانستان «تشکیل دولت فراگیر، امنیت مرز‌ها و بهبود زیرساخت‌های اقتصادی» است

  • کد خبر: ۱۶۲۱۳۷
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
کریمی‌قدوسی: راهبرد ایران برای افغانستان «تشکیل دولت فراگیر، امنیت مرز‌ها و بهبود زیرساخت‌های اقتصادی» است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه راهبرد دیپلماتیک ایران در مورد افغانستان سه وجهی است، گفت: تشکیل دولت فراگیر، امنیت مرز‌ها و بهبود زیرساخت‌های اقتصادی افغانستان از جمله راهبرد‌های ایران در این کشور است که دنبال می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد کریمی‌قدوسی در خصوص موضع ایران نسبت به افغانستان، گفت: راهبرد دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در مورد افغانستان سه وجهی است؛ وجه نخست آن سیاسی است و از بُعد سیاسی موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان است. ایران تشکیل دولت فراگیر را مطالبه می‌کند، زیرا که موجب برقراری امنیت دراز مدت در این کشور خواهد شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اگر حقوق اقوام و قومیت‌های مختلف افغان دیده نشود، احساساست مردم برانگیخته و مجددا امنیت در افغانستان به صورت مستمر متزلزل می‌شود کما اینکه ما هم در ساختار قانون اساسی خود حقوق اقلیت‌ها را در نظر گرفتیم، اقلیت‌ها در مجلس شورای اسلامی ایران نماینده دارند و حتی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم از اهل‌سنت است. در واقع مطالبه ایران، مطالبه متن فکری مردم افغانستان است.

وی در ادامه اظهار کرد: وجه دیگر دیپلماسی ایران «امنیتی» است، پیش از این راهبرد امنیت ما در افغانستان این بود که به جریان‌های انقلابی و جهادی افغان را کمک کنیم تا امریکا و ناتو را از کشورشان خارج کنند تا بلاد اسلامی دچار اشغال نشود، این موضوع حاصل شد، اما در ادامه هم امنیت مرز‌های ایران را مطالبه کردیم و طبق گزارش‌ها، حاکمان افغانستان نسبت به این تعهد خود یعنی امنیت مرز‌های ایران که از زمان سردار شهید سلیمانی حاصل شده، پایبند بودند.

کریمی‌قدوسی با بیان اینکه وجه سوم دیپلماسی ایران مسائل حوزه اقتصادی، زیرساخت‌ها، اشتغال و تولید در افغانستان است، افزود: ایران بر آبادی افغانستان اصرار دارد تا مهاجرت از این کشور کاسته شود و مهاجران هم به کشورشان بازگردند. ایران آمادگی دارد با سرمایه‌گذاری، ایجاد رونق و رفع فقر و گرسنگی در افغانستان به این کشور همسایه و مسلمان کمک کند. دیپلماسی استراتژیک طراحی شده سردار سلیمانی هم بهبود زیرساخت‌های اقتصادی در افغانستان بود که باید دنبال شود. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->