تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف دانشگاه فردوسی مشهد: ما امروز به استاد مطهری نیاز داریم

  • کد خبر: ۱۶۲۹۱۹
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۹
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف دانشگاه فردوسی مشهد: ما امروز به استاد مطهری نیاز داریم
عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ما امروز به استاد مطهری نیاز داریم، زیرا هم یک پژوهشگر بوده و هم روش و شیوه پژوهش را در خود جمع کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن نقی‌زاده امروز ۱۸ اردیبهشت ماه، در پیش‌نشست یازدهمین همایش اشراق اندیشه مطهر که در دانشکده الهیات برگزار شد، اظهار کرد: در سال‌های گذشته این همایش و حتی همایش‌های باشکوه برگزار می‌شد، اما در دو، سه سال اخیر قضیه رها شد که مجدد در حال بازگشت است و امیدواریم این نشست‌ها با ذکر بزرگان و شایستگانی، چون استاد مطهری برکات خود را برای جامعه علمی داشته باشد. 

وی افزود: ما با واژگان گوناگونی مانند روشنفکر، احیاگر، مصلح، انقلابی و امثال این در ارتباط با این قضیه مواجه هستیم. واژگانی که هر کدام بار معنایی خاص خود را دارند و وقتی به شخصیت بزرگی مانند شهید مطهری می‌رسد نمی‌توان تشخیص داد که کدام واژه را باید در خصوص ایشان به کار گرفت. شهید مطهری از جنبه‌های علمی، عملی، عرفانی، اجتماعی و عرصه‌های گوناگون حوزه و دانشگاه سرآمد است. 

نقی‌زاده با بیان این سوال که چرا این اصرار وجود دارد که باید یاد و نام استاد مطهری زنده بماند و ما این شخصیت احیاگر را همچنان احیا کنیم، گفت: ما در محیط‌های آموزشی و دانشگاهی با چند عنصر دانشجویی، پژوهشگری، استادی، تاثیرگذاری بر فضای اجتماعی و تربیتی روبه‌رو هستیم. استاد مطهری در هر کدام از این موارد سرآمد بوده و همواره برای ما درس‌آموز است. 

این عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: در بخش دانشجویی و طلبگی استاد مطهری روح پژوهشگری و تحقیق و تشنگی دانشجو و طلبه برای فراگیری را داشتند. یکی از علایم و نشانه‌های این شیدایی برای دانش‌طلبی و حقیقت‌طلبی در یک دانشجو نگاهی است که استاد به آن دارد.

وی ادامه داد: استاد مطهری در عرصه پژوهشگری از هر جهت سرآمد هستند. یکی از ویژگی‌های ایشان در پژوهش نظم در امر تحقیق و دقت در نحوه چینش مطالب در کنار یکدیگر بود. استاد در این زمینه مهندسی فکری داشتند. روزآمدی و به روز بودن استاد مطهری در امر پژوهش بسیار مهم است. بسیاری از مسائل و نیاز‌های آن روز که مطرح می‌کردند، امروز نیز مورد نیاز است. بسیاری از پژوهش‌های استاد مطهری که حرف‌های اول و نو را در آن زمان مطرح کرده، همچنان امروز کارآمد بوده که حقوق زن و آزادی نمونه این قضیه است.

وی اضافه کرد: در پژوهش با مخالفان انصاف را رعایت می‌کرد، حرف مخالفان را به درستی می‌شنید، ارزیابی می‌کرد و گاهی به قدری در این زمینه دقت داشت که طرح بحث یا تبیین حرف مخالف بیشتر از مقداری می‌شد که به آن پاسخ می‌داد. امانت در صحبت را به طور کامل رعایت می‌کرد. برخلاف برخی نویسندگان و دگراندیشان زمان ما که نیم‌بند مطرح می‌کنند، استاد مطهری حرف را کامل بیان می‌کرد.

نقی‌زاده خاطرنشان کرد: سوپرانقلابی‌ها در آن دوره به استاد ایراد می‌گرفتند که چرا خدمات متقابل را نوشتند و چه فایده‌ای دارد. در کتاب علل گرایش به مادی‌گری که اعتقادی است، بحث سیاسی نیز مطرح می‌کند. امروز می‌فهمیم که بحث آن زمان خوب و لازم بود و الان نیم قرن است که با این موضوع مواجه هستیم. ما امروز به استاد مطهری نیاز داریم، زیرا هم یک پژوهشگر بوده و هم روش و شیوه پژوهش را در خود جمع کرده است. 

عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه استاد مطهری در بخش معلمی ویژگی‌هایی داشت، تصریح کرد: معلم بودن خود یک ویژگی است. قدرت انتقال، تبیین و عرضه مسائل کار هر کسی نیست. ما بزرگانی داشتیم که شاید از استاد در فلسفه ملاتر بودند، اما قدرت تبیین و انتقال و روش انتقال ایشان ویژه است. تفکیک مفاهیم، طرح سیر تاریخی، طرح جامع مسائل، توجه به نقد منصفانه، استقبال از سوال و پرسش و نوآوری و خلاقیت در ارائه مباحث از ویژگی‌های استاد مطهری در امر استادی و تعلیم است. 

وی در خصوص ارائه مباحث استاد آزاد توسط هوش مصنوعی گفت: اهاله به چنین مرجعی با وجود داشتن مراجع مشخص، می‌تواند خطرساز باشد و پیامد‌هایی دارد که باید با هوشیاری و مراقبت وارد چنین عرصه‌ای شد. هوش مصنوعی محصول جامع اطلاعات و داده‌های دنیای غرب است.

سوالات مقدری که در آینده مقابل الهیات قرار می‌گیرد از زاویه هوش مصنوعی خواهد بود 

استادیار الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی از افق‌های آینده و سوالات مقدری که در آینده مقابل الهیات قرار می‌گیرد از زاویه هوش مصنوعی خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا آزاد امروز، ۱۸ اردیبهشت ماه، در پیش‌نشست یازدهمین همایش اشراق اندیشه مطهر که در دانشکده الهیات برگزار شد، اظهار کرد: ما باید در حوزه الهیات پیش‌رو باشیم و از تکنولوژی‌های جدید برای این عرصه استفاده کنیم. هوش مصنوعی برای دنیا و به تبع آن برای ما جدید است. 

وی ادامه داد: من از اردیبهشت ۹۸ در این خصوص صحبت کردم که در حوزه الهیات مواردی در حال وقوع است که چه درست بدانیم و چه غلط و چه بگوییم باید و چه نباید، این اتفاق رخ می‌دهد. ما به دنبال پذیرش این موضوع نیستیم، اما باید مراقب باشیم.

استادیار الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: یکی از افق‌های آینده و سوالات مقدری که در آینده مقابل الهیات قرار می‌گیرد از زاویه هوش مصنوعی خواهد بود. ما قصد هشدار و آشنا کردن با هوش مصنوعی را داشتیم تا در خصوص چارچوب‌های آن تدابیری اندیشیده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->