هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ویدئو | روایتی از موزه بزرگ خراسان؛ بزرگترین موزه ایران | سفر به قلب تاریخ

  • کد خبر: ۱۶۴۵۵۴
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۰
ویدئو | روایتی از موزه بزرگ خراسان؛ بزرگترین موزه ایران | سفر به قلب تاریخ
روز جهانی موزه ها، فرصتی برای بازشناخت آثاری است که از سال ها تمدن بی تکرار ایران و سرزمین های همجوار که روزگاری قلمرو این سرزمین بزرگ بیرون آمده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، شورای بین‌المللی موزه‌ها که زیر نظر یونسکو فعالیت می‌کند در بند سه و چهار اساسنامه خود موزه را این‌گونه تعریف کرده‌است: «موزه مؤسسه‌ای دائمی است و بدون هدف مادی که در‌های آن به روی همگان باز است و در خدمت جامعه و پیشرفت آن فعالیت می‌کند. هدف موزه‌ها، پژوهش در آثار و شواهد به‌جای‌مانده انسان و محیط زیست او، گردآوری آثار، حفظ و بهره‌وری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار، به ویژه به نمایش گذاردن آن‌ها به منظور بررسی و بهره معنوی است.»

موزه، نهادی غیرانتفاعی و دائمی در خدمات جامعه است که به تحقیق، گردآوری، حفاظت، تفسیر و نمایش گذاشتن میراث ملموس و ناملموس می‌پردازد. نهادی در دسترس و جهان‌شمول که درهایش به روی همگان باز است و تنوع و پایداری را پرورش می‌دهد. آن‌ها از نظر اخلاقی، حرفه‌ای و با مشارکت جوامع اداره می‌شوند و با ارائه تجربیات متنوع برای آموزش، لذت، تفکر و به اشتراک‌گذاری دانش، ارتباط برقرار می‌کنند.

در مورد تاریخچه و وجه تسمیه نام موزه نیز اینطور گفته اند که کلمهٔ موزه را از واژه یونانی (Mousein) گرفته‌اند که نام تپه‌ای بوده‌است در آتن که در آن عبادتگاهی برای «موز»‌ها که نه الهه هنر و صنعت بوده‌اند، ساخته شده بود.

موزه در ایران از سال ۱۲۹۰ قمری شکل می‌گیرد. ناصرالدین شاه قاجار در پی سفری به اروپا، با خود اشیائی می‌آورد و فضایی را تحت عنوان موزه راه اندازی می‌کند. اینک سال‌ها از آن اتفاق گذشته و کاخ محل زندگی شاه قجری، موزه‌ای بزرگ و شکیل به اسم کاخ موزه «گلستان» است.

مشهد نیز به نوبه خود، موزه‌های مهم و اثرگذاری دارد. موزه و آرامگاه نادری، موزه توس و موزه بزرگ خراسان که این آخری، بزرگ‌ترین و استانداردترین موزه ایران بنا به تعریف رسمی سازمان جهانی موزه‌ها «ایکوم» است.

موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد می‌باشد که طرح ساخت آن به سال‌های ۱۳۵۴ یا ۵۵ خورشیدی باز می‌گردد و مرحوم مهندس میرفندرسکی آن را طراحی کرده است. سال‌ها زمان برد تا این موزه عظیم در مکان کنونی ساخته و پرداخته شود. شکل این موزه برگرفته از کاخ خورشید در کلات است و با اشکالی مدرن، زینت داده شده است. در ادامه، معرفی این مجموعه بزرگ ملی در پهنه خراسان را مشاهده خواهید کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->