به گزارش شهرآرانیوز، تازهترین آمارها از وضعیت نرخ رشد جمعیت در ایران خبر از بسته شدن پنجره جمعیت در کشور میدهد. بحرانی که در سالیان آینده میتواند با بحران کهنسالی در ایران همراه شود و تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی زیادی را برایمان به همراه داشته باشد.
در تازهترین آمارها اعلام شده است که ایران پایینترین نرخ باروری را در میان ۲۶ کشور اسلامی دارد. نرخ باروری در ایران اکنون بدون احتساب اتباع خارجی ۱.۶۵ است و با احتساب اتباع خارجی ۱.۷۴ است.
در برنامه پنج ساله هفتم توسعه پیش بینی شده است که نرخ باروری در کشور سالانه ۱۰ درصد رشد کند و در پایان برنامه به ۲.۵ برسد. منظور از نرخ باروری نرخ باروری کل یا نرخ فرزندآوری (Total fertility rate)، میانگین تعداد فرزندانی است که به ازای هر زن ۱۵ تا ۴۹ سال متولد شده است.
در این برنامه راهکارهایی برای افزایش نرخ باروری پیش بینی شده است. رشد سالیانه ازدواج و موالید- کاهش سالیانه سقط جنین و ناباروری- کاهش میانگین سن ازدواج - کاهش فاصله بین تولید فرزندان- کاهش فاصله تولد فرزند اول از ازدواج و نیز مدیریت مهاجرت داخلی و خارجی از جمله مواردی است که در این قانون به آنها اشاره شده است.
در ماده ۱۶۶ لایحه برنامه هفتم توسعه نوشته شده است: «دولت مکلف است در اجرای بند ۱۶ سیاستهای کلی برنامه پنجساله هفتم، جهت اجرای کامل قانون حمایت از خانواه و جوانی جمعیت، منابع لازم را با رعایت ماده ۷۲ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس تقسیم کار ملی توسط ستاد ملی جمعیت در برنامه سالیانه و بودجه سنواتی دستگاههای ذیربط تامین و برنامههای خود را به گونهای تدوین نماید که با رشد سالیانه ازدواج و موالید و کاهش سالیانه سقط جنین و ناباروری و میانگین سن ازدواج و فاصله بین تولید فرزندان و فاصله تولد فرزند اول از ازدواج و نیز مدیریت مهاجرت داخلی و خارجی به طور میانگین نرخ باروری با حداقل رشد سالانه ۱۰ درصد به هدف حداقل نرخ باروری ۲.۵ در پایان برنامه پنج ساله هفتم برسد.».