برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

افزایش میکروبیوم روده به چاقی و دیابت کمک می‌کند

  • کد خبر: ۱۶۵۸۳
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۶
افزایش میکروبیوم روده به چاقی و دیابت کمک می‌کند
با رژیم غذایی سالم، می‌توان میکروبیوم روده را به سمت افزایش جمعیت باکتری‌های مفید برد و در این مسیر پنجره‌های تازه‌ای بسوی مقابله با آمار افزایشی چاقی، دیابت، کبد چرب و حتی بیماری افسردگی باز می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به رابطه بین باکتری‌های روده با بیماری‌های مختلف از جمله دیابت، کبدچرب و حتی موضوع افسردگی اشاره کرد و گفت: با رژیم غذایی سالم، می‌توان میکروبیوم روده را به سمت افزایش جمعیت باکتری‌های مفید برد و در این مسیر پنجره‌های تازه‌ای بسوی مقابله با آمار افزایشی چاقی، دیابت، کبد چرب و حتی بیماری افسردگی باز می‌شود.

جمعیت باکتری‌ها، ویروس‌ها و... که در روده ما زندگی می‌کنند تحت عنوان میکروبیوم روده نامگذاری می‌شوند. در روده دو دسته باکتری‌های مفید (غیر بیماری‌زا) و مضر (بیماری‌زا) زندگی می‌کنند. هرگاه نسبت باکتری‌های مضر به مفید زیاد شود خطر بروز بیماری‌ها افزایش می‌یابد.

دکتر فریبا کوهدانی اظهار داشت: ما با تغییراتی در برنامه غذایی می‌توانیم به سمت تغذیه سالم حرکت کنیم که این کار می‌تواند غذای مناسب رشد جمعیت باکتری‌های مفید روده را تامین نماید و با افزایش تعداد آن‌ها همراه باشد.

وی، مصرف بیشتر غذا‌های حاوی فیبر مانند نان سبوس‌دار، استفاده بیشتر میوه و سبزی، کاهش مصرف غذا‌های فرآوری شده و چرب را عاملی بسیار مهمی در بهبود میکروبیوم روده اعلام و توصیه کرد که مردم، رژیم غذایی سالم را در الگوی زندگی خود مد نظر قرار دهند.

کوهدانی ادامه داد: اگر به سمت کاهش مصرف فست فود حرکت کنیم، استفاده از قند و شکر را در برنامه‌های غذایی خود محدود نمائیم و از غذا‌های سالم و غنی از فیبر از جمله نان سبوس دار، میوه و سبزی استفاده کنیم؛ گامی ارزشمند در جهت افزایش میکروب‌های مفید روده برداشته‌ایم که این کار سبب کاهش خطر پیشگیری از برخی بیماری‌ها هم می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به شیوع برخی بیماری‌ها از جمله کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از هر سه ایرانی یک نفر مبتلا به کبد چرب است.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر شیوع اضافه وزن و چاقی به عنوان یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری‌هایی، چون کبد چرب، دیابت، بیماری‌های قلبی در کشور در حال افزایش است. قبلا چاقی بیشتر در گروه‌های سنی بزرگسال و سالمند مشاهده می‌شد، اما متاسفانه در حال حاضر همه گروه‌های سنی حتی کودکان با افزایش آمار چاقی و اضافه وزن مواجه هستند.

کوهدانی، افسردگی را نیز یکی از مشکلات دنیای صنعتی امروز اعلام کرد و گفت: با افزایش میکروارگانیسم‌های مفید روده، می‌توان خطر ابتلا این بیماری را کاهش داد.



 

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->