به گزارش شهرآرانیوز، سعید بابایی، با بیان اینکه از نظر فرهنگی بیشتر خانوادهها تمایل دارند تا نوزادان را به فرزندخواندگی بپذیرند، افزود: آمارها نشان میدهد خانوادهها همچنین ترجیح میدهند نوزادان دختر را به فرزندخواندگی بپذیرند.
وی با اشاره به اینکه این موضوع در مسائل فرهنگی ریشه دارد، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تعداد کودکانی که قابلیت واگذاری برای فرزندخواندگی را دارند محدود است، به طوریکه آمارها نشان میدهد در ازای هر کودک قابل واگذاری، ۱۷ متقاضی وجود دارد اما نکته اینجاست که بسیاری از این فرزندان وقتی از این رده سنی میگذرند و به رده سنی ۳ سال و تا ۶ سال میرسند، به ترتیب منحنی تعداد واگذاری آنها به شکل قابل توجهی افول میکند چرا که خانواده ها میخواهند وقتی فرزندی را به فرزندخواندگی میپذیرند، روی تربیت و آینده وی تاثیرگذار باشند.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: به همین دلیل دنبال روشهایی هستیم که به کمک دوستان قوه قضاییه از نظر قانونی شیوههایی که قابلیت ورود این فرزندان از مراکز شبه خانواده به درون خانواده را دارد، تسریع و تسهیل کنیم.
بابایی در خصوص فرزندخواندگی کودکان دارای معلولیت و لزوم فرهنگ سازی در این مورد نیز خاطرنشان کرد: ترویج این فرهنگ نیازمند عزم عمومی و حرکت جدی فرهنگی است که ممکن است درقالب حرکت یک فیلم ساز، افراد مشهور، سیاستمداران و ... امکانپذیر باشد. هنر این نیست که یک فرزند سالم را وارد خانوادهها کنیم، بلکه هنر بالاتر این است که از کودکان معلول در درون خانوادهها پذیرایی کنیم، البته این کار دشوار است اما باید به طور جدی به آن پرداخت.
منبع: ایسنا