بیش از ۱۰ هزار زائر از خراسان رضوی عازم سرزمین وحی می‌شوند| آغاز اعزام کاروان‌های حج از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ «محفل بزرگ ارادت» در شب میلاد امام رضا(ع) با حضور شاعران ملی در مشهد برگزار می‌شود تبعیت از امامزادگان یعنی از اهل بیت شدن| برای اینکه از خاندان پیامبر (ص) باشیم؛ راه آن تبعیت است ت‍ولیت آستان قدس رضوی مطرح کرد؛ لزوم توجه به مسائل روز و نیاز‌های جامعه در پژوهش‌های حوزوی حرم مطهر رضوی در شب شهادت امام صادق‌(ع) غرق در عزا و ماتم شد آیت‌الله علم‌الهدی: مقاومت، امتداد سیره سیاسی امام صادق(ع) است عضویت عراقچی و قاآنی در بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و مقاومت «مشهد، عزادار صدیق امام صادق(ع)» | اجتماع بزرگ صادقیون در مشهدالرضا(ع) برگزار شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نقش امام صادق(ع) در احیای امامت و عاشورا | از سنگ‌چین مزار امام علی(ع) تا مرثیه‌سرایی بر کربلا تنهاترین استاد به غیر گوشه بامت مباد جای قرارم ایستاده، چون سرو | سپهبد شهید سید محمد‌ولی قرنی، اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران صادق آل‌محمد، پیشوای اهل سلوک امام صادق (ع) پرچم‌دار جهاد تبیین | مروری بر دستاورد‌های ششمین خورشید ولایت تولیت آستان قدس رضوی: هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی و انسانی است زمان آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اعلام شد ۵۰ هزار بسته نبات متبرک از حرم رضوی به سراسر کشور ارسال شد ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) اعلام شد سامانه‌ اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی، مرجع جامع دسترسی به محافل قرآنی پویش «سهم من از کرامت» در وبسایت آپارات در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود + جزئیات
سرخط خبرها

لزوم کاربردی کردن الگوی کرامت رضوی

  • کد خبر: ۱۶۷۰۷۲
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷
لزوم کاربردی کردن الگوی کرامت رضوی
همه ائمه معصومین علیهم السلام اهل تکریم بودند. آن‌ها خلیفه خدا هستند و خلیفه ا... رفتارش خدایی ست، خلقش الهی ست.

نام گذاری دهه کرامت، انتخاب شایسته‌ای است که به رفتار و منش کریمانه حضرت رضا (ع) اشاره دارد. همه ائمه معصومین علیهم السلام اهل تکریم بودند. آن‌ها خلیفه خدا هستند و خلیفه ا... رفتارش خدایی ست، خلقش الهی ست. خداوند متعال می‌فرماید «و لقد کرمنا بنی آدم»، ما فرزندان آدم را تکریم کردیم. ائمه معصومین هم، رفتارشان با انسان الهی است و نگرش کریمانه‌ای دارند. امام رضا (ع) با همه انسان‌هایی که برخورد می‌کردند، رفتار کریمانه‌ای داشتند.

حضرت بعد از نماز صبح و بعد از سجده‌های طولانی تا طلوع آفتاب، سر از سجده که برمی داشتند، رو به مردم کرده و با آنان خوش و بش می‌کردند. شایسته است که مدیران با زیردستان خودشان خوش و بش و گفتگو کنند و چقدر ما امروز به این الگو محتاج هستیم که اعضای یک خانواده فرصتی را بگذارند و با یکدیگر گفتگو کنند؛ گاهی دیدار‌های خصوصی و گاهی دسته جمعی.

به نوعی دچار طلاق عاطفی شده ایم؛ یعنی زندگی‌ها سرد شده و برخی خانواده‌ها متزلزل شده اند، بر همین اساس باید الگوی امام رضا (ع) را در خانه، مساجد و مراکز مدیریتی مان پیاده کنیم و با گفتگو با افراد، کرامت آن‌ها را حفظ کنیم. امام رضا (ع) در انفاق مراقب بودند کرامت و عزت افراد خدشه‌دار نشود. باید سعی کنیم این الگو‌ها را کاربردی کنیم؛ آن وقت است که می‌توانیم بگوییم از دهه کرامت استفاده تام و تمام را کرده ایم. دهه کرامت باید در کرامت تک تک ما تأثیر داشته باشد و راهش این است که بزرگ تر‌ها و مدیران کریمانه با مردم رفتار کنند.

یک وقتی راوی می‌گوید: خانه امام رضا (ع) بودیم که چراغ و نوری که آنجا بود، مشکلی پیدا کرد. تا خواستم دستم را دراز کنم و مشکل چراغ را برطرف کنم، حضرت مانع شدند و فرمودند که ما خاندانی هستیم که مهمان را استخدام نمی‌کنیم. این یک نمونه از رفتار کریمانه امام رضا (ع) بود. مسئولان و بزرگ تران ما با زیردستانشان چقدر رفتار متواضعانه و سرشار از تکریم دارند؟

ما اگر در جامعه، کرامت را جدی نگیریم، گرفتار فرزندان و نوجوانانی می‌شویم که نیاز‌های عاطفی آن‌ها برآورده نشده و احساس سرافرازی، عزت، کرامت و شخصیت نمی‌کنند. در روایت آمده است که اگر کسی خودش را خار ببیند، این خطرناک می‌شود. این جور انسان‌ها گرفتار ناهنجاری‌ها می‌شوند و از جامعه انتقام می‌گیرند. سرمایه گذاری در بُعد تربیتی باید منجر به کرامت شود و فرمودند اگر کسی احساس کرامت کند، شهوات در پیش چشمانش کوچک است. شهدا عاشق خدمت بودند و حاج قاسم سلیمانی همین طور بود.

کسانی که در مکتب تربیتی امام رضا (ع) رشد کردند و اخلاقشان رضوی شد، کریم شدند و به دنبال کرامت بخشیدن به دیگران بودند. از نمونه رفتار‌های کریمانه امام رضا (ع) زیاد داریم. حضرت در هنگام غذا دستور می‌دادند که ظرفی بیاورند و از غذا در آن می‌گذاشتند و می‌گفتند از همین غذای دست نخورده به فقرا بدهید. ایشان در سر سفره همه را صدا می‌زدند و همه را اعم از سفید پوست و سیاه پوست، مورد تفقد و محبت و توجه قرار می‌دادند.

اگر از ناحیه مدیران و بزرگ تر‌ها چنین مهری نسبت به خلق خدا باشد و برای همه حرمت قائل شوند، جامعه به یک آرامش روانی می‌رسد و ناهنجاری‌ها کاهش پیدا می‌کند. امیدوارم الگوی کرامت رضوی بیشتر مورد مطالعه قرار بگیرد و ما سعی کنیم این مدل‌ها را در زندگی مان پیاده کنیم. به امید روزی که جامعه ما بیش از پیش سرشار از کرامت و عزت باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->