دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز! باران بهاری در مشهد آلودگی هوا را شست (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) هدف گذاری برای تحقق کامل اهداف پروژه‌های عمرانی شهرداری مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ علوی مقدم: سال ۱۴۰۴ نویدبخش نشاط اجتماعی و توسعه ورزش در شهر امام رضا(ع) است تدوین بسته جامع سرمایه‌گذاری در دستور کار شهرداری مشهد قرار گرفت
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: حل همه مشکلات در گرو رونق معیشت مردم است

  • کد خبر: ۱۶۸۰۱۹
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱
آیت‌الله علم‌الهدی: حل همه مشکلات در گرو رونق معیشت مردم است
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: توزیع بسته معیشتی خوب است، اما باید از کسب‌وکار‌ها حمایت کنید تا مردم خودشان ثروتمند شوند. اگر مردم ثروتمند باشند و در کسب‌وکارشان توفیق داشتند، دیگر نیازی نخواهد بود که نهاد‌ها بسته معیشتی بدهند و خود را درگیر محرومیت‌زدایی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با مدیران و معاونان بنیاد علوی که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، با تأکید بر ضرورت انجام پروژه‌های زیرساختی برای توانمندسازی مردم اظهار کرد: گاهی اوقات، تشکل‌های غیردولتی دست به انجام پروژه‌هایی می‌زنند که از اساس، وظیفه دولت است. در این رابطه، باید توجه داشت که برنامه‌های بنیاد علوی اولاً به‌صورت مستقیم در جهت توانمندسازی مردم باشد و ثانیاً برنامه‌هایش با فعالیت سایر گروه‌های جهادی در تعارض نباشد. مثلاً اگر پروژه‌ای را در روستا‌ها و مناطق محروم دنبال می‌کنید، پیش از اجرا مطمئن شوید که بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، کمیته امداد، بهزیستی و حتی دستگاه‌های اجرایی دولتی در آن به میدان نیامده باشند تا به این ترتیب، موازی کاری در پروژه‌های محرومیت‌زدایی صورت نگیرد.

متمرکز بر احیای کسب‌وکار مردم باشید

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در پاسخ به ارائه گزارش عملکرد مدیر بنیاد علوی در شهرستان کوهسرخ خاطرنشان کرد: اینکه شما تعداد زیادی بسته معیشتی در بین محرومان کوهسرخ توزیع کرده‌اید، اقدام پسندیده و خوبی است، اما توجه داشته باشید که امروزه نهاد‌ها و تشکل‌های دیگری هم در این راه گام برمی‌دارند و شما باید متمرکز بر برطرف کردن مشکلات زیرساختی کوهسرخ باشید و به‌طور مثال، مسئله آب‌رسانی به باغات را دنبال کنید تا معضل درختان انار و میم‎های خشکیده حل‌وفصل شود و مردم بتوانند به باغداری، کشاورزی، دامداری و سایر کسب‌وکار‌های خود برسند.

وی ادامه داد: امروزه در شهرستان خواف، زیر پای مردم ثروت بی‌پایان الهی و معادن سرشار قرار گرفته، اما همچنان اهالی شهر گرفتار مسائل درآمدی هستند. در این شرایط، این ثروت پیش از اینکه بخواهد نصیب پیمانکاران غیرخراسانی یا حتی خارجی شود، باید نصیب و بهره‌ای برای مردم خواف داشته باشد و این همان زمینه‌ای است که بنیاد علوی می‌تواند در آن اقدام و کسب‌وکار‌های آسیب‌دیده را احیا کند.

راهبری کنید تا مردم به ثروت برسند

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: بنیاد علوی باید راهبری کند تا نسخه واحد محرومیت‌زدایی در کل استان، پیوست‎های خاص برای شهرستان‌ها داشته باشد. مردم ما استعداد بالا و توان زیادی برای کار دارند و قیّم نیاز ندارند، زیرا خودشان می‌توانند به ثروت برسند و برای خود خلق درآمد کنند. بر همین اساس، تا زمانی که هر بخش و منطقه، دستورالعمل اختصاصی خود را برای محرومیت‌زدایی نداشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت که فعالیت‌های امدادی، توزیع بسته‌های معیشتی و حتی اشتغال‎زایی ختم به ثمرات مطلوب شود.

وی تأکید کرد: یکی از چالش‌های اصلی نظام اقتصادی کشور، سرمایه‌گذاری مطلق بر اقتصاد خرد است؛ به این معنا که دولت برای حل مشکل معیشتی مردم فقط محدود به افزایش یارانه نقدی و اعطای کالابرگ الکترونیکی است و سایر نهاد‌ها هم به‌صورت منطقه‌ای، در حال محرومیت‌زدایی هستند. باید این رویکرد به نحوی تغییر کند که اقتصاد کلان هم به‌موازات اقتصاد خرد موردتوجه قرار بگیرد و در این راه، بنیاد علوی می‌تواند در تفاهم‌نامه‌های همکاری کلان به میدان بیاید تا خود مردم به ثروت برسند. اگر مردم پولدار بودند و در کسب‌وکارشان توفیق داشتند، دیگر نیازی نخواهد بود که نهاد‌ها بسته معیشتی بدهند و خود را درگیر محرومیت‌زدایی کنند.

امام‌جمعه مشهد گفت: درست است که باید به گرسنگان و محرومان رسیدگی شود، اما نباید همه‌چیز محدود به همین بماند. امروزه از بنیاد مسکن گرفته تا بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، بهزیستی و حتی سازمان‌های اقتصادی دولت، همه در تلاش هستند تا مردم را مدیریت کنند. این اشتباه است. مردم خودشان می‌توانند روی پای خود بایستند، به شرطی که از کسب‌وکارشان حمایت شود و ثروت آفرینی، زیرساخت مردمی پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->