ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (٢ دی ١۴٠٣) استوری رضا کیانیان در واکنش به بستری‌شدن محمدعلی موحد و آلودگی هوا + عکس صوت | دانلود آهنگ جدید بهرام پاییز با نام مادر + متن صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
سرخط خبرها

درباره کتاب «خراسانیات آثار استاد محمدرضا حکیمی» که به تازگی روانه بازار نشر شده است

  • کد خبر: ۱۶۸۶۶۹
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
درباره کتاب «خراسانیات آثار استاد محمدرضا حکیمی» که به تازگی روانه بازار نشر شده است
کتاب «خراسانیات آثار استاد محمدرضا حکیمی» کتابی است مشتمل بر تمام مواردی که در آثار مکتوب مرحوم استاد «محمدرضا حکیمی» به خراسان و اهالی خراسان مربوط است.

به گزارش شهرآرانیوز،  نام مرحوم استاد «محمدرضا حکیمی» از جمله درخشان‌ترین نام‌های اندیشمندان و متفکرین معاصر در خراسان و ایران است.

حکیم مجتهد، نویسنده، الهی‌دان، شاعر و نیز چهره‌ای عدالت محور و فقرستیز در عرصه سیاسی و اجتماعی که به «مرزبان عدالت و توحید» شهره شد.

صاحب آثار گرانسنگی از جمله مجموعه فاخر «الحیات» و نیز آثار دیگری از جمله «خورشید مغرب»، «امام در عینیت جامعه»، «الهیات الهی و الهیات بشری»، «مکتب تفکیک»  که در تمام سالیان عمر تلاش کرد اندیشه ورزی را در زندگی اجتماعی دخیل کند.

از شاگردی در محضر اساتیدی همچون «ادیب نیشابوری دوم»، «میرزا احمد مدرس»، «شیخ مجتبی قزوینی»، «شیخ هاشم قزوینی»، «سید محمدهادی میلانی»، «آقابزرگ تهرانی» گرفته تا همنشینی  با «مرتضی مطهری»، «محمدتقی جعفری»، «علی شریعتی»، فقط بخشی از زندگی او بود.

استاد حکیمی علاوه بر قلمی توانا در نگارش، به دو زبان فارسی و عربی شعر می‌سرود. تأکید او بر عدالت تا آنجا بود که او را «فیلسوف عدالت» نیز نامیده اند.

درباره مرحوم استاد حکیمی و سیر اندیشه و نظریات او، مقالات و کتب متعددی نوشته شده است. چه آثاری که در زمان حیات او منتشر شد و چه آثاری که پس از حیاتش به طبع رسید.

از جمله آثاری نیز که پس از حیات استاد به زیور طبع آراسته شده، کتابی با عنوان «خراسانیات آثار استاد محمدرضا حکیمی» است که اخیرا روانه بازار نشر شده است. اما «خراسانیات آثار استاد محمدرضا حکیمی» مشتمل بر پژوهشی در تمام آثار مکتوب به جا مانده از مرحوم استاد «محمدرضا حکیمی» است که به صورت کتابی مستقل منتشر شده و یا به عنوان مقدمه یا بخشی از اثر نویسنده یا نویسندگانی دیگر، در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

در این پژوهش، تلاش شده تا آنچه به خراسان و اهالی خراسان مربوط است، گردآوری شود و با عنوان «خراسانیات آثار استاد محمدرضا حکیمی» در دسترس مخاطبان قرار بگیرد و این گردآوری نیز توسط «سید خلیل حسینی عطار» و «رضا سلیمان نوری» صورت گرفته است. کتاب مشتمل بر ۵ فصل شامل شخصیت ها، نهادها، وقایع، اشعار و تصاویر است و در ابتدای کتاب نیز یک مقدمه از «سارا شریعتی مزینانی» و یک یادداشت و یک مقدمه نیز از «سید خلیل حسینی عطار» و «رضا سلیمان نوری» (گردآورندگان کتاب) آمده است.

این کتاب ۳۰۶ صفحه‌ای در قطع رقعی و توسط نشر «چاپخش» روانه بازار نشر شده است. البته این کتاب، سال گذشته و همزمان با نخستین سالگرد ارتحال مرحوم علامه حکیمی، با عنوان «خرسانیات علامه محمدرضا حکیمی» در قطع وزیری و توسط انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد منتشر و رونمایی شد که بنا بر مصالحی که «سید خلیل حسینی عطار» یکی از ۲ نویسنده این کتاب در یادداشت ابتدای کتاب آورده، با دقت نظر بیشتر در ویرایش و همچنین برخی مستندسازی‌ها و ذکر منابع، در قطعی جدید و با همت یک انتشارات دیگر، به زیور طبع آراسته شده است.

«سارا شریعتی مزینانی» استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و فرزند مرحوم دکتر «علی شریعتی» نیز در بخشی از مقدمه‌ای که بر این کتاب نوشته، آورده است:

«توجه به آثار چهره‌های فکری، نه صرفا از منظر دین و اندیشه که منطقه و فرهنگ، یک ابتکار عمل است. امروزه که از طرفی مطالعات منطقه‌ای در دانشگاه‌های جهان، به موازات مطالعات دینی و فکری، کرسی‌های مستقلی را شکل داده‌اند (مجموعه‌هایی، چون مطالعات خاورمیانه، مطالعات مدیترانه، مطالعات مغرب، مطالعات مصر ) و از طرف دیگر جهانی شدن به تکثر و تنوع بیان‌های فرهنگی ادیان انجامیده است (در نمونه اسلام: اسلام اروپایی، اسلام ایرانی، اسلام آفریقایی)، اندیشیدن به حوزه مهمی، چون «خراسان» اهمیت می‌یابد. مطالعات منطقه‌ای در ایران هنوز کاویده نشده است. از این رو، آثاری، چون «خراسانیات» می‌توانند به عنوان فراخوانی فهم شوند تا میراث اندیشمندان را با توجه به زمینه جغرافیایی و منطقه فرهنگی خود، استخراج کنیم و از آن صورت بندی مجددی داشته باشیم.»

 

درباره کتاب «خراسانیات آثار استاد محمدرضا حکیمی» که به تازگی روانه بازار نشر شده است

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->