دعوت سپاه امام رضا(ع) از مردم برای شرکت در جشن انقلاب عراقچی: کوچاندن اجباری مردم غزه اجرای نقشه استعماری محو فلسطین است سازمان همکاری اسلامی اظهارات اخیر ترامپ درمورد غزه را محکوم کرد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) رئیس مجلس ترکیه: زمین فلسطینی‌ها قابل فروش به ترامپ نیست! اجرای آزمایشی طرح فوریت‌های اداری در یکی از استان‌های کشور پاسخ سخنگوی دولت به شایعه استعفای رئیس‌جمهور عراقچی: هرگز از موضع ضعف پای میز مذاکره نمی‌رویم دفن مهدی حاج محمد در قبر یک استقلالی دیگر | بهشت زهرا(س) توضیح داد قالیباف: طوفان‌الاقصی نقطه عطفی برای تغییر سرنوشت تاریخ بود پزشکیان: کشور‌های اسلامی با کمک هم می‌توانند غزه را دوباره آباد کنند راهپیمایی ۲۲بهمن در مشهد از میدان ۱۵ خرداد به سمت حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود صدراعظم آلمان خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد انگلیس خواهان اجرای کامل توافق آتش‌بس در غزه شد کابینه جدید لبنان رسما تشکیل شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) تعلیق یک فرمان جنجالی دیگر ترامپ سخنگوی دولت: مذاکرات با کشور‌های اروپایی ادامه دارد آیا افغانستان برای آسیای مرکزی تهدید است؟ صهیونیست‌ها خانه‌های لبنانی‌ها را در عدیسه آتش زدند (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) شمار شهدای غزه از مرز ۴۸ هزار نفر گذشت (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) کشته‌شدن ۴ سوری بر اثر انفجار مین در شرق حلب (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران منصوب شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) کارخانه احیای مستقیم شماره ۲ شرکت جهان فولاد سیرجان با حضور پزشکیان افتتاح شد بروجردی: مسائل و منافع ملی خود را به دور از آمریکا به پیش می‌بریم رئیس و اعضای شورای رهبری حماس با قالیباف دیدار کردند (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) + تصاویر شکایت ۱۹ دادستان آمریکایی از ترامپ به دلیل دسترسی کارمندان تیم ایلان ماسک به اطلاعات محرمانه آزادی ۳ اسیر صهیونیست دیگر توسط حماس (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) سرلشکر سلامی: ایران در ایام پیروزی انقلاب جبل‌النور شد و بعثت مجددی از اسلام صورت گرفت واکنش وزیر خارجه آلمان به اقدام ترامپ در تحریم دیوان لاهه: «کسی بالاتر از قانون نیست»
سرخط خبرها

کاخ سفید به سفر رئیسی به آمریکای لاتین واکنش نشان داد

  • کد خبر: ۱۶۹۰۲۹
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸
کاخ سفید به سفر رئیسی به آمریکای لاتین واکنش نشان داد
هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در یک نشست خبری به سوالاتی درباره اظهارات اخیر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره توافق بر سر موضوع هسته‌ای ایران و سفر رییس جمهور ایران به کشورهای‌ آمریکای لاتین پاسخ داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه کاخ سفید منتشر شده است، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که گفته اسراییل به هیچ گونه توافقی با ایران پایبند نخواهد بود، همکاری نکردن رژیم اسراییل با آمریکا در این زمینه چقدر اوضاع را پیچیده‌تر خواهد کرد و آیا واشنگتن رایزنی نزدیکی با رژیم صهیونیستی در این زمینه دارد، گفت: «ما رایزنی بسیار نزدیکی با آنها داریم. در واقع، فکر می‌کنم مطلع هستید که برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه آمریکا اخیرا به منطقه رفته بود و دیدارهایی با همتایان اسراییلی داشت.»

کربی ادامه داد که رایزنی نزدیکی با اسرائیل دارند و درباره آن چه رفتار ثبات‌زدای ایران و تهدیدهای ناشی از آن در منطقه می‌خواند، هم‌نظرند و افزود: من قرار نیست گزارش‌های مطبوعاتی درباره وجود توافق یا عدم هر گونه توافق را تایید کنم.

او در ادامه با نادیده گرفتن تاثیر ثبات‌زدای حضور نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در منطقه خاورمیانه، فروش میلیاردها دلار تسلیحات به کشورهای منطقه و دامن زدن به رقابت تسلیحاتی به واسطه آن، مداخله‌جویی در امور داخلی کشورهای منطقه و مناسبات دوجانبه آن‌ها و جنگ‌هایی که تا کنون آمریکا در منطقه برپا کرده یا در آن‌ها مشارکت داشته است، گفت: «ما به دقت روی عملکرد ثبات‌زدای(ایران) متمرکز هستیم که در بسیاری از حوزه‌ها گسترده است- نه فقط بلندپروازی‌های هسته‌ای، بلکه توانمندی‌های رو به افزایش در زمینه موشک‌های بالستیک، روابط نوپای دفاعی با روسیه، حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، ایجاد مزاحمت برای کشتیرانی، حمایت از شبکه‌های تروریستی در منطقه. ما همیشه درباره تمامی این‌ها با اسراییلی‌ها صحبت می‌کنیم. تصور مشترکی از این تهدیدها داریم. اسراییلی‌ها می‌توانند از طرف خودشان و درباره این که چطور می‌خواهند با این تهدید مواجه شوند، حرف بزنند. تمام آنچه می‌توانم به شما بگویم، کاری است که خودمان انجام می‌دهیم.»

اظهارات کربی در پی این مطرح می‌شود که چند روز پیش، دفتر نخست‌وزیری رژیم اسراییل با انتشار بیانیه‌ای درباره گفت‌وگوی نخست‌وزیر این رژیم با وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که نتانیاهو «بر موضع تغییرناپذیر خود تاکید کرد که بازگشت به توافق هسته‌ای موجب متوقف شدن برنامه هسته‌ای ایران نخواهد شد و هیچ توافقی با ایران برای اسراییل که هر کاری برای دفاع از خود انجام خواهد داد، الزام‌آور نخواهد بود.»

نتانیاهو با ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، نقش بسزایی در تشویق دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام) در سال ۲۰۱۸ داشت.

مذاکرات برای احیای برجام که پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۲ آغاز شد، به دلیل برخی مسائل حل‌نشده با وقفه‌ای چندماهه روبه‌روست.


او در حالی برنامه هسته‌ای ایران را یک تهدید تلقی می‌کند که رژیم صهیونیستی، خود به عنوان تنها دارنده زرادخانه اتمی در خاورمیانه و مشارکت در فعالیت‌های نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در منطقه، امنیت و ثبات آن را تهدید می‌کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران را در گزارش‌های خود در رابطه با موضوعات پادمانی و اجرای توافق هسته‌ای در ایران تایید نکرده است.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند، تولید و به‌کارگیری تسلیحان اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و اهداف برنامه اتمی ایران صرفا صلح‌آمیز است.

در ادامه نشست خبری کاخ سفید، کربی در پاسخ به این که چه واکنشی نسبت به سفر ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران به ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه دارد، گفت: «آن‌ها خودشان می‌توانند درباره دستورکار سفرشان صحبت کنند. ما در این نیم‌کره یا در هر جای دیگری از کشورها نمی‌خواهیم که با چه کشوری ارتباط داشته باشند، با چه کشوری مذاکره کنند یا به کسی اجازه سفر بدهند. خودشان باید در این باره صحبت کنند. ما روی منافع ملی خودمان در منطقه متمرکز هستیم.

این مقام ارشد کاخ سفید در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار حاضر در نشست که پرسید، «آیا این موضوع شما را نگران می‌کند»، گفت: «من نمی‌توانم درباره آن‌چه در دستور کارشان است، کاری که (رییس جمهور ایران)قرار است بکند یا این که با چه کسی دیدار می‌کند صحبتی بکنم. آیا ما درباره ثبات‌زدایی ایران نگران هستیم؟ معلوم است که هستیم. اقداماتی هم برای کم کردن این رفتار انجام خواهیم داد.»

واکنش کربی در پی این مطرح می‌شود که رئیس جمهور ایران که به دعوت رسمی همتای ونزوئلایی خود و به منظور توسعه روابط اقتصادی و سیاسی عازم این کشور شده، روز گذشته در کاراکاس با همتای ونزوئلایی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیسی قرار است به کوبا و نیکاراگوئه نیز سفر کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->