محسن فنودی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز افزود: هشت میلیون هکتار از اراضی کل استان، اراضی ملی تحت مدیریت این اداره کل است که به تعبیر دیگر حدود ۶۹ درصد اراضی تحت مدیریت دارای اقلیم بیابانی هستند.
وی اظهار کرد: از مجموع اراضی دارای اقلیم بیابانی در استان معادل ۱.۲ میلیون هکتار را کانونهای فرسایش بادی تشکیل میدهند که به تعداد ۳۰ کانون در ۲۳ شهرستان استان قابل تقسیم است.
این مسوول با بیان اینکه ۱۷ درصد از مساحت کل بیابانهای ایران در این استان شرقی کشور قرار دارد، گفت: بیابان به مناطقی اطلاق میشود که اقلیم فراخشک و خشک با متوسط بارندگی سالانه کمتر از ۱۵۰ میلیمتر دارند و درصد پوشش گیاهی آنها کمتر از ۱۰ درصد است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان رضوی با بیان اینکه رشد کانونهای فرسایش بادی در استان سریع است، گفت: شمار این کانونها از ۱۵ مورد در ۲۰ شهرستان به مساحت ۷۶۸ هزار هکتار در سال ۹۷ به ۳۰ کانون در ۲۳ شهرستان به مساحت ۱.۲ میلیون هکتار در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
وی با اشاره به اقداماتی که برای مبارزه با روند بیابان زایی در استان انجام شده است، گفت: تا کنون ۵۹۲ هزارهکتار جنگل بیابانی در استان ایجاد شده است که از این حیث خراسان رضوی رتبه نخست کشور را دارد.
فنودی در خصوص اجرای طرح ترسیب کربن نیز گفت: در سنوات گذشته در شهرستانهای بجستان و سبزوار در این زمینه بسیار خوب کار شد و در سال گذشته نیز در شهرستان خواف ۲۰۰ هکتار مطالعات ترسیب کربن انجام شده که در این راستا ایجاد یک سایت اجرای این طرح در سطح هفت روستا با مشارکت روستاییان و بسیج جوامع محلی در دست برنامهریزی و اقدام است.
وی افزود: همچنین در شهرستان گناباد از محل اعتبارات سال گذشته اجرای این طرح در سطح ۲۰۰ هزار هکتار در حال اقدام است.