نمایشگاه نقاشی خط «حلقه عشاق» به یاد رضا مافی در مشهد پیام وزیر ارشاد به هنرمندان پیشکسوت شاعر پادشاه فصل‌ها، پاییز‌های مشهد را دیده بود درباره جمشید و نادر مشایخی، بازیگر و آهنگ‌ساز ایرانی به بهانه زادروز پدر و پسر هنرمند پرونده «توماج صالحی» مختومه اعلام شد رویکرد اصلی دکه مطبوعات، فروش نشریات و کتاب است انتشار «آتش نهان» آلبوم جدید پرواز همای بازیگران جایگزین سارا و نیکا در سریال پایتخت ۷ معرفی شدند + فیلم و عکس رقابت فیلم سینمایی «احمد» در جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان کانادا ماجرای تغییر ناگهانی سالن اجرای نمایش «خماری» و حواشی آن چیست؟ بازگشت چهره‌ها به چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر درگذشت «سیداحمد مراتب»؛ نخستین ایرانی که بر بام خانه کعبه اذان گفت + فیلم مشهدی‌ها در کمین صید سیمرغ | نگاهی به مهم‌ترین آثاری که شانس حضور در جشنواره فیلم فجر را دارند برنده جایزه گنکور متهم شد | مسئله اقتباس بدون مجوز و نقض محرمانگی پزشکی جشنواره بین‌المللی شعر فجر فراخوان داد + جزئیات بزرگ تر‌ها چطور شاهنامه را به کودکان یاد بدهند؟ ۱۰۵ فیلم، متقاضی حضور در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر شدند
سرخط خبرها

بلاتکلیفی هزینه سفر به عتبات و سردرگمی زائران | دلیل تعلل ثبت‌نام تیرماه چیست؟

  • کد خبر: ۱۶۹۲۶۰
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰
بلاتکلیفی هزینه سفر به عتبات و سردرگمی زائران | دلیل تعلل ثبت‌نام تیرماه چیست؟
هنوز ثبت‌نام سفر عتبات در تیرماه آغاز نشده و برخی منابع، دلیل این امر را نامشخص بودن هزینه سفر به دلیل فشار‌ها برای برداشته شدن حمایت دولت از سفر عتبات و اختصاص ارز ۳۶ هزار تومانی به این سفر‌ها می‌دانند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ثبت‌نام سفر عتبات در تیرماه همچنان در بلاتکلیفی است. زائرانی که قصد زیارت عتبات در ماه آینده به ویژه ایام عرفه را دارند، هنوز نمی‌توانند در کاروانی نام‌نویسی کنند. به گفته رسولی، یکی از مسؤولان دفاتر زیارتی، نامشخص بودن هزینه، دلیل اصلی اعلام نشدن ظرفیت و ثبت‌نام عتبات در تیرماه است.

افزایش کاروان‌های غیرمجاز عتبات و مشکلات زائران در ماه‌های اخیر

در حالی که سازمان حج و زیارت هنوز ثبت‌نام عتبات در تیرماه را آغاز نکرده است. برخی از کاروان‌های غیرمجاز برای ایام عرفه برنامه‌ریزی کرده‌اند و در حال جذب زائرند. بسیاری از زائران هم در نبود کاروان‌های مجاز زیر نظر سازمان حج و زیارت با این کاروان‌ها همراه شده و برای زیارت عرفه در کربلا برنامه‌ریزی کرده‌اند.

تعداد کاروان‌های غیرمجاز عتبات در ماه‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است و بسیاری از افراد هم بدون آگاهی از مشکلات همراهی با این کاروان‌ها، با آن‌ها عازم عتبات می‌شوند. به گفته یک منبع مطلع، از ابتدای سال جاری بیش از هشت گزارش از متواری شدن مدیر کاروان غیرمجاز یا حتی مسؤولیت‌پذیر نبودن آن‌ها در برابر بیماری زائران و هزینه بالای درمان در عراق گزارش شده است و با توجه به اینکه برخی از کاروان‌ها بیمه ندارند، در عراق با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

اعمال فشار برای جلوگیری از اختصاص ارز حمایتی دولت به سفر عتبات

با وجود اینکه سازمان حج و زیارت در تلاش است تا ثبت‌نام سفر‌های زیارتی عتبات در ماه آینده را آغاز کند، به دلیل فشار‌هایی که برای افزایش قیمت‌ها اعمال شده است، هنوز ظرفیت‌ها را اعلام نکرده است. در حالی که آمادگی لازم برای اعزام زائران وجود دارد و حتی سازمان حج و زیارت اشتیاق بیشتری برای اعزام زائران با هزینه مناسب به عتبات دارد. اما برخی از منابع آگاه، از اعمال فشار‌ها به منظور جلوگیری از اختصاص ارز با قیمت مناسب به سفر عتبات خبر می‌دهند و حتی گفته می‌شود حمایت دولت از سفر‌های زیارتی برای برخی از افراد گران تمام شده است و همین امر موجب شده تا درصدد باشند دیگر ارز ۳۶ هزار تومانی به سفر عتبات اختصاص پیدا نکند.

از سال گذشته وزیر ارشاد از حمایت دولت سیزدهم از سفر‌های زیارتی خبر داد و پس از مدتی مقرر شد تا ارز با نرخ ثابت به سفر عتبات اختصاص یابد تا با نوسان نرخ ارز، هزینه سفر عتبات ثابت بماند. بر همین اساس هم اواخر سال گذشته این امر محقق شد و سفر عتبات با قیمت مناسب در حال برگزاری است.

 


بیشتر بخوانید:

ثبت‌نام موکب‌های اربعین آغاز شد

جزئیات صدور گذرنامه ویژه اربعین (۱۶ خرداد ۱۴۰۲)

وام ۵ میلیون تومانی برای سفر دانشجویان به عتبات پرداخت می‌شود


 


احتمال افزایش قیمت سفر عتبات در صورت لغو حمایت دولت

برخی معتقدند، در صورتی که حمایت دولت از سفر عتبات برداشته شود، هزینه سفر عتبات هم مجدد با نوسان همراه خواهد بود و حتی احتمال افزایش این هزینه‌ها وجود دارد. هم‌اکنون هزینه سفر عتبات که با ارز ۳۶ هزار تومانی برای دفاتر زیارتی محاسبه می‌شود، به صورت زمینی متوسط ۶ میلیون تومان و به صورت هوایی متوسط ۱۲ میلیون تومان است.

بر اساس بررسی خبرنگار ما و تماس با دفاتر زیارتی مجری اعزام زائران به عتبات، دفاتر زیارتی برای اعزام در تیرماه و ایام عرفه برنامه‌ریزی کرده و آمادگی لازم را دارند، اما نامشخص بودن هزینه‌ها باعث شده تا هنوز ظرفیت‌ها را اعلام نکنند. چرا که در صورت اختصاص پیدا نکردن ارز حمایتی دولت به دفاتر زیارتی، هزینه این سفر‌ها بیش از ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

تأثیر ارز حمایتی دولت در سفر عتبات

همچنین برخی از مسؤولان اعزام زائران به عتبات معتقدند که با حذف ارز حمایتی دولت از سفر‌های زیارتی به عتبات و بالا نرفتن هزینه این سفرها، دفاتر زیارتی متضرر شده و دیگر حاضر به اعزام زائران نخواهند بود. البته سال گذشته برخی از دفاتر با وجود ضرر‌های میلیاردی، دست از فعالیت برنداشته و همچنان زائران را به عتبات اعزام می‌کردند.

به گفته حمیدرضا محمدی، سرپرست معاونت عتبات سازمان حج و زیارت، متولی سفر‌های زیارتی عتبات، سازمان حج و زیارت است و زائران برای جلوگیری از بروز مشکلات، فقط با کاروان‌های مجاز عازم عتبات شوند و فریب وعده‌های افراد سودجو را نخوردند.

با برداشته شدن ویزای عراق برای سفر‌های زمینی و هوایی، سفر‌های غیرمجاز هم افزایش یافت و بسیاری بدون آگاهی یا حتی تجربه کافی، زائران را به عراق اعزام کردند و موجب بروز مشکلاتی برای زائران کشورمان شدند. بر اساس گزارش‌ها، در یکی از مرز‌های زمینی هم مشکلاتی ایجاد شد و حتی طرف عراقی چندین روز به صورت موقت و ساعتی مرز مهران را بست. اما با توجه به اینکه مشکلات از سوی کاروان‌های غیرمجاز ایجاد شده بود، سازمان حج و زیارت امکان پیگیری ان را نداشت و موضوعات از سوی مراجع قضایی و امنیتی پیگیری شد.

از ابتدای سال جاری تاکنون متوسط روزانه بیش از ۲۰ کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت از شهر‌های مختلف کشور به صورت زمینی و هوایی عازم عتبات شده‌اند که حدود ۸۰ درصد آن‌ها به صورت زمینی به عراق سفر کرده‌اند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->