به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی محسنی بندپی در مورد انتقال چند کارخانه داروسازی ایرانی به ترکیه، گفت: کشور ما به صورت کامل به خودکفایی دارو نرسیده است، زمانی میتوانیم ادعا کنیم که در حوزه دارو به خودکفایی رسیدهایم که مردم کشورمان بدون هیچ دغدغهای دسترسی به داروی با کیفیت و مطلوب داشته باشند، اما واقعیت اینجاست که مردم به شدت از کمبود و کیفیت پایین دارو ناراضی هستند.
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس افزود: بارها کمبود دارو به دلیل مبحث وارداتی بودن آن و از جهت ارز مورد نیاز و مواد تولیدی که وابسته به واردات است مورد بررسی قرار گرفته است، از طرفی اگر صفر تا صد دارویی که در داخل تهیه شده را بررسی کنیم، بی تردید قیمت تمام شده آن با قیمت دستوری وزارت بهداشت همخوانی ندارد و گاهی دارو تولید و انبار شده یا اینکه اصلا تولید نمیشود و متاسفانه تمام خطوط تولید بسته میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مهاجرت نخبگان علمی و اقتصادی کشور، یادآور شد: از مهاجرت سرمایههای مادی گرفته تا معنوی همه مباحث نگران کنندهای هستند که در قالب تذکرات کتبی و شفاهی از تربیون خانه ملت بارها به آن تأکید شده است از وزارت بهداشت گرفته تا وزارتخانههای کار، علوم و امورخارجه باید با تشکیل کمیتههایی دغدغه این گروهها را شناسایی و بررسی کرده و مانع خروج آنها از کشور شوند.
محسنی بندپی با اشاره به صحبتهای خیرآبادی عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی مبنی بر خروج شرکتهای دارو سازی از کشور، تأکید کرد: یکی از دلایل خروج شرکتهای داروسازی از کشور و مهاجرت آنها به سمت کشورهایی مانند ترکیه میتواند تلاش آنها برای کاهش دغدغههایشان باشد، البته تمام اراده دولت سعی در نگهداشت سرمایه مادی و معنوی و تسهیل مسیر آنها است، اگرچه این مشکلات نمیتواند بهانهای برای خروج آنها از کشور باشد.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بی تردید تمام مردم در هر مقام و جایگاهی در مقابل یکدیگر مسئول هستند و باید تلاش حداکثری داشته باشند و در برابر هر سختی مجاب به خروج از کشور نشوند؛ اما گاهی صبر سرمایهگذاران هم حدی دارد و برای حفظ سرمایه خود مجبور به خروج از کشور میشوند که در موضوع دارو نیز این مسئله صدق میکند.
محسنی بندپی یکی از علتهای اصلی خروج شرکتهای دارویی را موانع جدی در مسیر فعالیت آنها دانست و گفت: در بخش اخذ مجوز تولید دارو و یا تجهیزات پزشکی بوروکراسی بیش از اندازه بیداد میکند و با تمام علاقهای که این گروه به تولید و اشتغالزایی در کشور دارند متاسفانه موضوعاتی از مافیای دارو گرفته تا قیمت دستوری داروها دلیلی بر خروج آنها از کشور میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود بازار مصرف تولیدات دارویی داخلی کشور، ادامه داد: به اندازه کافی بازار تولید داروهای داخلی متقاضی دارد به گونهای که تولیدکنندگان داخلی حتی توان افزایش تولیدات خود برای مصرف خارجی را دارند، به بیانی در میزان مشتری و بازار مصرف قطعا با مشکل روبرو نبودهاند.
وی در ادامه یادآور شد: قیمتهای دستوری از مهمترین مشکلات اصلی تولیدکنندگان است، یعنی بین قیمت تمام شده و فروش آنها سنخیتی وجود ندارد، بی تردید تولیدکنندگان برای جبران سود خود و حفظ سرمایه تصمیم به مهاجرت میگیرند که امنیت سرمایه خود را حفظ کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه وزارت بهداشت باید با جدیت بیشتری به مسائل و دغدغه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی توجه داشته باشند، یادآور شد: دغدغه تولیدکنندگان داخلی در حوزه پزشکی یا سایر حوزهها غیر عقلانی و غیر قانونی نیست، با شنیده شدن مشکلات آنها میتوانیم نیاز داخلی کشور را رفع کرده و مانع خروج آنها از کشور شویم که قطعا در اشتغالزایی نیز تأثیر خواهد گذاشت.
نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با اشاره به تبعات خروج سرمایه و دانش انسانی از کشور، تصریح کرد: علیرغم دشمنیهایی که کشورهای توسعه یافته از آمریکا گرفته تا اروپا با کشور ما دارند، اما استقبال آنها از سرمایههای انسانی ایران مهاجرتها را دو چندان کرده است؛ کشورهایی که در زمان تحریمها با آمریکا هم قسم شدند و از پذیرش جوانان ایرانی استنکاف و امتناع نداشته و صراحتا اعلام کردند ما از متخصصان ایرانی استقبال میکنیم، هر میزان که مسئولان داخلی برای حفظ سرمایههای انسانی و مادی برنامه نداشته باشند سایر کشورها برای سرمایه گذاران از اقتصاددان تا تولید کنندگان ایرانی برنامه دارند.
رییس کمیته توانبخشی مجلس گفت: ناتوانی در حفظ سرمایه مادی و معنوی آفتی در تمام دولتها است که در دولت سیزدهم شتاب بیشتری نسبت به سایر دولتها داشته، نه به دلیل اینکه دولت سیزدهم غفلت بیشتری داشته بلکه به دلیل عدم اجرای برنامههای دو دهه گذشته بوده است، حتی کشورهایی همچون چین با بهره گیری از محصولات خام کشور ما روی آبهای آزاد اقدام به تولید و فروش آنها با چندین برابر قیمت نموده و در یک پروسه برنامهریزی شده به کشور ما صادر کردند.
وی در ادامه تاکید کرد: کشورهای همچون عمان، امارات، ترکیه و …. با سهولتی که برای کسب و کار جوانان ایرانی مهیا میکنند نسبت به جذب سرمایه انسانی ایران اقدام کردهاند، در دولت سیزدهم به دلیل تأخیر در اجرای برنامههای دو دهه گذشته این مسئله شتاب بیشتری گرفته است و باعث خروج آنها در تمام حوزهها شده است، زمانی نه چندان دور نگران خروج پزشکان بودیم، اما امروز شاهد خروج بسیاری از سرمایه گذاران صنوف این حوزه هستیم.