تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد
سرخط خبرها
در مراسم تقدیر از برگزیدگان جایزه کتاب سال؛

رئیس جمهور: انقلاب اسلامی بر مبنای آگاهی مردم و در اثر کتاب ، کتابت و روشنگری بود

  • کد خبر: ۱۷۰۴۷
  • ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۸
رئیس جمهور: انقلاب اسلامی بر مبنای آگاهی مردم و در اثر کتاب ، کتابت و روشنگری بود
رئیس جمهور، تحریم ملت ایران از سوی آمریکا را اقدامی تروریستی دانست و اظهارداشت: همه شاخص‌ها نشان می‌دهد ایران اسلامی در برابر فشارهای دشمنان تسلیم نشده و تسلیم نخواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در مراسم تقدیر از برگزیدگان سی و هفتمین جایزه کتاب سال و بیست و هفتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: به رغم فشارهای آمریکا، روند پیشرفت کشور متوقف نشده است و رشد اقتصادی بدون نفت ما امسال مثبت خواهد بود.

رئیس جمهور گفت: در برخی از امور از جمله صنعت، تورم تولیدگر ما منفی است و در برخی امور 7 دهم درصد است.


بیشتر بخوانید:رشد ۱۵ درصدی چاپ کتاب باوجود تحریم‌های ظالمانه


متن سخنان دکتر روحانی به این شرح است:

 

بسم‌الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین

بسیار خوشحالم که در ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی، در جمع فرهیختگان، اندیشمندان و نویسندگان و اهل قلم حضور دارم.

تردیدی نداریم که رشد و افتخار دیروز، امروز و آینده ما هم در سایه علم، دانش و اندیشه و ماندگاری آن هم در سایه کتابت و کتاب هست و هدف از همه این‌ها آن است که پیش روی جامعه و انسان‌ها مسیر را برای مردم روشن کنیم.

این خیلی نکته مهم است که رسالت و وظیفه ما تا کجاست؟ و مردم ما تا چه حد اختیار و حقوق آن را دارند که مسیری را برگزینند و انتخاب کنند.

قرآن مجید به ما می‌گوید: «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنوا یُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ»، ولایت خداوند برای این است که مردم را از تاریکی‌ها برهاند و نور و روشنایی را در مسیر راه مردم قرار دهد.

این خیلی نکته مهمی است که خداوند می‌گوید من می‌خواهم مسیر را روشن کنم و  این شما هستید که باید برگزینید و انتخاب کنید. انتخابگر بودن و اینکه انسان بتواند مسیر را خود برگزیند، بسیار اهمیت دارد و اتفاقا یکی از مشکلات جامعه امروز ما هم این است که برخی فکر می‌کنند بالاتر از نور وظیفه دیگری هم بر عهده ماست، انتخاب بر عهده مردم است و اینکه بپذیرند یا نپذیرند در اختیار مردم است، اما ما باید مسیر را روشن کنیم و نگذاریم تاریکی‌ها بماند.

دیگر بالاترین کتاب ما که قرآن مجید است خداوند راجع به همین کتاب می‌گوید که چرا این کتاب را نازل کردیم؛ «لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ» همه کتاب و هدایت پیامبران و هدایت الهی برای این بوده که مسیر روشن بشود تا مردم بتوانند راحت‌تر برگزینند و انتخاب کنند.

انقلاب بزرگ ما که این روز‌ها برای چهل و یکمین بار به استقبال آن روز و جشن آن روز می‌رویم، بر مبنای آگاهی مردم و در اثر کتاب و کتابت و روشنگری بود و چیز دیگری نبود. از آن اولین لحظه نهضت اسلامی که مربوط می‌شود به سال ۴۱، از اعلامیه علما یعنی همان صفحه مکتوبی که به دست عالمان بزرگ و بزرگان جامعه و فرهیختگان نوشته شده بود و نشر پیدا کرد، انقلاب ما با آن آغاز شد و همه جا بیان بود و همه جا زبان بود و همه جا کتاب بود و همه جا نشر بود که توانست مردم ما را در یک مسیر صحیح و درست برای آزادی قرار دهد.

دو نکته اینجا گفته شد که هر دوی آن‌ها مهم است من به آن اشاره می‌کنم. نکته اول اینکه کتاب را بنویسیم، به آن ارج نهیم و کتاب را نقد کنیم، حالا ایشان بیان کردند که جایزه و انتخاب و نحوه انتخاب نقد شود بله آن هم جای نقد دارد، ولی مهم‌تر نقد خود کتاب است.

اگر ما کتابی را نقد کنیم به معنی اهمیت آن کتاب است نه به معنی نقص آن کتاب. من این را در پرانتز فقط به عنوان یک مثال می‌گویم. خیلی وقت پیش در یک مسجدی که امام جماعت آن یک عالِم فرهیخته‌ای بود من چند شب سخنرانی داشتم و منبر می‌رفتم، بعد از منبر مرا صدا می‌زد و برخی از نکات را نقد می‌کرد، برایم عجیب بود یعنی خیلی سابقه نداشت که ما مسجدی منبر برویم و امام جماعت آن بیاید نقد کند، فردا شب و شب بعد هم همین طور، شب آخر به من گفت در مسجد من در طول سال خیلی‌ها منبر می‌روند و من با هیچ کدام آن‌ها نه صحبت و نه نقد می‌کنم، تنها صحبت‌های شما هست که من شایسته بحث و نقد می‌دانم. این عالِم خیلی برای من مشوق بود، چون معتقد به علمیت و جایگاه او بودم.

نقد کتاب به معنای آن است که آن کتاب در خور بحث و تضارب آرا و در خور انتقاد است و این بسیار ارزشمند است هم برای نویسنده کتاب و هم برای نقاد و وقتی نقد می‌کنیم مردم را به خرید و مطالعه آن کتاب تشویق می‌کنیم.

گاهی وقت‌ها اصلا معروفیت یک کتاب در سایه نقد می‌شود وقتی ما آن را نقد می‌کنیم باعث می‌شود که مردم توجه کنند و بگویند مطلب و مبنای آن چه بوده و این یکی از راه‌های تشویق است.

نکته دومی که مطرح شد و به نظر من بسیار حائز اهمیت است اینکه ما در روز‌های سخت راه را گم نکردیم و این خیلی مهم است. ما در این دو سالی که تحت شدیدترین فشار‌های اقتصادی از طرف دشمنان مان و به ویژه آمریکا بودیم که یک کار غیرقانونی، برخلاف تعهدات و مقررات بین المللی و خلاف قطعنامه سازمان ملل متحد بود. این اولین بار است که در برابر آمریکا رو در روی هم قرار می‌گیریم قطعنامه سازمان ملل حامی ماست در دفعات پیش مختلف بوده گاهی وقت‌ها هم قطعنامه‌ها خیلی حامی ما نبود، ولی این بار قطعنامه سازمان ملل حامی ماست و آمریکا برخلاف قطعنامه‌ای که خودش هم رای داده و آن قطعنامه به اتفاق آرا در شورای امنیت تصویب شده روبروی آن قطعنامه قرار گرفت و برای اولین بار - آن مقدار که من یاد دارم-  در تحریم‌ها است که قدرت بزرگی یک ملت ۸۳ میلیونی را تحریم می‌کند نه فرد خاص و گروه خاص را. اینکه آمریکایی‌ها هرازگاهی چند نفر را اسم می‌برند و تحریم می‌کنند این از فریبکاری آنهاست، آن‌ها ۸۳ میلیون را تحریم کردند بدون استثناء.

اینکه این‌ها نمی‌گذارند ما قطعات مورد نیاز یک کارخانه را وارد کنیم یعنی بر علیه کارگران و تولید ما دارند تلاش می‌کنند، اینکه نمی‌گذارند نیازمندی‌های کشور خریداری و وارد کشور شود به معنای آن است که در برابر خواست و نیاز مردم ایستاده و آن‌ها را در فشار قرار می‌دهند.

فکر نمی‌کنم هیچ وقت هیچ کشوری نسبت به هیچ ملتی دارو را تحریم کرده باشد، آمریکایی‌ها دروغ می‌گویند دارو را تحریم نکرده اند. آن‌ها وقتی مسیر بانک‌ها را بر روی ایران تحریم می‌کنند و مسیر فروش صادرات ما را با مشکل مواجه می‌کنند و برخی آن‌ها را که مبنای خرید و قدرت خرید ماست تحریم می‌کنند، یعنی عمل تروریستی انجام می‌دهند. امریکا اقدام تروریستی علیه ایران انجام می‌دهد و اینجا جایی است که با کتاب و نشر و سخن گفتن و بیان، این واقعیت را باید برای مردم باز کنیم.

آمریکا امروز به عنوان دشمن یک حکومت و تقابل با یک قدرت مطرح نیست، آمریکا امروز تروریست است ودر حال انجام اقدام تروریستی است و یک ملت بزرگ فرهنگ دوست و فرهنگ ساز و ملتی را که در طول قرن‌ها و هزاره ها، بر گردن تمام جهانیان و علم و دانش حق دارد، تحت فشار و تحریم قرار می‌دهد.

اما خیلی مهم است که این فشار نگذاشته ما مسیرمان را عوض کنیم، آمریکا تمام فشارش برای این بود که ما مسیر را عوض کنیم و از مسیری که می‌رفتیم پشیمان شویم و مسیر نویی که آن‌ها می‌خواستند برگزینیم و انتخاب کنیم و ملت ما با هوش و تدبیر و صبر فراوان در طول این دو سال در برابر این فشار‌ها ایستاده است.

برخی از دوستان گاهی به من می‌گویند که شما این همه فشار سیاسی و اجتماعی را فکر نمی‌کردید که کاندیدا شدی؟ نقد می‌کنند که اگر آدمی این همه فشار را پیش بینی می‌کند نباید کاندیدا بشود اتفاقا به عکس، اگر ما روزی می‌بینیم دوران سخت هست آن وقت به صحنه آمدن و بار مسوولیت به دوش گرفتن هنر است.

امروز تمام مردم ما و تمام تولیدکننده‌های ما این بار را بر دوش گرفتند. اینکه شما می‌بینید علیرغم همه  این فشار‌ها در طول این ۱۰ ماه، ۷۲ میلیارد دلار تجارت ما هست یعنی صادرات و واردات ما هست، بدان معنا است که ما عقب نمانده ایم نه از پارسال و نه از سال‌های گذشته. اینکه آمار نشر اینجا بیان شد خیلی مهم است، چون ما وقتی راجع به تولید کشاورزی صحبت می‌کنیم همه می‌گویند این ضرورت روزمره ماست به هر حال نمی‌شود بدون غذا و امنیت غذایی زندگی کرد، اما می‌شود بدون کتاب و نشر زندگی کرد. اینکه ما امسال نسبت به پارسال و سال‌های گذشته، در همه امور در علم، در تحصیلات، در دانش، در مقاله نویسی و نوشتن کتاب بهتر قبل بهتر است، این نشان می‌دهد که ما مسیر را گم نکردیم. در تمام اضلاع هنر و فرهنگ اینچنین هستیم. اینگونه نیست که امسال وضع ما در کتاب بهتر باشد در فیلم، تئاتر و شعر وضع ما بدتر باشد، ما در تمام رشته‌های علمی و هنر، ملت ما پیشتاز است و وضع امسال ما از پارسال بهتر است.

من این نکته را خدمت شما عرض می‌کنم، چون با خیلی‌ها ناچار بودم، با اقتصاددان‌ها حرف بزنم، با اقتصاددان‌های خیلی معروف، اقتصاددان‌هایی که شاید بهترین‌ها در ایران هستند، من در سال گذشته اواخر سال با این‌ها راجع به امسال صحبت می‌کردم هیچ کدامشان پیش بینی وضع امروز را برای ایران نمی‌کردند که ما قادر باشیم تورم را از حدی که اول سال است در ماه دهم کاهش دهیم. هیچ کدام از این  اقتصاددان‌ها که با من صحبت و بحث کردند فکر نمی‌کردند که امسال رشد اقتصادی بدون نفت ما مثبت باشد هیچ کدامشان به من نگفتند.  

آن‌ها گفتند با این وضعی که دارد ادامه پیدا می‌کند سال ۹۸ وضع ما از امسال بدتر خواهد بود و ما نمی‌توانیم رشد مثبت داشته باشیم. پیش بینی می‌کنیم امسال رشد اقتصادی بدون نفت ما (که رشد اقتصادی سال ۹۸ آمارش سال آینده باید منتشر شود) مثبت خواهد بود و وضع تورم ما در پایان سال، بهتر از اول سال خواهد بود و من امروز در سخنرانی دولت اعلام کردم در برخی از امور، تورم تولیدگر ما آن که برای آینده است و آثارش در آینده ظاهر می‌شود و پیش‌نگر است، دربرخی از موارد، منفی است، در صنعت منفی است. در صنعت، تورم تولیدگر ما نسبت به ماه قبل منفی است و در برخی از امور سرجمع که همه امور را حساب کنیم، ۷ دهم درصد است این بدان معناست که ما در ماه‌های آینده، شرایط بهتری را تجربه خواهیم کرد.

این به معنای ایستادگی یک ملت است. آمریکا فکر می‌کرد، ملت ما به زانو در می‌آید؛ نه الان که تقریباً ۲۰ ماه است که تحت فشار هستیم، بلکه فکر می‌کرد در ۳ ماهه اول ما به زانو در می‌آییم. فکر می‌کرد تقاضای مذاکره از آمریکا می‌کنیم و مذاکره به آن مفهومی که آن‌ها می‌خواهند نه به آن مفهومی که ما می‌خواهیم. ما می‌خواهیم در یک فضای آزاد منطق ما غالب باشد که این چنین است که حق با ما است.

آن‌ها می‌خواهند در یک مذاکره ظالمانه و نابرابر و غیرعزتمندانه ما را به تسلیم بکشانند و این کار امکان‌ناپذیر است برای ملت ایران، هر حکومتی و حاکمی و رئیس جمهور و دولتی باشد، ملت ما زیر بار تسلیم نخواهد رفت و این به معنی توانمندی این ملت است.

در همه زمینه‌ها محکم ایستادیم و مقاومت کردیم، آیا شما در این سال‌های اخیر، یادتان می‌آید که یک هواپیمای آمریکایی توسط پدافند یک کشور در این منطقه سرنگون شده باشد و این به دست شجاعان این سرزمین انجام شد. شما یادتان می‌آید در سال‌های اخیر و حتی در دهه‌های گذشته، پایگاه آمریکا توسط یک کشور موشک باران شده باشد، ولی توسط شجاعان این سرزمین انجام شد، شما در تاریخ دیده بودید، آمریکا علیه یک کشوری توطئه بکند و همه کشور‌های جهان به استثناء ۲، ۳ کشور کوچولو همه آمریکا را محکوم کنند. در این مسأله تحریم، در این مسأله زیر پا گذاشتن تعهد هسته‌ای آمریکا و ۶ کشور دیگر، کسی در دنیا جز ۲، ۳ کشور، همه آمریکا را محکوم کردند. در سازمان ملل و غیرسازمان ملل و در مجمع عمومی و یا شورای امنیت.

این به معنای پیروزی ملت بزرگ ما در سیاست است. ما ۳ بار در طول یکسال گذشته در دادگاه بین‌المللی لاهه آمریکا را محکوم کردیم و در ۳ مرحله حاکم شدیم و همین دادگاه آمریکا را ملزم کرد که حق ندارد در امور غذایی، دارویی و نیازمندی‌های ضروری مردم، تحریم را اجرا کند، الان کاری که آمریکا انجام می‌دهد هم خلاف بشریت، هم خلاف مصوبه شورای امنیت و هم خلاف مصوبه دادگاه بین‌المللی است.

ما در زمینه حقوقی و سیاسی هم پیروز شدیم. البته در فشار هستیم وقتی در برابر یک ابرقدرتی که به ناحق علیه ما اعمال فشار می‌کند. همین یکی دو روز پیش با مسئول هماهنگی سیاست خارجی اروپا ملاقات داشتم به صراحت آن‌ها کار آمریکا را غلط و غیرقانونی می‌دانند با همین صراحت در مذاکره رسمی و به صراحت عذرخواهی می‌کنند با یک زبانی که اروپا نتوانست به وظایف خودش در این تعهد عمل کند.

کار بسیار عظیم و بزرگی است که یک قدرت بزرگی در دنیای امروز آن هم به معنی اتحادیه اروپا یا از طرف ۲۷ کشور اینچنین حرف بزند.

پس همه شاخص‌های ما نشان می‌دهد که در برابر این فشار تسلیم نشدیم و تسلیم نخواهیم شد.

روز‌های بلندی پیش رو داریم و در این روز‌های بلند، البته هم باید مردم را تشویق کنیم و هم اگر یک جایی لازم است باید نقد کنیم.

نه کتاب، نه یک نهاد و نه دولت غیر قابل نقد هستند، تمام نهاد‌ها قابل نقد هستند. ما نهاد و جمعی را که بگوییم نقد بر او جایز نباشد، در کشور و دنیا نداریم. اگر نقد به حقی داریم، باید نقد کنیم، اما این نقد ما به آن معنا نیست که مردم ما از مسیری که باید پیش بروند و حقوقی که پیش روی آنهاست، از آن حقوق‌شان صرف نظر کنند و یا خسته و دلسرد بشوند، مسیرمان را باید ادامه دهیم و تردید نداریم در این مسیر پیروز هستیم.

نکته آخر را می‌خواهم در چند جمله خلاصه کنم.

در این سال‌های اخیر، با ۳ مسأله مهم که هر یک از آن‌ها به معنای جنایت آمریکاست، روبرو بودیم، تحریم ملت ایران، یکی از آن جنایات بزرگ بود که توسط آمریکا انجام گرفت. ظلم به منطقه و نوعی حمایت از تروریسم، ظلم بزرگی بود که به کل منطقه روا داشته شد و شما دیدید که آن کسی که در طول سال‌های گذشته با تروریسم مبارزه کرد، به دست آمریکایی‌ها ترور شد و این به آن معناست که آمریکا همواره در سال‌های اخیر، نخواسته تروریسم در این منطقه از بین برود و به یک نوعی از تروریسم حمایت کرده است.

مسأله سوم تحقیر ملت‌های منطقه بوده است، تعبیراتی که آمریکا راجع به حامیان خودش راجع به کشور‌هایی که وابسته او هستند، کرد به معنای تحقیر همه ملت‌های منطقه بود که گاو شیرده یکی از تعبیراتی بود که نسبت به ملت‌های منطقه اظهار کرد و جنایت اخیر نسبت به ملت بزرگ فلسطین و آنچه که اسم گذاشتند، تحت عنوان، معامله قرن و در واقع جنایت قرن و آن چیزی است که امروز ما می‌بینیم کاری که آمریکا انجام داد جز چند کشور باز هیچ کس آن را نپذیرفت حتی اتحادیه اروپا. این هم باز از کار‌های ناشیانه‌ای بود که در این حکومت فعلی آمریکا شاهد آن بودیم. در برابر همه این توطئه‌ها ملت‌های منطقه ایستادند و ما هم به حول و قوه الهی خواهیم ایستاد.

ازشما فرهیختگان، صاحبنظران و اهل قلم می‌خواهم، دولت و نظام را یاری کنید. ملت خودتان را یاری کنید. با نوشتن بیشتر و با اینکه ما مسیر آینده را روشن‌تر کنیم، هر جمله‌ای که نوری بتابد آن همان کتابی است که مورد نظر قرآن است.

اگر هر کتابی آینده و مسیر را روشن کند، ابهامی، اجمالی را بردارد، نقطه تاریکی را از بین ببرد، آینده‌ای را روشن کند، مسیر و راه را برای مردم بازتر کند، آن به معنای همان کتابی است که قرآن و تاریخ ما بر آن تأکید می‌کند و افتخار ما در طول تاریخ بوده است این هم نکته مهمی است دشمن‌های ما می‌دانند که فرهنگ برای ما عزیز است وقتی می‌خواهند تهدید کنند می‌گویند ۵۲ نقطه تاریخی و فرهنگی شما را بمباران می‌کنیم. ان‌ها می‌دانند که برای مردم فرهنگ چقدر عزیز است. تهدید آن‌ها علیه فرهنگ ملت بزرگ؛ ملتی که در طول سالیان دراز ابن سیناها، خوارزمی‌ها، سعدیها، مولانا‌ها و آن همه اندیشمندان، صاحبنظران، نویسندگان و شعرا به گردن فرهنگ جهانی و فرهنگ منطقه حق داشتند و امروز مردم ما همان مسیر و همان راه را به حول و قوه الهی ادامه خواهند داد.

یکبار دیگر از حضور و تلاش شما در زمینه فرهنگ و هنر تشکر می‌کنم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->