نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

انتقاد اردوغان از گروکشی آمریکا

  • کد خبر: ۱۷۱۲۰۹
  • ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۳
انتقاد اردوغان از گروکشی آمریکا
رئیس جمهور ترکیه روز یکشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با دبیر کل ناتو از اقدام آمریکا در مشروط کردن خرید اف-۱۶ به موافقت آنکارا با عضویت سوئد در ناتو انتقاد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دفتر ریاست جمهوری ترکیه روز یکشنبه خبر داد که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور تلفنی با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو گفتگو کرده است.

تحولات روز گذشته روسیه و همچنین موضوع پیوستن سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی، محور‌های گفت‌وگوی اردوغان و استولتنبرگ بوده است.

رئیس جمهور ترکیه در این گفت‌وگوی تلفنی به فعالیت آزادانه اعضای گروه تروریستی پ‌ک‌ک در سوئد اشاره کرد و گفت که آنکارا نسبت به عضویت سوئد در ناتو نگرش مثبتی دارد.

اردوغان همچنین به کارشکنی واشنگتن در زمینه خرید جنگنده‌های اف-۳۵ اشاره کرد و گفت که آمریکا با مشروط کردن خرید جنگنده اف-۱۶ به موافقت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو، در واقع در حال آسیب رساندن به امنیت این سازمان و نه ترکیه است.

وی خطاب به دبیر کل ناتو گفت: «برای موافقت با پیوستن سوئد به ناتو، استکهلم باید تظاهرات پ‌ک‌ک علیه ترکیه را متوقف کند».

استولتنبرگ نیز درباره گفت‌وگوی تلفنی خود با اردوغان گفت که گفت‌وگوی سازنده‌ای با رئیس جمهور ترکیه پیش از نشست سران ناتو داشته و همکاری با وی را در راستای پیوستن سوئد به ناتو ادامه خواهد داد.

ترکیه از جمله مخالفان پیوستن سوئد به ناتو است و تاکنون سوئد نتوانسته نظر آنکارا را در این زمینه جالب کند. اوایل سال جاری، ترکیه پیشنهاد فنلاند برای ناتو را تصویب، اما با پیشنهاد مشابه سوئد مخالفت کرد. دولت ترکیه در توجیه مخالفت خود با عضویت سوئد در ناتو، استکهلم را به پناه دادن به اعضای گروهک تروریستی «پ‌ک‌ک» متهم کرده است.

رئیس جمهور ترکیه همچنان مخالفت عضویت سوئد در ائتلاف ناتو است. اردوغان اخیرا در این زمینه گفت، سوئد نباید در نشست ماه آینده میلادی ناتو منتظر چراغ سبز آنکارا برای عضویت در این ائتلاف باشد، مگر اینکه مانع برگزاری تجمعات ضد ترکیه‌ای در استکهلم شود.

رئیس جمهور ترکیه توضیح داد آنکارا نمی‌تواند همزمان که تروریست‌ها در استکهلم تظاهرات می‌کنند، به درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو جواب مثبت دهد.

مجارستان نیز مخالف پیوستن سوئد به ناتو است؛ و زیر امور خارجه فرانسه به تازگی از ترکیه و مجارستان خواست قبل از اجلاس ماه ژوئیه سران ائتلاف عضویت سوئد را تصویب کنند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->