نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و پاکستان (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اطلاعیه وزارت کشور درباره تمدید کارت‌های موقت اتباع خارجی شماره ۱ تا ۴+ جزئیات (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه هفدهم مهرماه ۱۴۰۴) تقویت همکاری ایران و افغانستان در حوزه بهداشت و درمان نماینده طالبان در قطر: اظهارات ترامپ درباره بگرام سوءتفاهم بود | ما خواستار به‌رسمیت‌شناخته‌شدن از سوی هند هستیم اولین سفر یک مقام ارشد طالبان به هند | دهلی‌نو میزبان متقی برای گفت‌وگوهای دوجانبه مشکل ویزا حل شد، تیم ملی فوتبال افغانستان به پاکستان می‌رود تأکید والی هرات بر استفاده از ظرفیت راه‌آهن خواف - هرات برای تسهیل در واردات محصولات نفتی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه شانزدهم مهرماه ۱۴۰۴) دیدار لاوروف و متقی در مسکو بهرامی: حضور نظامی خارجی در افغانستان به تقویت گروه‌های افراطی انجامید تاکید بر حمایت از افغانستان مستقل در بیانیه پایانی مشترک فرمت مسکو مقام سازمان ملل متحد از خدمات ایران برای مهاجران قدردانی کرد وزیر خارجه طالبان: افغان‌ها حضور خارجی‌ها را در خاک خود تحمل نمی‌کنند + فیلم طالبان اینستاگرام را در افغانستان فیلتر کرد (۱۵ مهرماه ۱۴۰۴) لاوروف: استقرار زیرساخت‌های نظامی کشور‌های ثالث در افغانستان غیرقابل قبول است هفتمین نشست فرمت مسکو با دستورکار ویژه امنیت افغانستان آغاز شد تعیین تابعیت فرزندان اتباع خارجی متولد ایران برعهده وزارت امور خارجه است معاون وزیر کشور: جامعه بین‌الملل درقبال پناهندگان افغانستانی، مسئولیت خود را انجام نداده است دیدار نمایندگان ایران و پاکستان در آستانه نشست «فرمت مسکو» | تأکید بر مقابله با تروریسم و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای آمار خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی از طریق مرز دوغارون به یک میلیون نفر رسید (۱۴ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سازمان ملل: با آمدن طالبان تلفات غیرنظامیان در افغانستان کاهش نیافته است

  • کد خبر: ۱۷۱۵۴۱
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
سازمان ملل: با آمدن طالبان تلفات غیرنظامیان در افغانستان کاهش نیافته است
سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) در گزارشی به تعداد کشته‌شده‌های غیرنظامی و افراد مجروح در افغانستان پس از حکمرانی دوباره طالبان پرداخت؛ آماری که گرچه نسبت به سال‌های قبل و دوران جنگ در این کشور کاهش نشان می‌دهد اما همچنان بالاست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس گزارش دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، از زمان روی کار آمدن دوباره طالبان در اواسط اوت ۲۰۲۱ تا پایان ماه مه سال جاری میلادی، ۳هزار و ۷۷۴ تلفات غیرنظامی ثبت شده که ۱۰۹۵ تن از آن‌ها در رویدادهای خشونت‌آمیز در این کشور کشته شدند.

این درحالی است که براساس گزارش‌های قبلی سازمان ملل، ۸هزار و ۸۲۰ تلفات غیرنظامی از جمله ۳هزار و ۳۵ کشته در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.

طالبان در اوت ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفت و به حضور سربازان ایالات متحده و ناتو پس از دو دهه جنگ در افغانستان پایان داد.

طبق گزارش سازمان ملل، سه‌چهارم از حملات صورت گرفته در افغانستان از زمان روی کار آمدن طالبان ناشی از انفجار بمب‌های دست‌ساز در مناطق پرتردد از جمله مکان‌های زیارتی، مدارس و فروشگاه‌ها بود. در میان افراد کشته‌شده ۹۲ زن و ۲۸۷ کودک بودند.

این گزارش تاکید کرد که اکثر انفجارهای ناشی از بمب‌های دست‌ساز توسط داعش انجام شده است. با این حال سازمان ملل گفت که "تعداد قابل توجهی" از کشته‌شده‌ها ناشی از حملاتی بوده که گروهی هرگز مسئولیت آن‌ها را بر عهده نگرفته و یا اینکه یوناما نتوانسته ارتباط آن حملات را با گروه‌ خاصی پیدا کند. سازمان ملل به رقم دقیق این نوع از تلفات اشاره نکرد.

سازمان ملل همچنین ضمن ابراز نگرانی نسبت به "مرگبار بودن حملات انتحاری" از زمان روی کار آمدن طالبان، خاطر نشان کرد که این حملات در میان بحران‌های اقتصادی و مالی این کشور رخ می‌دهند و همزمان با کاهش شدید تامین مالی از زمان روی کار آمدن طالبان، قربانیان برای دسترسی به کمک‌های پزشکی، مالی، روحی و اجتماعی تحت دولت رهبری طالبان دست و پنجه نرم می‌کنند.

این آژانس سازمان ملل خواستار توقف فوری حملات شده و گفت که گروه طالبان را برای امنیت افغان‌ها مسئول می‌داند.

اما این درحالی است که طالبان ادعا می‌کند، زمام حکمرانی را هنگامی در دست گرفت که افغانستان در "آستانه فروپاشی" بود و افراد طالبان تلاش کردند تا با "مدیریت مناسب و تصمیمات منطقی" این کشور و دولت افغانستان را از یک بحران "نجات" دهند.

وزارت خارجه طالبان در واکنش به این گزارش مدعی شد که وضعیت در افغانستان از اوت ۲۰۲۱ به تدریج بهبود یافته است. این وزارتخانه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: امنیت در سرتاسر کشور تامین شده است و طالبان به امنیت مکان‌هایی نظیر اماکن زیارتی اهمیت می‌دهد و آن را یک اولویت می‌داند.

همچنین هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان روز یکشنبه ادعا کرد که طالبان اقدامات لازم را برای بهبود شرایط زنان در افغانستان انجام داده؛ اما این درحالیست که گزارش‌های اخیر از محدودیت شدید علیه فعالیت زنان در جامعه و تحصیلات دختران افغان خبر داده‌اند. او این بیانیه را در آستانه تعطیلات عید قربان که آخر این هفته در افغانستان و سایر کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد، منتشر کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->