قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۳) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان شاهد سرمایه‌گذاری برخی بانک‌ها در کشور‌های دیگر هستیم | عدم تمکین بانک‌ها به خروج از بنگاه‌داری هشدار درباره خبر‌های جعلی ثبت‌نام جدید سهام عدالت قیمت طلای ۱۸عیار در مشهد چند؟ (۹ فروردین ۱۴۰۴) + این خبر به‌روز‌رسانی می‌شود نرخ سوخت نیروگاه‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت (۹ فروردین ۱۴۰۴) بررسی قیمت عمده فروشی میوه در اولین روز هفته در مشهد (۹ فروردین ۱۴۰۴) توقف بیش از ۱۵۰ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی کشاورزی مشهد تغییرات دلاری حداقل دستمزد در ایران در ۱۴ سال اخیر | کاهش ۵۰ درصدی حداقل دستمزد در برابر دلار + نمودار قیمت طلا به اوج رسید | تهدیدات تجاری ترامپ فلز زرد را دوباره گران کرد (۸ فروردین ۱۴۰۴) امکان خرید ۱۰ متر مسکن با وام جدید ۱.۳ میلیاردی جدیدترین قیمت خودرو‌های پرفروش خارجی و مونتاژی در سال جدید (۷ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت پرفروش‌ترین خودرو‌های داخلی در سال جدید چقدر شد؟ (۷ فروردین ۱۴۰۴) خودرو‌های وارداتی با دلار بیش از ۳۰۰ هزار تومان در بازار معامله می‌شوند نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای اعلام شد سکه در آستانه ۱۰۰ میلیونی شدن (۷ فروردین ۱۴۰۴) امکان دریافت طلای آنلاین از بانک فراهم شد اوج گیری دوباره قیمت طلا در مشهد (۷ فروردین ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ فروردین ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۸ میلیون تومان اثر افزایش مزد ۱۴۰۴ با تورم قبل از تحویل سال خنثی شد
سرخط خبرها

بازی برنده-بازنده در بازار‌های مالی

  • کد خبر: ۱۷۱۵۶۲
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۶
بازی برنده-بازنده در بازار‌های مالی
سرمایه گذاران خرگوشی بازار مالی را به چشم یک ماشین نوسان گیر از زمان حال می‌بینند. آن‌ها تلاش می‌کنند که بازار را در کوتاه مدت پیش بینی کنند.

«۱۲ درصد منفی سکه طرح جدید»، «خودرو ۱۰ درصد منفی»، «دلار ۶.۳ درصد منفی». این‌ها بازدهی بازار‌های مالی خردادماه است. این بازدهی منفی درحالی در بازار‌های مالی ایجاد شد که پیش از این ماه‌های قبل از آن رشد قیمت‌ها سبب شده بود تقاضا برای ورود به بازار‌های سرمایه گذاری به شدت افزایش یابد.

به عنوان مثال می‌توان به ثبت نام بیش از ۹۰۰ هزار نفر در سامانه ثبت نام خودرو اشاره کرد. البته بعد از ریزش قیمت خودروها، ۵۰ درصد متقاضیان خودرو‌های مونتاژی و ۲۰ درصد متقاضیان خودرو‌های داخلی انصراف دادند؛ اما چرا در بازار‌های سرمایه گذاری افراد چنین احساسی تصمیم می‌گیرند و این مسئله بیشتر اوقات به ضرر آن‌ها تمام می‌شود؟ برای پاسخ به این سؤال باید به دو اصطلاح سرمایه گذاران خرگوشی و لاک پشتی اشاره کرد.

سرمایه گذاران خرگوشی بازار مالی را به چشم یک ماشین نوسان گیر از زمان حال می‌بینند. آن‌ها تلاش می‌کنند که بازار را در کوتاه مدت پیش بینی کنند. تصور آن‌ها این است که چیزی می‌دانند که بقیه از آن بی خبرند. آن‌ها معمولا به سرعت سودشان را می‌گیرند و به اطلاعات جدیدی که دریافت می‌کنند، سریع واکنش نشان می‌دهند. نقدینگی مهم‌ترین شاخص این سرمایه گذاران محسوب می‌شود؛ زیرا زمان ورود و خروج از یک معامله برای آن‌ها خیلی سریع اتفاق می‌افتد.

اما سرمایه گذاران لاک پشتی با بازار مانند یک ترازو رفتار می‌کنند. آن‌ها تلاش می‌کنند قسمتی از یک کسب وکار آینده دار را تصاحب کنند؛ تجارتی که بتواند در زمانی طولانی سرعت رشد بیشتری نسبت به کل بازار داشته باشد. نقدینگی برای این سرمایه گذاران از اهمیت کمتری برخوردار است؛ زیرا ممکن است آن‌ها دارایی خود را تا مدتی نگه دارند و نفروشند. از نظر آن ها، بهترین رفتار معامله گرانه زمانی اتفاق می‌افتد که طی آن تجارت بتواند در یک بازه زمانی بلندمدت، رشد بیشتری نسبت به کل بازار از خودش نشان دهد.

استراتژی «لاک پشتی» از اوضاع بازار استفاده می‌کند و با خرید و نگهداری دارایی‌هایی که قیمت هایشان ریزش کرده و تقاضا برای آن‌ها کم است، در بلندمدت به سود بسیار زیادی می‌رسد؛ اما سرمایه گذاران خرگوشی روی جمع آوری بیشترین مقدار پول ممکن در بیشترین قیمت ممکن و با کمترین مدیریت و زمان لازم تمرکز می‌کنند.

همین مسئله سبب می‌شود بیشترین ضرر را از نوسان‌های بازار بکنند. سرمایه گذاران لاک پشتی اعتقاد دارند که رشد و بزرگی با گذشت زمان به دست می‌آید، برای همین به سمت سرمایه گذاری در بازار‌هایی می‌روند که این مسئله را برایشان محقق کند. به عنوان مثال، با کسب اطلاعات لازم وارد بورس می‌شوند و البته دراین میان، در آنجا هم مانند سرمایه گذاران خرگوشی تصمیم گیری نمی‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->