جواد بهنام در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: حق پرستاری به خانواده ها، پس از آنکه میزان و سطح معلولیت مددجویان به تایید کمیسیون پزشکی تشخیص معلولیت رسید، به خانوادهها تعلق میگیرد.
بهنام در ادامه گفت: علاوه بر این، نوع دیگری از حق پرستاری نیز به معلولان ضایعه نخاعی تعلق میگیرد که مبلغ آن یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که این حقوق، غیر از پرداخت مستمری مددجویان است.
وی با بیان این مطلب که ۲۲۰ هزار مددجو در قالب ۸۰ هزار خانواده تحت پوشش بهزیستی مشهد هستند گفت: میزان پرداخت مستمری مددجویان از ۶۰۰ هزار تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بنا به جمعیت معلول هر خانواده متفاوت است.
بهنام در پاسخ به این سوال که عدالت اجتماعی در پرداخت مستمری بر اساس محل سکونت معلولان وجود دارد یا خیر، گفت: میزان مبلغ مستمری در سازمان بهزیستی بر اساس مصوبه هیئت دولت برای تمامی مددجویان بدون در نظرگرفتن شرایط اقتصادی معلولان در یک روستا یا شهرهای بزرگ یکسان است و اگر بخواهیم نگاهی منطقی به این موضوع داشته باشیم نادرست است؛ اما از این جهت که این مستمری از سوی دولت به صورت متمرکز پرداخت میشود عادلانه است.
مدیر بهزیستی مشهد مسکن را یکی از مهمترین دغدغههای خانوادههای تحت پوشش سازمان بهزیستی دانست و افزود: جهت حمایت از خانوادههای دارای بیش از یک عضو معلول، ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کمک بلاعوض برای مسکن در نظر گرفته شده است. همچنین نزدیک به ۶ هزار نفر از مددجویان با حمایت بهزیستی در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند.
بهنام با بیان این مطلب که هزینههای درمانی مددجویان فراتر از اعتبارات سازمان بهزیستی است، گفت: اعتبار سازمان در حوزه درمانی کم است و نیاز جامعه معلولان بیش از حد اعتبارات است و پاسخگوی نیازهای معلولان نیست. به عنوان مثال بیمار اعصاب و روان لازم است به صورت دائم دارو مصرف کند یا معلولان شدیدی که کنترل ادرار و مدفوع ندارند برای تهیه پوشک و اقلام بهداشتی نیاز به حمایت دارند و بیمارانی که نیاز به جراحی، دندانپزشکی و فیزیوتراپی و دیگر مراقبتهای پزشکی دارند که با وجود تشکیل صندوق درمان و پرداخت فاکتور هزینههای پزشکی، باز هم نیاز خانوادهها را رفع نمیکند.
وی در خصوص حمایت درمانی مددجویان پیشنهاد داد: اختصاص بیمه تکمیلی ویژه افراد دارای معلولیت میتواند راهکار مناسبی برای این افراد باشد تا هزینههای واقعی که برای درمان داشتند برگردد.
این مقام مسئول با اشاره به این مطلب که مبحثی به نام بازنشستگی برای مددجویان در سازمان بهزیستی وجود ندارد اظهار کرد: حدود ۱۲ سال گذشته، طرحی در دولت با مشارکت سازمان بهزیستی و تامین اجتماعی ویژه زنان سرپرست خانوار و معلولان شاغل اجرا شد که این مددجویان از طریق سازمان بهزیستی بیمه شدند و آن زمان نزدیک به چهار هزار نفر در این طرح شرکت کردند و پس از آن، دیگر این طرح ادامه نیافت در صورتی که میتوانست پشتیبان خوبی برای مددجویان باشد.