به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ عیسی صفری، مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری سپاه امام رضا (ع) در آیین نکوداشت ۱۸۰ شهید جامعه عشایری و تجلیل از عشایر غیور، شبانان و گلهداران خراسان رضوی اظهار داشت: این همایش در راستای تجلیل از شبانان و گله داران عشایر با حضور سران و طوایف عشایری و مسئولین ادارات حوزه تخصصی عشایر برگزار شد.
وی افزود: هدف از برگزاری این همایش تبیین و معرفی ظرفیت و خدمات جامعه عشایری به مردم و مسئولین است که این کار در راستای منویات مقام معظم رهبری در کنگره بزرگداشت ۱۱ هزار شهید عشایر کشور صورت میگیرد. به عقیده مقام معظم رهبری جامعه عشایر ذخایر ارزشمند انقلاب اسلامی و منشا خیر و برکت فراوانی در حوزههای مختلف به ویژه امنیت پایدار نظام اسلامی هستند.
مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری سپاه امام رضا (ع) گفت: یکی از اهداف ما پای کار آوردن ادارات تخصصی در قالب میزگرد تخصصی برای بررسی و پایش مشکلات عشایر است که انشاالله بتوانیم با انجام اقدامات مناسب آنها را رفع نماییم.
سردار ضیاءالدین حزنی دبیر قرارگاه محرومیتزدایی کل سپاه در این همایش، عشایر را یکی از پشتوانههای عظیم کشور دانست که از نگهبانی سرحدات، راهها و روستاها گرفته تا تأمین مایحتاج غذایی کشور، پاسدار ملیت، دین و عقاید ملت بودهاند. وی افزود: جامعه عشایری ما در ۲۹ استان کشور پراکنده هستند و به غیر از استان کردستان و تهران، در سایر نقاط کشور عشایر حضور پررنگ و تأثیرگذاری دارند. در همین راستا، استانهای فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و خوزستان دارای بیشترین میزان عشایر و استانهای قم و قزوین کمترین حضور عشایر را در طول سال تجربه میکنند.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی کل سپاه با بیان اینکه ایجاد امنیت پایدار در ییلاق و قشلاق، مهمترین راهبرد برای ایجاد تحول در جامعه عشایری کشور است، خاطرنشان کرد: این همایش تاکنون در ۲۲ استان برگزار شده و هدف از آن نیز رسیدگی به مشکلات این قشر است. این یک گام مؤثر برای تأمین امنیت غذایی کشور است و به برکت چنین برنامههایی است که میتوان پیوند مستحکمی میان عشایر با نظام برقرار کرد و از همه مهمتر، عمق محبت و علاقه سپاه پاسداران به این قشر تلاشگر را نشان داد.
وی ادامه داد: شبانان، گلهداران و عشایر از جمله اقشاری هستند که نقش محوری در اقتصاد مقاومتی ایفا میکنند؛ بهگونهای که در سطح کشور، ۶۳ میلیون و ۷۳۴ هزار دام سبک وجود دارد که از این میان، استان خراسان رضوی با ۶ میلیون و ۸۵۶ هزار، بیشترین میزان دام سبک را نگهداری میکند. در حوزه دام سنگین نیز هماکنون ۸ میلیون و ۸۸۸ هزار دام سنگین در کشور وجود دارد که خراسان رضوی در رتبه چهارم نگهداری از اینگونه دام قرار دارد.
سردار حزنی تصریح کرد: تا به امروز، بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ شهید از جامعه عشایری کشور تقدیم اسلام و انقلاب شده است. این افتخار بزرگ جامعه عشایری ماست و امیدواریم تا خدماتی که به این عزیزان ارائه میشود، تناسبی با میزان مجاهدت آنان داشته باشد.
وی تأکید کرد: آب، راه، برق از جمله محورهای موردنیاز عشایر کشور است. هزینههای بالای تأمین سوخت و برخی اقلام مایحتاج زندگی عشایری با توجه به بالابودن هزینهها و پایین بودن سقف درآمد، باعث بروز مشکلاتی در زندگی این عزیزان شده است. این مسائل را بگذارید در کنار کاستیهایی در حوزه خدمات فرهنگی همچون مساجد و روحانیون مبلغ که در نهایت، باعث شده تا نرخ مهاجرت عشایر به مناطق حاشیهای شهر همچنان نگرانکننده باشد.
سرهنگ پاسدار احمد سعیدی رئیس سازمان بسیج عشایری کشور نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه بیش از ۲۵ درصد نیاز کشور به گوشت قرمز از محصولات دامی عشایر تأمین میشود، اظهار کرد: در ۵۹ درصد از خاک جمهوری اسلامی، تأمین امنیت کشور بر عهده عشایر مرزنشین است. ۳۵ درصد از صنایعدستی کشور به دست مردان و زنان هنرمند جامعه عشایری تولید میشود و بخش مهمی از فرهنگ اسلامی ایرانی هم به اراده سران عشایر برپا داشته شده است.
وی افزود: مهمترین عامل در رشد شاخصهای عشایری، توجه مسئولان است که میتواند در سختترین شرایط طبیعی، مایه دلگرمی شبانان، گلهدار و اقشار مختلف جامعه عشایری کشور باشد. بسیج عشایری به همین دلیل اراده دارد تا طرح برپایی میز خدمت در ییلاق و قشلاق عشایر را همچنان با قدرت ادامه دهد.