تحصیل معرفت بعد از عمل! تربیت به سبک رحمانی در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظ‌موسوی پیش بینی برگزاری ۲۰ محفل قرآنی در حج تمتع ۱۴۰۴ زیارت حرم نبوی با نرم‌افزار «نُسُک» | برگزاری سالگرد شهید رئیسی در هتل‌های مکه و مدینه مادر شهید رئیسی: تواضع بارزترین ویژگی ابراهیم بود نماهنگ «از تبار آفتاب» منتشر شد + فیلم در دیدار آیت‌الله جوادی آملی با آیت‌الله سیستانی در نجف چه گذشت؟ چه روز‌هایی در اردیبهشت ۱۴۰۴ قمر در عقرب است؟ خیری که محبت می‌آورد | مانند پیامبران خیرخواه یکدیگر باشیم تولیت آستان قدس رضوی: پیام رهبر معظم انقلاب به همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم باید عملیاتی شود ارائه بیش از ۷ میلیون خدمت به مردم به‌مناسبت گرامیداشت شهدای خدمت راه اندازی «تریبون ابراهیم» به مناسبت بزرگداشت آیت الله شهید رئیسی هشدار کرونایی به جانبازان و ایثارگران آمادگی استان کردستان برای میزبانی از زائران اربعین از ابتدای مردادماه ۱۴۰۴ معرفی ۳۲ مسجد از ۱۴ استان برای ثبت جهانی تولد «کانون فرهنگی آیات» از دل یک خانه | روایت یک بانوی جوان مشهدی از وقف آپارتمان خود برای خدمت به اهل بیت (ع) چله خدمت، پویشی مردمی در امتداد راه رئیس‌جمهور شهید تمامی دستگاه‌ها ملزم به ترویج فرهنگ وقف هستند لزوم تحول در سبک زندگی روحانیت | ساده‌زیستی باید احیا شود مادر شهیدان خوراکیان درگذشت
سرخط خبرها

بگذر از خطای من

  • کد خبر: ۱۷۴۴۱۳
  • ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۴
بگذر از خطای من
در این دنیا همان طور که آدم‌های خوب و نیک رفتار و خوش معاشرت زیادند، آدم‌های سخت و بدسیرت و بدخلق هم ممکن است روزی، جایی سر راهمان قرار بگیرند.

آدمیزاد باید دل بزرگی داشته باشد، وگرنه در این دنیا که مدام ممکن است با چیز‌هایی روبه رو شود که طاقتش را طاق و حال خوبش را ضایع کند، کم می‌آورد.

در این دنیا همان طور که آدم‌های خوب و نیک رفتار و خوش معاشرت زیادند، آدم‌های سخت و بدسیرت و بدخلق هم ممکن است روزی، جایی سر راهمان قرار بگیرند؛ تجربه‌ای که به گمان من جزو آزمون‌های سخت زندگی است؛ آدم‌هایی که ممکن است در کوچه و خیابان، در محل کار، در ارتباطات روزمره، جایی با آن‌ها روبه رو شویم و به واسطه خلقیات و روحیه‌ای که دارند، به دیگران آسیب می‌زنند.

گاهی این آسیب‌ها جزئی اند؛ آن قدر که شبیه زخم کوچکی می‌توانی ترمیمش کنی و به زندگی بازگردی. اما گاهی این آسیب ها، ضربه هولناکی است که امکان دارد زندگی انسان دیگری را تا مرز تباهی ببرد. شبیه همان دماغه صخره‌ای که ناگاه در زندگی به آن برخورد می‌کنی و از هم فرو می‌پاشی.

گاهی این خطا‌ها از ظلمی کوچک یا تحقیر و توهین و... به خطا‌های بزرگ تری می‌رسند که حتی جبرانشان ممکن است سخت و نشدنی باشد.

اما در این میان، آدمیزاد برای زندگی باید بتواند از همه سیاهی‌های پیرامونش عبور کند؛ از همه خطا‌هایی که دیگران در حقش مرتکب شده اند و همه لحظه‌هایی که بابت آسیب‌هایی که می‌بیند، رنج می‌کشد. برای رهایی از این جنس رنج ها، برای سبک باری روح و برای نماندن در بند خشم و کدورت‌ها و زیستنی که آسایش فرد را به همراه داشته باشد، یکی از نسخه‌های شفابخش بخشیدن و گذشتن از بدی‌هایی است که دیگران خواسته و ناخواسته مرتکب می‌شوند. جایی نوشته بود: «بخشیده ام. شما هم اگر بخواهید، می‌توانید ببخشید. آدم زمین نیست که بتواند بار همه این تلخی‌ها را به دوش بکشد.»

بخشیدن، دل بزرگی می‌خواهد، اما تجربه اش به آنچه در آیات قرآن آمده است، می‌ارزد. در فرازی از آیه۱۳۴ سوره آل عمران می‌خوانیم: «.. وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَ الْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ»؛ «و خشم خود فرونشانند و از (بدی) مردم درگذرند و خدا دوستدار نکوکاران است.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->