دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

خوش بُوَد گر مَحَکِ تجربه آید به میان

  • کد خبر: ۱۷۷۸۶۴
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
خوش بُوَد گر مَحَکِ تجربه آید به میان
گویند دنیا محل آزمایش است و آدمی  با گذر از آزمون‌های زندگی است که در ابعاد مختلف زندگی اش آزموده می‌شود و محک می‌خورد.

گویند دنیا محل آزمایش است و آدمی  با گذر از آزمون‌های زندگی است که در ابعاد مختلف زندگی اش آزموده می‌شود و محک می‌خورد. گاهی با رنج بسیار که آیا زبان به شکوه می‌گشاید و کنج عزلت می‌گزیند و از عالم و آدم شاکی می‌شود؟ یا صبر پیشه می‌کند و راضی به مقدرات الهی می‌شود.

گاهی با خوشی و نعمت که آیا نعمت افزون او را در زندگی آن قدر غرق می‌کند که از غایت و هدف هستی غافل شود یا نعمت را فرصت خدمت به دیگران و گره گشایی از خلق خدا می‌داند. آزمون‌ها بسیارند و گاهی سخت‌تر از همه آزمون‌های زندگی محک ایمان و اعتقاد به آن چیز‌هایی است که در ظاهر ورد زبانمان داریم و در عمل، اما ممکن است با آن فاصله زیادی داشته باشیم. آزمون‌هایی که باید بین دین و دنیا انتخاب کنیم.

برای برخی این انتخاب تا پای جان پیش می‌رود چنان که کسی تمام دارایی اش را که جان و مال اوست می‌دهد تا ادای دین به اعتقاداتش کند و برای برخی از ما همین مصداق‌های کوچک و بزرگی است که ممکن است هر روز با آن‌ها روبه رو شویم و گاه ممکن است به خاطر نان و گاه به خاطر نام، گاه به خاطر مصلحت و گاه به خاطر سیاست‌های زندگی چشم بپوشیم و برای اعتقاداتمان هزینه‌ای ندهیم.

وقتی ظلمی‌ می‌بینیم و سکوت می‌کنیم، وقتی بی اخلاقی یا رفتار خارج از عرف می‌بینیم و بی تفاوت می‌گذریم. وقتی از ترس از دست دادن منافع شخصی برای دفاع از مظلومی قدمی بر نمی‌داریم، وقتی حاضر نیستیم در اتفاق‌های روزمره کمی از دنیایمان را برای دینمان خرج کنیم، اینجاست که دینداری مان محک می‌خورد و عیارمان رو می‌شود.

امام حسین (ع) در این باره می‌فرمایند: «إنَّ النّاسَ عَبیدُ الدُّنیا، وَالدّینُ لَعقٌ عَلى ألسِنَتِهِم حدیث یَحوطونَهُ ما دَرَّت مَعایِشُهُم، فَإِذا مُحِّصوا بِالبَلاءِ قَلَّ الدَّیّانونَ؛ مردم، بنده دنیایند و به ظاهر، دم از دین مى زنند و تا زمانى که زندگى شان تأمین شود، از آن دفاع مى کنند؛ اما، چون در بوته آزمایش قرار گیرند، دیندارانْ
اندک اند.» (بحار الأنوار: ج ۷۸ ص ۱۱۷ ح ۲)

• خوش بُوَد گر مَحَکِ تجربه آید به میان/ تا سِیَه روی شود هر که در او غَش باشد (حافظ)

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->