اگر سرفه‌های فرزندتان قطع نمی‌شود بخوانید دستورالعمل جدید عربستان برای انتقال آب زمزم از سوی حجاج تأثیر خواب باکیفیت بر جلوگیری از سکته تجویز دارو‌های خارج از فهرست رسمی دارویی ایران تخلف است چند راهکار برای افزایش استقلال در کودکان نوروبیون برای چه کسانی مفید است؟ پلیس اماکن با فعالیت "اتاق‌های فرار" موافق است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ١٠ تیر ١۴٠٣) | بارش‌های رگباری در برخی نقاط استان تمدید مهلت پذیرش اسناد بستری مشمول تأخیر بازنشستگان کشوری تا پایان شهریور ۱۴۰۳ نحوه محاسبه رقم افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و کشوری اعلام شد + جدول کلاهبرداری گسترده مافیای خارج‌نشین از طریق فضای مجازی در مشهد ترفندهای ساده برای مدیریت مصرف آب چرا مبلغ واریزی علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق به حساب بازنشستگان متفاوت بود؟ ضوابط و مقررات پرداخت مستمری بازماندگان تأمین‌اجتماعی اعلام شد + جزئیات (۱۰ تیر ۱۴۰۳) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در انتظار واریز ۳ میلیون تومانِ متناسب‌سازی حقوق (۱۰ تیر ۱۴۰۳) همه‌چیز درباره آخرین وضعیت تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی خراسان رضوی در جمع استان‌های با نرخ بالای فرونشست
سرخط خبرها

"حجامت" علت بیشترین مراجعه مردم به سلامتکده‌های طب سنتی

  • کد خبر: ۱۷۴۸۲۱
  • ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۳
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به الزام وزارت بهداشت در قانون بودجه ۱۴۰۲ به پوشش بیمه‌ای حداقل سه خدمت طب سنتی گفت: حجامت و فصد بیشترین کاربرد را در سلامتکده‌های طب سنتی کشور داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نفیسه حسینی یکتا درباره پوشش بیمه‌ای خدمات طب سنتی اظهار کرد: در حال حاضر فقط ویزیت پزشک متخصص طب ایرانی (دارای مدرک دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی) تحت پوشش بیمه قرار دارد و سایر خدماتی که کد ملی و استاندارد خدمت دارند شامل حجامت خشک (بادکش)، حجامت تر، فصد، زالودرمانی، حقنه، بخور و انکباب، رایحه درمانی و ... تحت پوشش بیمه نیستند.

الزام وزارت بهداشت به پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت طب ایرانی

وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۲ وزارت بهداشت مکلف است که حداقل سه خدمت طب ایرانی را برای کاهش پرداخت از جیب مردم تا پایان امسال تحت پوشش بیمه‌ای درآورد.

حسینی یکتا تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که همه خدمات استاندارد تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما با توجه به اینکه شورایعالی بیمه تصمیم‌گیری را منوط به انجام هزینه ـ اثربخشی و بررسی آمار استفاده از خدمات طب ایرانی کرده است، در حال جمع‌آوری آمار استفاده از خدمات استاندارد طب ایرانی در کل کشور هستیم. تا الان حجامت خشک، حجامت‌تر و فصد بیشترین کاربرد را در سلامتکده‌های طب سنتی داشته‌اند.

وجود ۵۰۰ فارغ‌التحصیل طب ایرانی در کشور

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تعداد فارغ‌التحصیلان دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی گفت: در حال حاضر ۱۳ گروه و ۸ دانشکده طب سنتی مشغول فعالیت هستند و حدود ۵۰۰ نفر تاکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند و همین تعداد نیز مشغول تحصیل هستند.

چگونگی پذیرش پزشکان در رشته طب ایرانی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: هر سال سازمان سنجش قبل از آزمون ورودی بر اساس اعلام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته طب ایرانی را اعلام می‌کند و متقاضیان واجد شرایط با شرکت در آزمون ورودی و کسب رتبه لازم در این رشته پذیرش می‌شوند

چرا باید متخصص طب سنتی داشته باشیم؟

حسینی یکتا درباره نتایج تربیت متخصصان طب سنتی در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌ها تصریح کرد: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، آلودگی محیط زیست، افزایش استرس‌های محیطی، کم‌تحرکی، تغییر ساعات خواب بر خلاف نظم بیولوژیک بدن و تغییر عادات غذایی علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، افزایش شاخص امید به زندگی و تغییر ساختار نسبی جمعیت به سمت سالمندی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است که سالانه هزینه‌های سنگینی به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند. ارتقای سلامت و کاهش بار این بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار و شیوه زندگی آن‌هاست.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: امروزه در دنیا توجه به نقش سبک زندگی در پیشگیری و درمان بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های مزمن غیرواگیر تا حدی است که lifestyle medicine (پزشکی مبتنی بر سبک زندگی) به عنوان یکی از رشته‌های تکمیلی در پزشکی مورد توجه قرار دارد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اهمیت حفظ سلامتی در طب ایرانی در حدی است که در تعریف حرفه پزشکی قبل از درمان بیماری، بر نگاهداشت تندرستی تاکید شده است؛ طب سنتی ایرانی، سلامت‌محور بوده و اغلب آموزه‌های درمانی آن هم مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است؛ روشی که هم ارزان‌تر از روش‌های رایج و هم در دورترین نقاط کشور قابل دسترسی است ضمن اینکه با توجه به ریشه‌دار بودن آموزه‌های طب ایرانی در فرهنگ و باور‌های مردم، توصیه‌ها و روش‌های درمانی طب ایرانی قابلیت پذیرش بیشتری دارد. به همین دلایل است که استفاده از خدمات تایید شده طب سنتی و متخصصین طب ایرانی در نظام سلامت با هزینه کمتر و قدرت بیشتر کمک زیادی به ارتقای سلامت جامعه به خصوص در بحث پیشگیری و درمان بیماری‌های مزمن مانند کبد چرب، دیابت و فشار خون می‌کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->