پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی در شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند
سرخط خبرها

"حجامت" علت بیشترین مراجعه مردم به سلامتکده‌های طب سنتی

  • کد خبر: ۱۷۴۸۲۱
  • ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۳
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به الزام وزارت بهداشت در قانون بودجه ۱۴۰۲ به پوشش بیمه‌ای حداقل سه خدمت طب سنتی گفت: حجامت و فصد بیشترین کاربرد را در سلامتکده‌های طب سنتی کشور داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نفیسه حسینی یکتا درباره پوشش بیمه‌ای خدمات طب سنتی اظهار کرد: در حال حاضر فقط ویزیت پزشک متخصص طب ایرانی (دارای مدرک دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی) تحت پوشش بیمه قرار دارد و سایر خدماتی که کد ملی و استاندارد خدمت دارند شامل حجامت خشک (بادکش)، حجامت تر، فصد، زالودرمانی، حقنه، بخور و انکباب، رایحه درمانی و ... تحت پوشش بیمه نیستند.

الزام وزارت بهداشت به پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت طب ایرانی

وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۲ وزارت بهداشت مکلف است که حداقل سه خدمت طب ایرانی را برای کاهش پرداخت از جیب مردم تا پایان امسال تحت پوشش بیمه‌ای درآورد.

حسینی یکتا تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که همه خدمات استاندارد تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما با توجه به اینکه شورایعالی بیمه تصمیم‌گیری را منوط به انجام هزینه ـ اثربخشی و بررسی آمار استفاده از خدمات طب ایرانی کرده است، در حال جمع‌آوری آمار استفاده از خدمات استاندارد طب ایرانی در کل کشور هستیم. تا الان حجامت خشک، حجامت‌تر و فصد بیشترین کاربرد را در سلامتکده‌های طب سنتی داشته‌اند.

وجود ۵۰۰ فارغ‌التحصیل طب ایرانی در کشور

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تعداد فارغ‌التحصیلان دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی گفت: در حال حاضر ۱۳ گروه و ۸ دانشکده طب سنتی مشغول فعالیت هستند و حدود ۵۰۰ نفر تاکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند و همین تعداد نیز مشغول تحصیل هستند.

چگونگی پذیرش پزشکان در رشته طب ایرانی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: هر سال سازمان سنجش قبل از آزمون ورودی بر اساس اعلام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته طب ایرانی را اعلام می‌کند و متقاضیان واجد شرایط با شرکت در آزمون ورودی و کسب رتبه لازم در این رشته پذیرش می‌شوند

چرا باید متخصص طب سنتی داشته باشیم؟

حسینی یکتا درباره نتایج تربیت متخصصان طب سنتی در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌ها تصریح کرد: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، آلودگی محیط زیست، افزایش استرس‌های محیطی، کم‌تحرکی، تغییر ساعات خواب بر خلاف نظم بیولوژیک بدن و تغییر عادات غذایی علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، افزایش شاخص امید به زندگی و تغییر ساختار نسبی جمعیت به سمت سالمندی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است که سالانه هزینه‌های سنگینی به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند. ارتقای سلامت و کاهش بار این بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار و شیوه زندگی آن‌هاست.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: امروزه در دنیا توجه به نقش سبک زندگی در پیشگیری و درمان بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های مزمن غیرواگیر تا حدی است که lifestyle medicine (پزشکی مبتنی بر سبک زندگی) به عنوان یکی از رشته‌های تکمیلی در پزشکی مورد توجه قرار دارد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اهمیت حفظ سلامتی در طب ایرانی در حدی است که در تعریف حرفه پزشکی قبل از درمان بیماری، بر نگاهداشت تندرستی تاکید شده است؛ طب سنتی ایرانی، سلامت‌محور بوده و اغلب آموزه‌های درمانی آن هم مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است؛ روشی که هم ارزان‌تر از روش‌های رایج و هم در دورترین نقاط کشور قابل دسترسی است ضمن اینکه با توجه به ریشه‌دار بودن آموزه‌های طب ایرانی در فرهنگ و باور‌های مردم، توصیه‌ها و روش‌های درمانی طب ایرانی قابلیت پذیرش بیشتری دارد. به همین دلایل است که استفاده از خدمات تایید شده طب سنتی و متخصصین طب ایرانی در نظام سلامت با هزینه کمتر و قدرت بیشتر کمک زیادی به ارتقای سلامت جامعه به خصوص در بحث پیشگیری و درمان بیماری‌های مزمن مانند کبد چرب، دیابت و فشار خون می‌کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->