همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

فربگی قوانین و نفس تنگی تولید

  • کد خبر: ۱۷۴۹۲۷
  • ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
فربگی قوانین و نفس تنگی تولید
سیدمحسن موسوی زاده - روزنامه نگار

«در شهر قانون‌های بسیاری تدوین می‌کنند و بر جزئیات آن می‌افزایند تا درمانی برای درد‌هایی که به درستی فهمیده نشده اند، پیدا کنند. فراوانی قانون ها، بیشتر از آنکه درمان درد باشد از بارزترین نشانه‌های نابسامانی است. به عبث گمان می‌رود که تدوین قانون‌های جدید مانعی در برابر خطا‌ها می‌تواند باشد، ازاین رو باید قانون‌های بسیاری وضع کرد. درحالی که خیرخواهان واقعی به جای آنکه بر شمار قانون‌ها بیفزایند، باید عدالت را در روح شهر بدمند.» (ایسوکراتس از خطبای یونان باستان)

در سال‌های گذشته نام گذاری سال‌ها با عنوان‌های اقتصادی سبب شد تا مسئله حمایت از تولید موردتوجه قوای مختلف و از جمله مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد؛ ازاین رو در چند دوره گذشته، نمایندگان در خانه ملت سعی کرده اند با تصویب قانون‌های ایجابی و سلبی مانند قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و مالیات بر فعالیت‌های سفته بازی، بستر‌های حمایت از بخش مولد کشور را فراهم کنند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که در چهار دوره هفتم تا پایان دوره دهم مجلس، درمجموع ۵۷۴تکلیف در قالب ۳۸قانون با محتوای حمایت از سرمایه گذاری و تولید به تصویب رسیده است. بااین حال به گفته مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در عمل ۶۵ درصد آن‌ها اجرایی نشده اند.

تجربه نشان داده است که تصویب قانون‌های متعدد نه تنها کمکی به بهبود وضعیت تولید نمی‌کند، بلکه وجود برخی تضاد‌ها در قانون‌های جدید با قوانین قدیمی سبب می‌شود تا فعالان اقتصادی با مشکلات بیشتری روبه رو شوند. بررسی صحبت‌های فعالان اقتصادی نشان می‌دهد که اکنون بخش تولید با مشکلی به نام فربگی قانون‌های مختلف روبه روست و همین مسئله سبب شده است تا بهره وری سرمایه در این حوزه کاهش یابد. نتیجه کاهش بهره وری سرمایه نیز افزایش هزینه‌های تولید و گرانی کالای نهایی در بازار است که در بدترین حالت خودش را به صورت واگذاری بازار به کالا‌های قاچاق نشان می‌دهد.

ازاین رو اگر نمایندگان مجلس قصد حمایت از تولید در راستای تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» را دارند، باید به جای تصویب قوانین جدید در حوزه تولید به سمت قانون زدایی از این حوزه گام بردارند. برای حل مشکل تعدد قوانین در حوزه تولید، پیشنهاد می‌شود تا کمیسیونی از نمایندگان مجلس، دولت و بخش خصوصی با هدف شناسایی و حذف قوانین مخل تولید تشکیل شود. درنهایت به نظر می‌رسد قانون زدایی از حوزه تولید می‌تواند فشار ناشی از ازدیاد قوانین بر روی این حوزه را برداشته و بستر رشد و شکوفایی بخش مولد را فراهم کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->