غلامحسین دلبری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: انگ و برچسب خوردن اجتماعی فرآیندی معمولی و به امری بدیهی میان افراد مبتلا به اعتیاد تبدیل شده است. بیماران معتاد انگ و تبعیض اجتماعی را در خودانگاره خود میپذیرند. رسانهها از قبیل تلوزیون، فیلمهای سینمایی، فضای مجازی و... در دامن زدن به این انگها میان مردم نقش بسزایی دارند. به تدریج شرایط بهگونهای رقم میخورد که معتاد نیز انگ دریافت شده از جانب دیگران را میپذیرد؛ از حلقههای اجتماعی دوری کرده و خود به خود به حاشیه رانده میشود.
وی ادامه داد: ترس از قضاوت یا تبعیض از سوی دیگران میتواند روش نگریستن افراد مبتلا به سوء مصرف مواد را به خود و نحوه تطابق با وضعیت بیماری را عمیقا تحت تأثیر قرار دهد. این تجربه ممکن است موجب شود افراد خود را مورد سرزنش قرار داده و سزاوار بدرفتاری بدانند. حتی از حق درمان و استفاده از سایر مزایای اجتماعی دست بکشند.
دلبری افزود: اعتیاد نوعی بیماری تلقی میشود اما متاسفانه توام بودن اعتیاد با ارتکاب برخی از جرائم نیز باعث افزایش انگ و تبعیض به این افراد شده است. گاها افراد معتاد شرایط را طوری ارزیابی میکنند که حتی جامعه نیز امیدی به بازگشت آنان ندارد و دست از زندگی میکشند. از این رو با افزایش آگاهی مردم در مورد این بیماری باید در راستای متوقف ساختن هرگونه انگ و تبعیض نسبت به این افراد و تغییر نگرش مردم اقدام کرد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه انگ و تبعیض مانع بزرگی در راه درمان بیماران مبتلا به اعتیاد است، خاطرنشان کرد: کسانی که انگ و تبعیض را تجربه میکنند، به حاشیه رانده شده و در مقابل اعتیاد آسیبپذیرتر میشوند. پرهیز از آن یکی از اصولیترین اقدامات در اجرای برنامههای پیشگیری از اعتیاد در برابر همهگیری آن است.